Dit moet je weten over horren in de winter

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je denkt aan de winter: muggen. Toch klagen er de laatste tijd een hoop mensen over deze ongewenste indringers. En hoewel je waarschijnlijk denkt dat muggen alleen lastig zijn in de zomer, zijn er dus ook muggen die de hele winter actief zijn. Vervelend, maar gelukkig is het makkelijk te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van horren voor de ramen. Hier lees je hoe je deze zoemers het beste buiten de deur houdt met horren!

Dit moet je weten over horren in de winter

Muggenoverlast in de winter

Muggen zijn koudbloedige dieren en hebben daarom warmte nodig om te overleven. Over het algemeen vinden muggen het daarom in de winter te koud en gaan ze in winterrust. De muggen die actief blijven, zoeken warme plekjes op. In de winter zetten we graag de haard en verwarming aan, waardoor het binnenshuis ideaal is voor de mug.

Er zijn veel feiten en fabels over hoe je muggen het beste kunt verjagen of bestrijden, maar de beste oplossing blijft om de ramen en deuren zoveel mogelijk dicht te houden. En alhoewel deze misschien toch al minder openstaan ‘s winters, is het wel lekker om af en toe te kunnen ventileren zonder dat je bang hoeft te zijn voor muggenbulten. Laat je daarom inspireren door onze verschillende horren. Zo komt de frisse lucht naar binnen, maar blijven de muggen buiten.

Inzethorren op maat

Onze hor Classic is een vaste inzet- en voorzethor. Het heeft een strak en onopvallend design dat gemaakt is van kwalitatief hoogwaardige materialen. Deze vaste hor is geschikt voor zowel ‘in de dag’ montage (inzethor), als ‘op de dag’ montage (voorzethor). Kies bijvoorbeeld de inzethor voor het draai-kiepraam in de slaapkamer of het thuiskantoor. Het voordeel van een inzethor is dat deze super gemakkelijk te installeren is. Je kunt per seizoen zelf beslissen of je de hor in het raam houdt. Door de klemmen wordt de hor vastgezet in het raam en hoef je niet te boren in de kozijnen. Ze zijn daardoor gemakkelijk schoon te maken en te demonteren als je de hor er tijdelijk uit wilt hebben.

Daarnaast kun je kiezen voor onze inzethor Flex. Deze is minimaal zichtbaar door de naadloze vormgeving. De slanke profielen zijn verkrijgbaar in zeven basiskleuren en daarom geschikt voor ieder interieur. De hor past daarnaast in vrijwel elk draai-kiepraam, vanwege de ultradunne flens.

Rolhorren voor moeilijk te bereiken plekken

Naast inzethorren en voorzethorren zijn rolhorren ook erg geschikt voor draai-kiepramen, maar ook voor dakramen. Doordat iedere rolhor vastzit aan je raamkozijn, kun je de hor naar wens bedienen. Ze zijn beschikbaar in een horizontale lijst en verticale lijst. Een rolhor kun je in iedere gewenste stand plaatsen én is de perfecte oplossing voor ramen die moeilijk te bereiken zijn, zoals het dakraam. Rolhorren zijn daarnaast ook beschikbaar met ClearView™ en Poll-tex® gaas.

ClearView™ geeft je bescherming tegen muggen, maar heeft dunne draden, waardoor je meer frisse lucht naar binnen krijgt. Het verbetert ook het zicht naar buiten en zorgt voor 25 procent meer ventilatie door de dunnere draden van het gaas. Wist je dat onze horren ook verkrijgbaar zijn met pollenwerend gaas? Door te kiezen voor Poll-tex® gaas wordt 90 procent van alle pollen uit de lucht gefilterd. Ideaal dus in het voorjaar voor mensen met hooikoorts!

Iedere hor wordt op maat gemaakt, zodat jij verzekerd bent van de perfecte oplossing in huis. Geniet van de frisse lucht, zonder dat er vervelende vliegende insecten binnenkomen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem een kijkje op onze website voor het brede aanbod horren of bezoek een Luxaflex®dealer jou in de buurt.