Zonwering, uv-bescherming & privacy - veelzijdige Silhouette® Shades

  • 21 juni 2023
  • Eline van Dijk
  • Tips

Met Silhouette® Shades geniet je van zacht licht, uitzicht naar buiten en privacy. Maar wist je dat Silhouette® Shades je meubels beschermen tegen uv-straling? In deze blog lees je meer over de veelzijdigheid van deze prachtige vorm van raambekleding.

De Silhouette® Shades collectie bevat exclusieve stoffen voor een zachte lichtfiltering. De collectie staat bekend om de stoffen in wit- , grijs- en zwarttinten. De lamellen lijken te zweven tussen de stoffen en verdelen het licht van buiten gelijkmatig door de kamer. Kantel de lamellen om meer of minder licht binnen te laten, maar houdt het felste licht tegen. Op deze manier kun je genieten van het daglicht wat binnenvalt.

Silhouette® Shades in de woonkamer Silhouette® Shades in de woonkamer
Silhouette® Shades met ClearView® Silhouette® Shades met ClearView®

Kristalhelder uitzicht

Silhouette® Shades biedt je ook de ClearView™ stoffen. Deze bestaan, afhankelijk van type weefsel en kleur, uit een ragfijne witte voorkant en een zeer transparante voile aan de achterzijde. De lamellen kunnen subtiel tuimelen, waardoor zonlicht op stijlvolle wijze door de ruimte wordt verspreid. Dat creëert een kristalhelder uitzicht door het raam: ideaal als je graag uitkijkt naar je tuin of over de stad. Bovendien worden schadelijke uv-stralen tegengehouden en wordt warmte van buiten geweerd, zodat de binnentemperatuur comfortabel blijft en je niet je besparen op bv. airco.

Het gemak van een smart home

Goed nieuws voor smart home-liefhebbers die voor de meest comfortabele en luxe bediening willen gaan: de collectie is ook leverbaar met het slimme besturingssysteem PowerView® Automation. Hiermee kun je de raamdecoratie vanaf een smartphone, Pebble® Remote of via een stemassistent automatisch tuimelen, oprollen en neerlaten, op elk gewenst moment en vanaf elke plek – zelfs als je niet thuis bent.

Wil je liever een andere bediening? Standaard zijn de SmartCord® of LiteRise® bediening leverbaar.

Montage & onderhoud

Om optimaal van je Silhouette® Shades raamdecoratie te genieten laat je meten en monteren het beste over aan een Luxaflex® Specialist.

Het dagelijks onderhoud en de reiniging van Silhouette® Shades zijn eenvoudig. Op deze pagina lees je meer over je Silhouette® Shades schoonmaken en reinigen.