Horizontale Jaloezieën: de kracht van het origineel

  • 14 april 2023
  • Luxaflex® blog
  • Trends, Tips

Wil je maximaal uitzicht naar buiten creëren of jouw woonkamer groter doen lijken? Dat kan met Horizontale Jaloezieën - al sinds de jaren ’50 van de vorige eeuw ons paradepaardje.

Luxaflex® Horizontale Jaloezieën Luxaflex® Horizontale Jaloezieën

Duurzame jaloezieën

De duurzame jaloezieën zijn op een verantwoorde manier en met respect voor de natuur geproduceerd van 98 procent gerecycled aluminium. Daarnaast heeft de gehele collectie een Cradle to Cradle Bronze™-certificering, wat inhoudt dat de productie van deze raamdecoratie verloopt volgens een streng milieubeleid.

Ook het gebruik van jaloezieën heeft direct effect op je energierekening! Door de lamellen te sluiten, met de bolle kant richting het raam, creëer je een isolerende luchtlaag tussen het raam en de jaloezie. Deze luchtlaag houdt koude en tocht tegen, waardoor je bespaart op stookkosten. Wil je in de zomer de warmte buiten houden? Sluit de jaloezieën dan met de bolle kant naar binnen. Elke graad die je minder hoeft te koelen of te verwarmen helpt mee het binnenklimaat te verbeteren en je energierekening te temperen.

Verander de ambiance met Pure Sense

De Pure Sense-lijn is een pareltje in de collectie. Omdat we hiervoor een verftechnologie met een matte of zachte glansafwerking gebruikt hebben, krijgt het licht dat binnenvalt een zachte en subtiele gloed. Deze serie bevat zowel unikleurige als tweekleurige items; een lichtere toon aan de voorkant van de lamel en een donkerdere toon aan de achterkant. Hierdoor transformeert de lichtinval van fris en licht naar donkerder en warmer zodra de avond aanbreekt.

Luxaflex® Horizontale Jaloezieën met Pure Sense Luxaflex® Horizontale Jaloezieën met Pure Sense

Creëer maximaal uitzicht met MegaView®

Wil je twee keer zoveel zicht naar buiten of juist privacy creëren? De 25 mm en 50 mm brede horizontale jaloezieën zijn nu verkrijgbaar in de nieuwe MegaView® uitvoering met onze unieke tuimelfunctie. De 50 mm jaloezieën kunnen ramen tot drie meter hoog afdekken, waardoor je bij grotere raamoppervlaktes meer zicht naar buiten kunt creëren.

Luxaflex® Horizontale Jaloezieën met MegaView®

Slimme bedieningen voor jaloezieën

Ieder type raam en iedere interieurstijl is uniek. Wil je op een stijlvolle en innovatieve manier je raambekleding bedienen? Dat kan met ons slimme bedieningssysteem PowerView® Automation, waarmee jaloezieën bestuurbaar zijn met Google Home, Apple Home Pod en Amazon Alexa. PowerView® Automation is beschikbaar voor alle lamel breedtes.  Een andere optie is de koordloze en kindvriendelijke LiteRise® bediening, beschikbaar voor 25 en 50 mm jaloezieën.

Bevestigen zonder boren met FrameFix™

Wil je graag horizontale jaloezieën voor de ramen, maar liever niet in de kozijnen boren? De 16 en 25 mm jaloezieën kunnen nu ook in combinatie met FrameFix™ Horizontale Jaloezie worden geleverd. Met dit systeem worden de jaloezieën met een magnetisch frame naadloos op het kozijn geplaatst. Dit maakt het systeem erg geschikt voor kunststof en aluminium raamkozijnen en draai-kiepramen. Ook handig is dat de jaloezieën daarmee gemakkelijk te verwijderen zijn wanneer je bijvoorbeeld gaat schoonmaken.

Luxaflex® Horizontale Jaloezieën met FrameFix™

Layering – gebundelde kracht

Layering is het toepassen van meerdere ‘lagen’ raambekleding tegelijk. Ofwel het combineren van raambekleding en gordijnen. Zo heb je vele extra mogelijkheden op het gebied van flexibele licht- en privacycontrole. Je combineert de functionaliteit van raambekleding, zoals bijvoorbeeld de toepassing op draai-kiepramen of de privacy controle van Top-down/Bottom-up opties, met de zachte uitstraling van gordijnen.

Een ander belangrijk voordeel: meerdere lagen voor het raam hebben bovendien een isolerend effect en dragen daarmee bij aan energiebesparing; dat is goed voor het milieu en het helpt je de energierekening te beheersen. De gordijnen verbeteren bovendien de akoestiek in de ruimte.

Luxaflex® Gordijnen en Horizontale Jaloezieën - Layering Luxaflex® Gordijnen en Horizontale Jaloezieën - Layering