ZOMERTREND 2023: Een nieuwe landelijke woonstijl

  • 30 juni 2023
  • Monique van der Reijden
  • Trends

Wonen in een nieuwe landelijke woonstijl doe je zo! Trendforecaster Monique van der Reijden geeft advies voor een vrolijk en kleurrijk interieur.

Handgemaakte meubelen en accessoires van hout, gevlochten materialen en keramiek brengen een nieuwe artisanale sfeer in het interieur. Met de klassieke streep, florale dessins en mediterrane kleurtjes beleven we deze zomer een revival van de landelijke woonstijl die artistieker is dan ooit. Laat je eigen creativiteit en persoonlijke smaak de vrije loop.

Mediterrane sfeer

In deze nieuwe trend signaleren we dat het monochrome, naturelkleurige interieur wordt opgevrolijkt met ‘pop-ups’ van zonnige kleuren, hippe strepen en botanische dessins. Het is een bonte manier om de natuur naar binnen te halen en een meer landelijke, mediterrane sfeer te creëren in en om het huis. Op het terras is het zonnescherm niet alleen functioneel maar ook een sfeermaker; de gele streep in het doek zorgt de hele dag voor een gezellige, zonnige uitstraling.

Foto: dressoir Licia van Kave Home, Johanna Ortiz resort ’24 Foto: dressoir Licia van Kave Home, Johanna Ortiz resort ’24

Landelijk & handgemaakt

We worden expressiever in onze persoonlijke stijl. Op mode- en designgebied stelen handgemaakte en gedessineerde looks de show. Het interieur van nu voelt artistiek aan met duurzaam hout verwerkt in handgemaakte meubelen en raamdecoratie. Deze hang naar een unieke en natuurlijke ‘look & feel’ draagt bij aan de comeback van shutters; de meest landelijke vorm van binnenzonwering. Deze traditionele klapluiken zijn op elk raam, in of op het kozijn, te monteren. Met Luxaflex® Shutters kies je zelf de lamelbreedte en kleur voor een mooie coördinatie met de rest van de kleuren en sfeer in het interieur.

Foto: Habitat - Global Artisan en Houten Jaloezieën van Luxaflex®

Liever duurzaam

Deze houten jaloezieën van Luxaflex® zijn gemaakt van duurzaam bamboe. Hiermee creëer je een artisanale, landelijke sfeer maar denk je ook aan het behoud van de natuur. Combineer ze met handgemaakte meubelen zoals de Global Artisan collectie van Habitat.

Foto: Aluminium Horizontale Jaloezieën van Luxaflex® met Powerview® Automation en Miliboo

Feeling good

Hollandse gezelligheid maar óók onze high-tech innovatie zijn wereldberoemd. Onze openheid en creatieve, vrije geesten werken door in het persoonlijke karakter van het interieur. We mixen de landelijkheid van handgemaakt design met een hightech performance in bijvoorbeeld raamdecoratie. Met het slimme Luxaflex® PowerView™ Automation-systeem bedien je met één druk op de knop – via de app - op afstand je raamdecoratie.

Foto: Broste Copenhagen, Rose & Grey en Maison Flaneur, rolgordijnen van Luxaflex®

STYLINGTIP: CITROENEN MANIA

Hoe decoratief staat dit rolgordijn met citroenenprint van Luxaflex® in de open keuken; een simpele maar zeer effectieve manier om de natuur én landelijke gezelligheid in huis te halen. De citroen als decoratieve print of accessoire is helemaal hot deze zomer! Leuk om deze woonaccessoires van Rose & Grey, Maison Flaneur en Broste Copenhagen te mixen en matchen; vergeet vooral de echte citroenen niet, want dat staat fris en zomers op tafel.

Foto: slaapbank Lean van karup Design en gordijnen van Luxaflex®

Meer luxe & comfort met gordijnen

Voor meer luxe en comfort in huis zijn goede akoestiek en zachte materialen essentieel. Deze kamerhoge gordijnen van Luxaflex® worden perfect op maat voor je gemaakt; de semi-transparante stof filtert het felle zonlicht en verhoogt de landelijke, natuurlijke sfeer in huis.

Foto: Luxaflex® terraszonwering en 4murs - Rythme Estival

Streepje voor

De streep is tijdloos, traditioneel en super trendy deze zomer. Je krijgt een vrolijk en jong gevoel van dit modische dessin dat meteen doet denken aan de zorgeloze sfeer en stijl van de Franse Riviera. Zelfs als je een strak en modern huis hebt maakt de streep een enorme impact op de sfeer op je terras als je kiest voor gestreepte terraszonwering van Luxaflex®. Dit elektrische zonnescherm op maat zorgt voor een betere temperatuur in huis en heerlijke schaduw op je terras waardoor je vaker en langer geniet van het buitenleven.

Foto: Jacquemus x Exteta, ph théo de gueltzl, kussens Haomy Textile en Bouchara

Dol op Jacquemus

Geef je terras een modische make-over met de nieuwste trendkleur geel. Modeontwerper Simon Porte Jacquemus wilde altijd al een eigen meubellijn ontwerpen en dat is nu gelukt in samenwerking met het Italiaanse Exteta. Hij gaf de beroemde Locus Solus buitencollectie uit de jaren zestig van designer Gae Aulenti de ‘Jacquemus-touch’ met een gele gestreepte stof geïnspireerd op strandbedjes en parasols uit de jaren ‘80.

Foto: Duette® Shades en gordijnen van Luxaflex® en lamp van Good & Mojo

Urban nature

Op zoek naar een kleinere ecologische voetafdruk en een ‘less is more’ manier van leven staan duurzame producten centraal in de nieuwste woontrends. Laat je inspireren door de filosofie en de plantaardige verlichtingscollectie van Good & Mojo en creëer een natuurlijke sfeer die rustgevend en tijdloos is. De combinatie van Duette® Shades zorgt voor de nodige privacy – en naturelkleurige gordijnen van Luxaflex® is de ultieme raamdecoratie die duurzaam en kwalitatief is. Een lange levensduur is verzekerd met 5 jaar garantie