Klaar voor het voorjaar met horren op maat

  • 7 april 2023
  • Luxaflex® blog
  • Tips

Op warme dagen zetten we graag de ramen en deuren open. Zo weten echter ook ongewenste indringers de weg naar onze blote huid te vinden. De oplossing? Horren!

Horren op maat

Je wordt wakker als het al licht is, hoort de vogels fluiten en ziet de bomen meer kleur krijgen. Dat kan maar één dit betekenen: het voorjaar staat voor de deur. Het moment om de ramen en deuren weer lekker op te gooien en het huis goed te ventileren. Naast frisse lucht betekent dit ook dat pollen en insecten ons steeds vaker om de oren vliegen. Om ervoor te zorgen dat jij ook binnen ongestoord van frisse lucht kunt genieten, een aantal tips voor het gebruik van horren op maat.

Insectenvrije nachten

De start van het voorjaar betekent dat we ook weer wat vaker met de ramen open slapen. Toch is er niets vervelender dan slapeloze nachten door het gezoem van muggen of het jeukende gevoel van een muggenbult. Wil jij voor het slapengaan niet de hele kamer hoeven te scannen op vervelende indringers, dan is een rolhor een echte musthave. Doordat iedere rolhor vastzit aan je raamkozijn, kun je de hor bedienen naar wens. Een rolhor kun je in iedere gewenste stand zetten én is de perfecte oplossing voor ramen die moeilijk te bereiken zijn. Een rolhor is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor een dakraam en een draai-kiepraam. Met het eigentijdse design past de rolhor bij elke woonstijl en is daarnaast geluidsarm te bedienen.

Luxaflex® Horren op maat voor dakramen

Niet alleen insecten-, maar ook pollenwerend

Het primaire doel van een hor is het buitenhouden van insecten, zodat je binnen ongestoord geniet van de frisse lucht. Maar wist je dat onze horren ook verkrijgbaar zijn met pollenwerend gaas? Door te kiezen voor Poll-tex® gaas wordt 90 procent van alle pollen uit de lucht gefilterd. Ideaal voor mensen met hooikoorts! Ook zijn onze horren beschikbaar met ClearView™, dat het zicht naar buiten verbetert en zorgt voor 25 procent meer ventilatie door de dunnere draden van het gaas. Handig!

Polltex ® is een speciaal gepatenteerd pollengaas. Dit unieke anti-pollengaas houdt 100% van de graspollen tegen, 97% tegen ambrosia, berken en brandnetels en alle brandhaartjes van de eikenprocessierups. Polltex® is als enige horrengaas medisch gecertificeerd door E.C.A.R.F. ( European Centre for Allergy Research Foundation).

Luxaflex® Inzethor

Hordeuren voor elke tuin of elk balkon

Heb je een schuifpui in je huis die je graag wil voorzien van een hor? Een plissé hordeur is de perfecte oplossing als een hor voor je schuifpui. Van houten tot aluminium kozijnen: onze hordeuren zijn veelzijdig en kunnen zelfs op grote deurpartijen geïnstalleerd worden. We maken de hordeuren speciaal op maat, waardoor ze in heel veel soorten deuren toepasbaar zijn, waaronder je schuifpui. Je kunt deze hor net als je schuifpui openschuiven. Heb je huisdieren? Kies dan voor een hor met extra dik gaas dat bestand is tegen scherpe nagels.

Ook mooi nieuws is dat onze horren duurzaam zijn en helemaal op maat worden gemaakt. Er is voor ieder huis wel een hordeur; een hor voor de openslaande deuren, een hor voor de schuifpui en er is zelfs een hor voor het draaikiepraam. Voor ieder soort raam, deur of schuifpui is dus een oplossing mogelijk. Bovendien zijn in onze collectie verschillende gaassoorten beschikbaar. Per model is er keuze uit verschillende kleuren, dessins en structuren. Hierdoor passen horren bij iedere interieurstijl en kozijnkleur.

Ben je benieuwd hoe je horren het beste kunt schoonmaken? Bekijk dan eens deze blog!

Luxaflex® Plissé Hordeur