Waarom interieur-influencer Chantal voor Duette® Shades koos

  • Luxaflex® blog
  • Tips

Interieur influencer en blogger Chantal heeft frisse Duette® Shades in huis en is heel blij met haar keuze. Lees haar gastblog voor slimme tips en inspiratie!

Gastblog: Chantal Tummers van wonen_bij_chantal

In oktober is het vijf jaar geleden dat we de sleutel kregen van ons huis. Een huis dat toen bijna acht jaar oud was en gebouwd in een jaren ‘30 stijl. Bij de eerste bezichtiging viel ik als een blok voor de erker in de woonkamer en nog vind ik dat een van de mooiste toevoegingen in het huis. Omdat de erker en de woonkamer op het zuiden liggen, valt er veel licht in de kamer waardoor goede raambekleding een must is, en daarnaast erg belangrijk voor het totaalplaatje van je interieur.

Licht en tijdloos

De belangrijkste criteria waren voor mij ‘weinig verlies van licht’ en ‘tijdloos’. Met deze punten in gedachte ben ik mij gaan oriënteren op de perfecte raambekleding. Al snel kwam ik door de enorme keuze in stijlen, materialen en kleuren uit bij Luxaflex®. Mijn oog viel destijds op de Duette® Shades met een Top-down/Bottom-up systeem. Op deze manier kan ik spelen met het licht en heb ik de keuze om de raambekleding deels open of dicht te doen aan de boven- en/of onderkant. Ik koos voor een dikkere stof in een witte kleur die aansloot bij de kleur van mijn kozijnen.

Toen de raambekleding gemonteerd werd, wist ik direct dat dit systeem de juiste keuze was voor mijn erker en de overige ramen. Het zag er strak uit en ik had weinig verlies van licht. Toch merkte ik in de jaren erna dat de stofkeuze die ik destijds maakte, misschien toch niet de juiste was. Mijn huis werd steeds lichter qua inrichting, waardoor de raambekleding meer crèmekleurig af begon te steken. En als ik in de zomer aan de voorzijde van het huis alles dichtdeed vanwege de warmte buiten, kon ik door de stofdikte niet meer naar buiten kijken. Misschien moest ik toch een andere stof kiezen?

Mijn keuze voor PowerView® Motorisation

De staalboeken werden weer in huis gehaald om te kijken of er een stof was die meer aansloot bij mijn huidige wensen. Minder zwaar, iets transparanter en nog witter. Al snel vond ik de juiste stof. Helder wit, en iets meer lichtdoorlatend. Door de dunne structuur van de stof gaf dit mij een beetje het frisse linnengevoel. Iets wat perfect aansluit bij de lichte styling van mijn huis. Ook koos ik dit keer in de keuken voor raambekleding met PowerView® Motorisation; het slimme bedieningssysteem van Luxaflex® waarmee ik mijn raambekleding kan bedienen via een app of afstandsbediening. Deze kun je naast het standaard open- en dichtdoen ook volledig naar wens instellen.

Inmiddels hangt de nieuwe raambekleding alweer zo’n zeven maanden en ben ik intens gelukkig met mijn keuze. Doordat de stof helder wit is, lijkt het nog veel lichter in de woonkamer en keuken. En door de iets transparante stof kan ik nu toch nog de silhouetten van buiten zien als alles gesloten is. Hierdoor heb ik niet het gevoel opgesloten te zitten bij warme zonnige dagen.

Ook PowerView® Motorisation is echt een aanwinst! Met een paar simpele handelingen kun je ze makkelijk instellen op dag of nacht en stilzetten op de gewenste hoogte, zodat je nog goed de tuin in kunt kijken. Dit zou voor de erker ook een geweldige uitkomst geweest zijn, maar helaas was dit niet mogelijk door het kleine formaat ramen op die plek. Dit systeem kan wel geïnstalleerd worden bij heel kleine ramen, alleen niet met de Top-down-functie, iets wat ik juist één van de grootste pluspunten vind van Duette® Shades.

Duette® Shades zijn een aanrader

Wel merk ik met deze nieuwe stof dat het warmer in huis wordt in de zomer, doordat deze meer licht doorlaat. Dit hoop ik ooit op te gaan lossen met screens aan de buitenkant van de erker, waar Luxaflex® ook een geweldige keuze in heeft!

Mocht je zelf op zoek zijn naar nieuwe raambekleding, dan zou ik de Duette® Shades absoluut aanraden. Wel wil ik je als tip meegeven om goed te kijken naar de verschillende stoffen en kleuren. Raambekleding is iets wat je aanschaft voor vele jaren en in die jaren verander je al snel van smaak of stijl. Probeer die gedachte dus ook mee te nemen in je keuze en voor iets te kiezen wat makkelijk te combineren en tijdloos is.

Ben je ook enthousiast geworden? Bekijk dan via deze link of er ook een Luxaflex-dealer zit bij jou in de buurt zit.

Liefs, Chantal