Nazomeren met Luxaflex®: 3x tips voor huis en tuin

  • 24 augustus 2023
  • Eline van Dijk
  • Tips

De nazomer is de periode van eind september tot half november waarin het nog zomerachtig weer kan zijn. De opmaat naar de winter, waarin je huis je cocon is, maar ook de Indian Summer - genieten van je eigen tuin.

Gelaagd genieten en isoleren

Layering is dé interieurtrend die draait om uit het combineren van verschillende soorten raambekleding. Dit geeft je interieur een warme en gezellige sfeer. De combinatie van gordijnen met een andere binnenzonwering van zachte materialen, zoals rolgordijnen of plissé shades, is erg populair. Dit geeft een zachte en rustgevende uitstraling. Door te kiezen voor contrasterende kleuren en zonwering van harder materialen, zoals aluminium of houten jaloezieën, geef je je interieur meer diepte. Belangrijk voordeel: met layering bespaar je energie omdat je de warmte in de winter beter in huis houdt, en in de zomer houd je je huis koel.

Moodboard en eindresultaat van layering in het Binti Home Inspiratiehuis - Door interieurstyliste Souraya
Luxaflex Lightline® rolgordijnen in combinatie met gordijnen Luxaflex Lightline® rolgordijnen in combinatie met gordijnen

Luxaflex Lightline ® rolgordijnen zijn een goede keuze voor layering, omdat ze een aantal voordelen bieden die deze trend ondersteunen:

  • Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en dessins. Dit maakt het gemakkelijk om ze te combineren met andere soorten raambekleding, zoals gordijnen, om een ​​harmonieus geheel te creëren.
  • Ze filteren hard licht van buiten en geven binnen een diffuus lichtspel . Dit biedt sfeer en privacy, maar omdat je de rolgordijnen op elk gewenste positie omhoog of omlaag open kan laten ben je volledig in staat om de hoeveelheid licht die door het raam komt te regelen.
  • Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die duurzaam en onderhoudsvriendelijk zijn. Dit maakt ze een goede investering voor je huis en... ze zijn toepasbaar in keukens en badkamers omdat ze bestand zijn tegen een hogere luchtvochtigheid.
  • Ze zijn dun en lichtgewicht, waardoor ze gemakkelijk te combineren zijn met andere soorten raambekleding.
  • Ze hebben een moderne, elegante uitstraling die goed past bij de meeste interieurstijlen.
  • Ze worden altijd op maat gemaakt, waardoor ze geschikt zijn voor ramen van elke grootte.

Vraag een gratis brochure aan

Ontdek meer over Luxaflex Lightline® rolgordijnen en laat je inspireren.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Endless Summer met een terrasoverkapping

Met serrezonwering geniet je optimaal van voor- en najaar, omdat het behalve zonwering ook beschutting biedt. Zo beleef je het buitenleven van het vroege voorjaar tot de late herfst.

Kun je wel wat zonwering gebruiken op je terras? Dan is de Tecto Pergo™ hét juweeltje voor in je tuin. Deze zonwerende overkapping geeft je bescherming en maakt de dag tot in de late uurtjes aangenaam. En bij regen rol je hem gewoon weer op.

Heb je zo’n fijne lichtstraat of serre boven je hoofd en vind je het ook zo ontzettend warm worden als de zon er op staat? Dan zorgt de Tecto Serra™ (een warmte- en lichtreducerend schild voor op de serre) voor dat welkome beetje klimaatbeheersing in je huis. In beide gevallen is het windvaste doek voorzien van rits zodat een hinderlijke lichtkier achterwege blijft.

Met goede terraszonwering geniet jij ook de gehele nazomer 2023 nog van je buitenruimte en kun je steeds langer buiten leven, daarmee is het dus een goede investering. Ben je benieuwd naar het volledige aanbod? Ga dan gerust eens langs bij een Luxaflex® outdoorspecialist bij jou in de buurt en laat je adviseren.

Luxaflex® buitenzonwering - Tecto Serra™ Luxaflex® buitenzonwering - Tecto Serra™

Nazomer schoonmaakbeurt voor je horren

Je zult zien dat in het begin van de nazomer de meeste insecten nog erg actief zijn en je horren dus nog goed gebruikt moeten worden. Het voornaamste doel van horren is het buiten houden van insecten, zodat je binnen ongestoord kunt genieten van frisse lucht. Als je ramen en deuren regelmatig openzet, blijven er beestjes, pollen of andere viezigheid aan de horren plakken. Komt de herfst in zicht? Zorg er dan voor dat je jouw horren voor de start van het nieuwe seizoen nog voorziet van een goede schoonmaakbeurt, zodat je de restjes van de zomer niet mee naar binnen neemt.

Wil je op de hoogte blijven van al onze handige schoonmaaktips? Houd dan ook onze socials in de gaten. Hier delen wij regelmatig simpele tips, zodat het schoonmaken van jouw raamdecoratie appeltje-eitje wordt!

Luxaflex® rolhor Luxaflex® rolhor