Tuinontwerp achtertuin: met deze essentials ben je klaar voor de zomer

  • Tips

Met de juiste accessoires tover je de tuin of het balkon om tot een heerlijke buitenplek. Wij geven je tips voor de mooiste meubels, zonwering en accessoires.

We kijken al tijden uit naar hogere temperaturen, koele drankjes in de tuin en lekker lang tafelen tijdens warme zomeravonden. Gelukkig komt de zomer steeds dichterbij! Maak daarom je tuin, dakterras of balkon alvast klaar voor de zomermaanden met deze essentials. Tuinontwerp achtertuin inspiratie in dit blog!

Of je nu een klein balkon hebt of een grote tuin: zorg ervoor dat je jezelf omringt met lekker veel groen. Als de ruimte beperkt is, kun je het beste de hoogte in werken. Denk aan rekken met bloempotten, bijvoorbeeld van Elho, die je aan de muur of het balkon kunt hangen. Zo benut je een klein oppervlak optimaal. Wissel groene planten af met vrolijke bloemen of kies voor verschillende kruidenplantjes – leuk én praktisch!

Bescherm je tegen zon en insecten

Zodra de temperaturen stijgen, krijgen we te maken met muggen, pollen en andere natuurverschijnselen. Daarom is het aan te raden om horren te plaatsen bij de deuren naar de tuin of het balkon. Op die manier geniet je van frisse buitenlucht zonder insecten in huis. Als je snel last hebt van hooikoorts, kies dan voor Poll-Tex® gaas – daarmee wordt 90 procent van alle pollen uit de lucht gefilterd! Meer handige informatie over onze horren lees je in deze blog.

Daarnaast is het fijn om in de tuin of op het terras een schaduwrijke plek te creëren. Neem dit mee in je tuinontwerp van je achtertuin. Kies voor kwalitatieve buitenzonwering die UV-straling tegenhoudt. Onze Outdoor collectie biedt een uitgebreide keuze in diverse soorten, modellen en opties. Zo kun je zonwering op maat laten maken voor serres en erkers.

Creëer een vakantiesfeer

Een van de belangrijkste elementen in een buitenruimte is natuurlijk het meubilair. Comfortabele stoelen en een (eet)tafel zijn een echte must. Ga je een nieuwe tuinset aanschaffen? Dan zijn natuurlijke materialen zoals bamboe en rotan een aanrader. In combinatie met weelderige planten en kussens met een printje creëer je direct een tropische buitensfeer. En heb je weleens gedacht aan een buitenkleed? Wonderrugs maakt prachtige kunststof exemplaren voor verschillende tuinstijlen.

Op die warme zomeravonden is het heerlijk om ’s avonds buiten te eten en lang na te tafelen. Kies daarom een fijne eettafel, bijvoorbeeld een gezellig rond exemplaar of een lagere tafel die mooi bij een bank staat. Gebruik voor buiten dineren ook eens ander servies – het mag allemaal wat speelser en makkelijker, zoals het kleurrijke bamboeservies van het Nederlandse Zuperzozial. Hoe zit jouw tuinontwerp van de achtertuin eruit?