De beste raambekleding voor een draaikiepraam

Vind je het lastig om geschikte raambekleding te vinden voor je draaikiepraam? In deze blog geven we handige tips en tonen we verschillende opties die geschikt zijn voor kiep- en kantelramen!

De beste raambekleding voor een draaikiepraam

In veel woningen zit een draaikiepraam in het kozijn; een raam dat om twee assen kan draaien. Het raam kan hierdoor zowel verticaal als horizontaal openen, erg handig als je de ramen wilt schoonmaken. Toch kan het lastig zijn om hiervoor de juiste draaikiepraam raambekleding te vinden. In deze blogpost geven we tips en tonen we de perfecte oplossing voor kiep- en kantelramen!

Decoratieve Plissé Shades

Het fijne aan een draaikiepraam is dat deze half geopend kan worden, zodat er een constante frisse luchtstroom mogelijk is. Door deze kiepstand is echter niet alle traditionele raambekleding geschikt. Kies daarom bijvoorbeeld voor onze slim vormgegeven Plissé Shades die perfect passen in het kozijn van draaikiepramen. Ook fijn is dat de decoratieve Plissé Shades verkrijgbaar zijn in opvallende dessins, zoals aquarelachtige bloempatronen en geometrische zigzaglijnen. Door de combinatie van een transparante stof die het licht filtert en een stof die de kamer verduistert, kun je de lichtinval flexibel naar wens regelen.

Energiebesparende Duette® Shades

Daarnaast zijn onze energiebesparende Duette® Shades een ideale oplossing voor een draaikiepraam. De bijzondere honingraatstructuur van dit type raambekleding zorgt ook nog eens voor een betere controle over de temperatuur in huis. Deze duurzame raamdecoratie houdt ’s winters de warmte binnen en de kou buiten, terwijl de warmte in de zomer wordt geweerd door de zonwerende functie. Dit zorgt op natuurlijke wijze voor verlaging van het energieverbruik.

Monteren zonder boren

Een fijne bijkomstigheid van zowel Plissé Shades als Duette® Shades is dat ze eenvoudig te monteren zijn in draaikiepramen dankzij het innovatieve montagesysteem TruFit™. Dit systeem kleeft namelijk aan het glas, waardoor je deze raambekleding zonder boren of schroeven kunt plaatsen. Slim, strak én elegant! Ook handig is het systeem FrameFix™, een magnetisch frame dat naadloos op het kozijn wordt geplaatst. Het systeem is geschikt voor zowel kunststof als aluminium raamkozijnen en ook heel handig voor een draai-kiepraam. Het magnetische frame sluit namelijk nauw op het venster aan, waardoor de lichtkier zo klein mogelijk is.

Tip: als het tijd is om de ramen schoon te maken, kun je het frame makkelijk verwijderen.

Designklassieker: horizontale jaloezieën

Wist je dat onze horizontale jaloezieën ook zeer geschikt zijn voor draaikiepramen? Ook deze raambekleding kan namelijk door middel van het TruFit™ systeem naadloos in het raamkozijn worden geïntegreerd. Met zijgeleiders wordt de jaloezie nauwkeurig in positie gehouden wanneer het raam schuin is geopend, handig! Daarnaast is bij onze horizontale jaloezieën ook de collectie 'Pure Sense’ leverbaar, een zijdezachte coating op de lamel, waardoor de raambekleding een warme uitstraling krijgt. Een bijkomend voordeel is dat de jaloezieën hierdoor minder stof vasthouden en dat scheelt natuurlijk schoonmaakwerk.

Perfecte balans

Tot slot is het goed om te weten dat deze drie typen raambekleding allen met Top-Down/Bottom-Up-functie beschikbaar zijn. Hiermee open en sluit je horizontale jaloezieën, Duette® Shades of Plissé Shades gemakkelijk vanaf de boven-, of onderkant of ergens daar tussenin. Zo creëer je in een handomdraai de perfecte balans tussen privacy, licht en je uitzicht. Behalve raamdecoratie voor draaikiepramen bestaan er natuurlijk ook andere ramen in afwijkende maten en vormen, van rond tot vierkant en van afgeschuind tot hellend. Ook hiervoor hebben we diverse mooie oplossingen, waarover je hier kunt lezen.