Horren in de winter: dit moet je weten

  • 17 november 2023
  • Max Roodhoed
  • Tips, Nieuws

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt in de winter: horren. Toch hebben ze ook in het koudere seizoen een belangrijke functie. Wij geven je graag wat handige tips om ook in de winter slim met je horren om te gaan.

Insectenoverlast in de winter

Muggen zijn koudbloedige dieren en hebben daarom warmte nodig om te overleven. Over het algemeen vinden muggen het daarom in de winter te koud en gaan ze in winterrust. De muggen die actief blijven, zoeken warme plekjes op, bijvoorbeeld bij jou in huis, waar de verwarming lekker aan staat. En je hebt het misschien al gemerkt, maar er zijn in het najaar ook ontzettend veel spinnen die graag een kijkje bij jou thuis komen nemen.

Horren zijn er natuurlijk niet alleen om muggen buiten te houden, ze beschermen je tegen insectenoverlast in het algemeen, zowel in de zomer als in de winter.

Vraag een digitale brochure aan

Via deze gratis brochure kom je nog meer te weten over onze horren.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Rolhor van Luxaflex® Rolhor van Luxaflex®

Het huis luchten, ook in de winter

In de zomer wordt het thuis al snel erg warm, waardoor we ’s ochtends vroeg en ’s avonds de ramen het liefst wagenwijd openzetten, zodat het nog een beetje door kan luchten. In de winter hoeven we de ramen niet open te zetten ter verkoeling, maar dat maakt het luchten van je huis zeker niet minder belangrijk. Zet de ramen even open op het moment dat je wakker wordt, zomaar een uurtje en op een kier is al genoeg. Zo komt er toch even wat frisse lucht het huis binnen. Zet na het luchten de verwarming pas aan, zodat er geen sprake is van energieverspilling.

Wist je dat luchten juist in de winter extra belangrijk is? Onze weerstand is minder zodra de R in de maand komt, daarom is het cruciaal om de luchtkwaliteit in huis zo gezond mogelijk te houden. Op die manier worden we minder snel besmet met virussen, waardoor we niet zo snel ziek worden. Omdat de ramen dus ook in de winter regelmatig opengaan, hebben horren in deze periode wel degelijk een belangrijke functie.

Plissé raamhor van Luxaflex® Plissé raamhor van Luxaflex®

Welke horren op maat zijn geschikt?

Zowel de horren voor je ramen als de hordeuren op maat hoef je tijdens de wintermaanden niet te demonteren. Echter zul je van de hordeuren in de winter minder gebruik maken, want het volledig openzetten van een deur zal al snel te koud worden. Daarom spelen de raamhorren in deze periode de belangrijkste rol. Wij bieden functionele horren voor alle soorten ramen, zo vind je bij ons ook horren voor draai-kiepramen, dakramen en extra hoge ramen.

Rolhor van Luxaflex® Rolhor van Luxaflex®

Houd het schoon

Horren doen hun werk het best wanneer ze goed schoon zijn. Na het intensieve gebruik van je raam- en deurhorren in de zomer, is het verstandig om in oktober een grote herfstschoonmaak te doen, waarbij je ook je horren van een grondige reiniging voorziet. Zo kun je onze maatwerkhorren ook tijdens de winter weer goed gebruiken!