Back to school: zo geef je de kinderkamer een trendy make-over

Het einde van de zomervakantie is in zicht: hét moment om de kinderkamer een opfrisbeurt te geven. Laat je in inspireren door de laatste interieurtrends!

Neutrale basistinten

De tijd dat roze voor meisjes was en blauw voor jongens is allang voorbij. Kies daarom eens voor een neutrale kleur, zodat ook de kinderkamer bij de rest van het huis past. Geliefde trendkleuren van dit moment zijn beige, zand en taupe. Geef de kamer vervolgens meer pit door gekleurde accessoires toe te voegen, zoals een zacht vloerkleed, vrolijke posters en wandkleden of kleurrijke kussens.

Beeld: ferm LIVING

Kleurrijke kinderkamer

Past een kamer met meer kleur beter bij jouw kind? Denk dan eens aan blauw. Deze kleur staat voor rust, ontspanning en vertrouwen. Dit komt doordat het wordt geassocieerd met een blauwe lucht, een uitgestrekte zee of een frisse lentedag. Wanneer je blauw op een rustige manier toepast, zoals met pasteltinten, is het erg geschikt voor de kinderkamer. Voeg witte en houten elementen toe aan een lichtblauwe kamer voor een tijdloze look die nog jaren met je kind kan meegroeien. Of combineer verschillende blauwtinten met elkaar, zoals hemelsblauw op de muren en luchtige plisségordijnen in een donkerdere tint.

Licht overdag, donker in de avond

Goed slapen in een donkere kamer is essentieel voor de gezondheid van iedereen, maar vooral voor kinderen. Zij gaan vaak naar bed terwijl het nog licht is, dus verduisterende raambekleding mag in de slaapkamer niet ontbreken. Tegelijkertijd wil je overdag juist veel licht in de ruimte, zodat kinderen fijn kunnen spelen. Onze collectie Duette® Shades is daarvoor erg geschikt dankzij het kindveilige bedieningssysteem Top Down/Bottom Up. Extra fijn: deze collectie absorbeert tot wel 45 procent van het geluid dankzij de dubbele plooi. Andere raambekleding die erg geschikt is voor de kinderkamer, is een rolgordijn. Laat je inspireren door de vele kleuren en patronen van onze rolgordijnen, zoals groen of een vrolijke print.

Benieuwd hoe je raamdecoratie voor de kinderkamer kiest? Interieurstylist Souraya van Binti Home schreef er eerder een blog over.

Beeld: KEK Amsterdam