Een warm en gezellig interieur voor het koudste seizoen van het jaar

  • Tips

Ben je op zoek naar inspiratie om de gezelligheid van de herfst door te trekken in je interieur? Bekijk onze nieuwste blog voor de laatste trends en tips!

De herfst is officieel begonnen. De natuur verrast ons met een schitterend schouwspel van prachtige kleuren, maar ook met sombere dagen vol regen. Met het ingaan van de wintertijd is het ’s avonds steeds sneller donker. Hoog tijd om de gezelligheid en het knusse gevoel van de herfst door te trekken in het interieur! Voor deze blog hebben wij ons laten inspireren door de typische herfstkleuren en trends van dit moment. Zo straalt ook jouw interieur de warmte van de herfst uit!

Warm interieur

Langzaam maar zeker verkleuren de bladeren aan de bomen in het bos van vlammend rood tot goudgeel. Kleuren die je meteen doen denken aan de herfst met warmte en gezelligheid. Nu we meer tijd in huis doorbrengen ,verwerken we die warmte graag in het interieur met bijvoorbeeld sierkussens in brique, terracotta en bruintinten, grof gebreide poefs en een plaid om heerlijk onder te kruipen op de bank. Niets is fijner dan samen op de bank onder een kleedje met een spannende film. Heb jij het altijd koud en houdt alleen een dekentje jou niet warm genoeg? Probeer dan eens de warmtekussens van Stoov®. Ga bijvoorbeeld voor de Woolly Ploov in herfstig bruin en geniet van het infrarood verwarmingselement.

Beweld: Stoov®

Knusse herfstavonden

Ook de prachtige bruin- en mosgroentinten van boomschors zijn inspirerend. Met de kleur groen haal je de natuur in huis. De textuurweefsels die zichtbaar zijn in onze collectie Plissé Shades passen helemaal bij deze, op de natuur geïnspireerde, woonstijl en de Topar® Plus stofcoating zorgt voor extra isolatie. Combineer warme kleuren met andere natuurlijke materialen zoals steen, hout, wol en kurk. Zo ben je verzekerd van knusse en warme herfstavonden. Extra leuk: ga tijdens een herfstwandeling op zoek naar items uit de natuur. Zoek bijvoorbeeld een aantal mooie herfstbladeren bij elkaar en laat ze drogen. Mooi voor in een lijstje aan de muur of als decoratie in kleine vaasjes. Daarnaast zijn een paar kastanjes op een plateau met kaarsen ook een simpele manier om de herfst echt in huis te halen. Let wel op dat je genoeg kastanjes laat liggen voor de dieren in het bos die het in de herfst en wintermaanden al lastig genoeg hebben.

Beeld: ferm LIVING, Pure Wood

Fleur je herfst op

De herfst heeft met haar kleurenpracht iets magisch met haar gele en rode kleurtinten. Deze typische herfstkleuren kan je laten terugkomen in de keuze voor je planten in huis. Denk bijvoorbeeld aan een sanseveria. De rechtopstaande, puntige bladeren met een prachtig patroon zorgen ervoor dat jouw interieur een mooi natuurlijk zichtpunt krijgt. Of kies voor de veelzijdigheid van een varen. De varenfamilie is groot en kent veel diversiteit. Varens zijn makkelijk in onderhoud, zuiveren de lucht en zorgen voor een goede luchtvochtigheid. Een aanwinst voor je huis dus! Niet zulke groene vingers? Ga dan voor dé trend van het jaar: droogbloemen! Een favoriet van afgelopen tijd is gedroogd pampasgras. Zet ze in een grote vaas en geef de ruimte meteen meer sfeer. Een tip is om, als de pampasgraspluimen goed gedroogd zijn, ze in te sprayen met haarlak. Zo voorkom je dat de pluimen gaan uitvallen én kun je er nog langer van genieten.

Beeld: Luxaflex® en Tielly.com