Onwennig? Vier redenen waarom een smart home niet eng is

  • 1 september 2023
  • Sophie de Keijzer
  • Tips

Denk jij nog steeds dat smart home-technologie alleen is weggelegd voor tech- en gadgetfans? Natuurlijk niet! Ook al lijkt een smart home een ver-van-je-bed-show… wij bewijzen met vier redenen het tegendeel!

1. Het is eenvoudig in gebruik

Eigenlijk kan iedereen zijn weg vinden in een smart home, of je nu jong of oud bent. Dit komt doordat slimme apparaten vaak zijn gekoppeld aan een app op je telefoon of tablet. Deze apps zijn erg makkelijk in gebruik. Ben je misschien niet vertrouwd met het bedienen van apps? Dan zul je in het begin denken een afstandsbediening veel duidelijker is, maar probeer zo’n slimme app toch eens uit. Na verloop van tijd zul je zien dat je je weg veel makkelijker vindt.

Ook worden slimme apparaten vaak voor je geïnstalleerd door een expert. Kies je voor slimme elektrische raamdecoratie van Luxaflex® met het smart home systeem PowerView® automation, dan komt één van onze specialisten alles bij jou thuis installeren en krijg je meteen uitleg over de werking van de app.

Luxaflex® PowerView® app en blauwe Duette® shades
Luxaflex® plissé shades en gordijnen met slimme bediening Luxaflex® plissé shades en gordijnen met slimme bediening

2. Een smart home is voor iedereen

We noemden het net al even, een smart home is een slimme keuze voor jong en oud en alles daar tussenin! Heb je een drukke baan en/of een rijk sociaal leven? Dan is de kans helemaal groot dat een smart home ‘jouw ding’ is. In onze drukke levens maken slimme apparaten het dagelijks leven gemakkelijker en dat bespaart tijd. Denk bijvoorbeeld aan een slimme wasmachine die je op afstand aan kunt zetten: ’s ochtends gooi je de was in de machine, vervolgens ga je naar je werk en zet je de wasmachine aan op een door jou gewenst tijdstip. Als je thuis komt is de wasmachine precies klaar en kun je hem leeghalen: perfecte timing en geen muffe geurtjes!

Ontdek de vele voordelen van een smart home. Stel je eens voor dat je de gordijnen kunt openen en sluiten terwijl je op de bank zit, zonder je gesprek of binge-watch sessie te onderbreken. Of dat je de verwarming en het licht aan en uit kunt doen, zonder dat je hoeft op te staan uit bed. Handig als je aan het chillen bent en op het moment dat je slechter ter been bent, is een smart home een enorme uitkomst.

Luxaflex® rolgordijnen met PowerView® automation Luxaflex® rolgordijnen met PowerView® automation

3. Niet eng, maar groen!

Wist je dat je met een smart home bij kan dragen aan het verbeteren van het klimaat? Zo bestaan er tegenwoordig tal van slimme thermostaten. Deze kunnen vanaf je telefoon of tablet worden bediend en stellen je in staat om geautomatiseerde schema's te maken, zodat je verwarming of airco alleen aangaat op vooraf bepaalde momenten, wanneer de temperatuur in een kamer op een bepaald niveau komt. Zo verspil je geen energie en dit is goed voor het milieu en natuurlijk je portemonnee.

Het mooie aan een slimme thermostaat is dat je deze kunt koppelen aan PowerView® automation. Hiermee zorg je ervoor dat je woning altijd een aangename temperatuur behoudt. Raamdecoratie werkt namelijk isolerend. Stel je voor, je wordt ’s ochtends wakker en het is in huis 20 graden, dan gaat de raamdecoratie open. Gedurende de dag meet je thermostaat de temperatuur in huis en om 12:00 uur is deze gestegen naar 22 graden, op dat moment sluit de raamdecoratie automatisch. Zo blijft de warmte buiten en blijft de temperatuur binnen comfortabel. Je stelt volledig zelf in hoe je raamdecoratie beweegt bij welke temperatuur in huis.

Vraag de digitale PowerView® brochure aan

Ontdek PowerView® automation en maak van je huis een smart home!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor je aanvraag!

Je ontvangt binnenkort de brochure in je mailbox. We wensen je veel inspiratie!

4. Maak je leven automatisch een stukje veiliger

Een smart home maakt jouw leven veiliger en is daarom alles behalve eng. Hoe dit werkt? Neem bijvoorbeeld een video deurbel, ben je niet thuis, dan kun je alsnog altijd zien wie er voor je deur staat. Dit schrikt inbrekers af, ze zullen niet snel proberen binnen te komen bij een huis met een video deurbel, omdat ze weten dat ze in de gaten gehouden worden. Proberen ze het toch? Dan kun je ze via de deurbel laten weten dat je ze ziet en de politie er eventueel op af sturen.

Het slimme bedieningssysteem PowerView® automation geeft je ook de mogelijkheid om op afstand de controle over je woning te behouden. Zelfs als je niet thuis bent kun je jouw Luxaflex® slimme raamdecoratie openen en sluiten. Via vooraf ingestelde scenes, of gewoon wanneer het je uitkomt, op elk moment van de dag. Beweegt de slimme raamdecoratie regelmatig, dan zet je inbrekers op een verkeerd spoor door ze te laten denken dat er iemand thuis is.

Extra veilig: slimme raamdecoratie heeft geen loshangende koorden waarin je kunt blijven hangen of over kunt struikelen. Ook als je wel thuis bent maken slimme apparaten je huis een veiligere plek.

Bonus: een Luxaflex® specialist staat altijd voor je klaar

Oké dan, nog één bonus reden waarom een smart home niet eng is. Kies je voor slimme raamdecoratie van Luxaflex® dan staat er altijd een specialist voor je klaar die je kan helpen als je iets niet helemaal begrijpt.

PowerView® automation demo in een Luxaflex® showroom PowerView® automation demo in een Luxaflex® showroom