Trendwatching: 3x houten jaloezieën

  • 16 februari 2024
  • Max Roodhoed
  • Trends, Nieuws

Met de Luxaflex® houten jaloezieën creëer je een warme en gezellige sfeer in elke kamer. Onze interieurstylist Richelle deelt bij welke laatste trends de collectie perfect aansluit. Welke trend ga jij in huis toepassen?

Zwart en Grijstinten

“De kleur zwart is al een poos aanwezig in de interieurwereld en zien we vooral terug rondom de ramen: zwarte jaloezieën, zwarte shutters, zwarte kozijnen. Zwart hoeft zeker niet somber te zijn, maar straalt juist kracht en klasse uit”, legt Richelle uit. Ga je liever voor een zachtere look? Kies dan voor jaloezieën in een (donkere) grijstint en verwerk deze in je interieur door bijvoorbeeld te kiezen voor grijze eetkamerstoelen, een donkergrijze poef of een accentmuur in de kleur antraciet.

Zwarte houten jaloezieën van Luxaflex® Zwarte houten jaloezieën van Luxaflex®

Combineer met

  • Groen voor een levendig contrast. Tip: denk aan opvallende kamerplanten.
  • Goud voor een chique en extravagante look. Tip: realiseer dit eenvoudig met gouden interieuraccessoires zoals kandelaren en vazen.
  • Rijke kleuren voor een warm en hotelchique gevoel. Tip: combineer met bordeauxrood, okergeel of bosgroen.
  • Beige voor een licht en zacht contrast. Tip: kies voor een grote vaas met beige pampaspluimen.
  • Felle kleuren voor een vrolijk verschil. Tip: color block en combineer bijvoorbeeld oranje met blauw.
  • Hout voor een klassieke uitstraling. Tip: ga voor een lichte houtkleur wanneer je een frisse look wil creëren.
Houten jaloezieën van Luxaflex® (bamboo) Houten jaloezieën van Luxaflex® (bamboo)

Natuurlijke looks

In het drukke leventje dat we hebben, verlangen we ook naar verbinding met de natuur. Een interieur met natuurlijke materialen gecombineerd met neutrale kleuren creëert een fijne sfeer die je binnen dat buitengevoel kan geven. “Laat materialen als hout duidelijk aanwezig zijn in je interieur. Mooi meegenomen: de kleur van hout matcht prachtig met diverse interieurstijlen”, tipt Richelle.

Onze nieuwe collectie houten jaloezieën is beschikbaar in verschillende tinten en soorten ongeschilderd hout om deze pure look te realiseren. Vooral ons aanbod bamboe jaloezieën is aanzienlijk uitgebreid, voor een frisse en moderne uitstraling.

Vraag een digitale brochure aan

Ontdek de gehele vernieuwde collectie houten jaloezieën in deze digitale brochure

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor je brochure aanvraag!

Houd je mailbox in de gaten.

Houten jaloezieën van Luxaflex® Houten jaloezieën van Luxaflex®

Matte afwerking

Glanzende afwerkingen maken steeds meer plaats voor neutrale matte afwerkingen. Wanneer je een bepaalde tint op verschillende plaatsen in je interieur laat terugkomen met een matte afwerking, straalt dat een serene rust uit. “Deze trend is vooral populair in combinatie met een eerdergenoemde trend in deze blog: matzwart. Het heeft een chique en klassieke uitstraling en combineert prachtig met een natuursteen, zoals marmer”, vertelt Richelle.

Duurzaamheid als norm

Duurzaamheid wordt vaak genoemd als trend, maar bij Luxaflex® is het echt de norm. Bij elke nieuwe collectie zoeken we naar innovaties om onze raamdecoratie zo duurzaam mogelijk te maken. In onze nieuwe collectie houten jaloezieën bevat de imitatiehouten kunstof lamel bijvoorbeeld geen pvc meer, maar polystyreen. Dit materiaal is steviger, zodat je jaloezieën langer meegaan, en minder schadelijk voor het milieu omdat het geen chloriden bevat. Ideaal voor in ruimtes waar je behoefte hebt aan privacy, zoals de badkamer. Bonus: dankzij het materiaal heb je ook geen last van kromtrekkende lamellen.