De vijf belangrijkste redenen om te kiezen voor Duette® Shades op maat!

  • Trends

Duette® Shades op maat kennen vele voordelen en zijn de moeite waard om te overwegen als je een woning wilt verfraaien of verbeteren. Er zijn veel verschillende opties, types stof en uitvoering en het is niet altijd mogelijk om antwoord te geven op de vraag ‘Wat kosten Duette® Shades?’ Hoe dat komt, kan je in deze blog lezen. Maar... ze zijn de investering meer dan waard. In deze blog zetten we op een rijtje waarom je Duette® Shades (ook wel dupli of Duo Gordijnen) moet aanschaffen.

Akoestisch comfort

Duette® Shades zijn een goede manier het wooncomfort in je woning te verbeteren. Door de dubbele honingraatstructuur werken Duette® Shades geluidsabsorberend en helpen ze echo’s van harde materialen als vloeren, muren en glas tot 60 procent te verminderen. Ideaal voor gezinswoningen met veel ramen en harde vloeren.

Speciale raamvormen

Dakramen, draai- /kiepramen, driehoeken alles kan. Duette® Shades op maat zijn bij uitstek geschikt voor ‘niet alledaagse’ ramen. Ook voor bijv. serres en veranda’s bieden Duette® Shades de ideale oplossing.

Privacy & verduistering

Duette® Shades zijn verkrijgbaar in drie transparantie niveaus, je kunt dus zelf kiezen of je binnenzonwering verduisterend is of niet. Een ‘transparante’ stof werkt als een soort vitrage. Het filtert licht en je kan erdoor naar buiten (of binnen) kijken.

Een ‘lichtdoorlatende’ stof die voldoende daglicht doorlaat in de ruimte maar zorgt wel voor privacy. Je kunt niet direct van buiten door deze Duette® Shades heen kijken, maar je hebt wel doorzicht naar buiten.

Het derde transparantie niveau heet ‘verduisterend’ en zorgt voor een zeer goede lichtregulering. Met deze transparantie blijft licht buiten en kun je de ruimte goed verduisteren. En omdat de koordjes in de honingraatstructuur lopen heb je geen last van lichtlekkage. Perfect voor als je de zon van buiten wilt blokkeren en wilt genieten van een koele kamer. Om te voorkomen dat er licht "lekt" langs de randen van het raam kies je voor LightLock™ profiel. Dit is L-vormig zijprofiel, dat lichtkieren aan de zijkanten van het kozijn tegen gaat. Door verduisterende Duette® Shades te combineren met dit LightLock™ systeem ben je verzekerd van een 100% verduisterende slaapkamer en schep je de condities voor de ideale slaap, ook als je bv. in een nacht- of ploegendienst werkt en jouw slaapritme anders is dan het dagritme.

Wil je meerdere transparanties combineren? Dat kan! Kies dan voor een dag & nacht uitvoering.

De nieuwste trend op het gebied van raambekleding is layering, oftewel het combineren van bv. Duette® Shades en gordijnen in een gelaagde stijl. Zorgvuldig geselecteerde stoffen vullen elkaar perfect aan, waardoor je stijlvolle combinaties van transparantie, kleur en dessins kunt vormen. Door het combineren van de twee soorten raambekleding ontstaat een gelaagde stijl vol rust en warmte, die extra diepte en dimensie toevoegt aan de ruimte. Hierdoor ontstaan er vele extra mogelijkheden op het gebied van flexibele licht- en privacycontrole.

Energiebesparing

Wist je dat ramen verantwoordelijk zijn voor maar liefst 50% van het warmteverlies uit woningen, zelfs met dubbel glas? Zonde! Bedek je ramen daarom met de juiste isolerende raambekleding, zodat je minder warmteverlies creëert. Duette® Shades zijn daarvoor perfect, ook in situaties waarbij dubbel glas geen optie is. Deze raambekleding met een bijzondere honingraatstructuur regelt op een duurzame manier de kamertemperatuur, omdat de stilstaande lagen werken als een isolatiedeken.
’s Winters blijft de warmte binnen en de kou buiten, terwijl in de zomer de warmte wordt geweerd door de zonwerende functie. Ze kunnen ervoor zorgen dat je 6 tot 10 procent kan besparen op de energierekening. Tip: bekijk ook eens onze extra isolerende Duette® Architella Shades. Deze zijn uitgevoerd in een uniek cel-in-cel-ontwerp met drie luchtstroken die je huis het hele jaar door uitstekend isoleren. Hierdoor wordt je huis energie-efficiënter en worden je ramen mooier. De drie stilstaande luchtlagen van Architella® leiden namelijk tot een nog hogere isolatiewaarde.

Enorm mooi

Onze ontwerpers hebben zich voor de collectie Duette® Shades laten inspireren door de nieuwste kleur- en designtrends voor interieurs. Van subtiele pastelkleuren tot natuurlijke looks en inspirerende patronen voor antieke of juist moderne woningen: voor iedere interieurstijl zijn er Duette® Shades in een geschikte look. Kan jouw woning wel een beetje glamour gebruiken? Kijk dan eens naar de metallic designs, want deze laten zonlicht fonkelen zodra het binnenvalt. Meer van de botanische look? Ga dan voor Duette® Shades met een bladmotief. Uiteraard zijn er ook veel basic kleuren beschikbaar, zoals grijs- en bruintinten.