Botanische trend met diepe groentinten

  • Tips

Ga voor meer groen in je interieur met natuurtinten, florale motieven en organische vormen. In onze blog lees je hoe je dit doet!

Wil jij dit voorjaar de natuur in huis halen met bloemen, planten, florale motieven en landelijke kleuren? Volgens de laatste trends mag er gespeeld worden met natuurtinten, natuurlijke materialen en organische vormen. Ook bij ons staat de botanische trend centraal deze lente.

Groen staat voor jong, fris en bescheiden, maar leent zich ook heel goed voor een stijlvol interieurstatement. Onze styliste Maartje Knipscheer licht toe: “De mysterieuze kant van deze kleur lijkt uit het diepste hart van de jungle te komen. Door deze tinten toon-op-toon en overdadig toe te passen, creëer je een levendige sfeer in huis.”

Groen mag spreken

De kleur groen mag spreken in je interieur, vindt Maartje: “Maak bijvoorbeeld een gebaar door een natuurlijke groentint te kiezen voor de wanden en raambekleding. Door deze basissfeer te combineren met materialen als hout, gevlochten rotan, bamboe en linnen ontstaat er een sfeervolle en een rustige ambiance in huis. Je kunt een florale oase creëren met een verzameling tropische kamerplanten, zoals een palm of boomvaren.”

Als de basis van het interieur goed is, kun je groen eenvoudig combineren met kleuren als oranje, geel of donkerblauw. Deze natuurlijke tint gaat heel fraai samen met vele woonstijlen zoals de industriële, maar zeker ook de klassieke en bohemian stijlen. Zo kun je eindeloos combineren met groen, want deze kleur past bij (bijna) alles.

Coming soon: vernieuwde Duette® Shades

Mede geïnspireerd op deze botanische trend en florale trends, vernieuwen we binnenkort onze collectie Duette® Shades. Met 440 items, leverbaar in 25, 32 of 64 millimeter plooibreedte in een ruim aanbod van uni-en dessindoeken, wordt deze collectie een ware eye-catcher. Daarnaast bestaat de nieuwe doeksoort ‘bamboo’ uit 25 procent natuurlijke vezels, waardoor deze collectie onderscheidend en duurzaam is.

“Bamboe is een sterke en duurzame vezel, want deze plant heeft alleen zonlicht en regenwater nodig om zeer snel te groeien. Daarnaast produceert bamboe 25 tot 30 procent meer zuurstof dan bomen”, vertelt Maartje.

Trendy aluminium

Wist je dat de vertrouwde Luxaflex® aluminium Horizontale Jaloezieën voor meer dan 95 procent bestaan uit hergebruikt aluminium? Deze bieden een verrassende kijk op ‘natuurlijk’ wonen wat perfect past bij de botanische trend. In onze nieuwe trendcollectie staan eigentijdse, natuurlijke en vergrijsde tinten dan ook centraal in een geheel nieuwe uitvoering.

Maartje: “Aluminium jaloezieën zijn van alle tijden en kun je uitstekend combineren met uiteenlopende materialen en accessoires. Deze collectie-update wordt uitgevoerd in een zijdezachte finish, waardoor een aluminium jaloezie een rustige uitstraling krijgt. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de jaloezieën extra stofwerend zijn, heel fijn!”