Screens op maat: ideaal voor huis en kantoor!

  • Tips

Screens zijn een van de beste manieren om fel zonlicht te weren. Maar wist je ook dat deze buitenraambekleding een isolerende werking heeft in de winter? Ontdek de vele voordelen van screens op maat.

Je ziet ze bij veel huizen en bedrijven terug: screens. En dat is niet voor niets, want screens op maat hebben veel voordelen. Maar wat is het voor type raambekleding en welke soorten zijn er eigenlijk? Ontdek de vele voordelen van Luxaflex® Raam Screens in deze blog!

Screens worden ook wel ook wel verticale zonfilters of vlakhangende buitenzonwering genoemd. Typerend aan dit soort raamdecoratie is dat het een strakke en moderne uitstraling aan je raam geeft, terwijl je zelf de privacy en daglichtregulering bepaalt. Ze zorgen ervoor dat zonlicht en warmte optimaal worden gefilterd en voorkomen schitteringen op je televisie en computerbeeldscherm tijdens het thuiswerken. Ook erg fijn is dat ze zorgen voor zicht naar buiten zonder dat er naar binnen gekeken kan worden.

Door weer en wind geschikt voor ieder seizoen

Het grootste voordeel van screens is de effectieve zonwering. Felle zonnestralen worden weerkaatst en het blijft zelfs tijdens de warmste dagen van het jaar binnenshuis lekker langer koel. Toch verliezen screens hun functie niet tijdens de koudere maanden; deze zonwering is ook erg nuttig in de herfst en winter. Dankzij de isolerende werking blijft warmte een stuk beter binnen. Je verwarming kan dus een graadje lager en dat is fijn voor de portemonnee!

Handig om te weten is dat Luxaflex® Screens worden gemaakt van de beste basismaterialen en geschikt zijn voor elk type weer. Hierdoor zijn de screens niet vervormbaar en zijn ze bestand tegen roesten tijdens de hardste regenbuien. Kom maar op met dat natte herfst- en winterweer!

Verschillende soorten en maten

Screens hebben een smal frame, waardoor ze aan de buitenkant van het raam weinig ruimte in beslag nemen en je op je balkon en terras een vrije doorloop houdt. Toch zijn er vele soorten en maten verkrijgbaar. Neem bijvoorbeeld Zip Screens, die in de zijgeleiding geritst worden. Deze soort is daardoor windvast tot windkracht 8, erg handig voor ramen aan de zuidkant van het huis of op hogere etages die meer wind vangen! En dat is niet alles, deze screens hangen strak en daardoor eleganter, maar fungeren ook als insectenwering (hor). Handig!

Eén die tot onze favorieten behoort, is het Beaufort® Screen. Ook deze collectie bevat een ritsscreen, is beschikbaar op grotere raamhoogtes en is tegelijkertijd erg stijlvol én windbestendig. Beaufort® heeft geen kier tussen doek en geleiding, waardoor deze ook zeer goed als hor en als compleet verduisterende zonwering functioneert. Het is dan ook een erg geschikte screen voor de slaapkamer.

De Luxaflex® Screens collectie zit boordevol nieuwe decoratieve doeken in uiteenlopende transparanties voor elke situatie. Tot de nieuwste ontwikkelingen behoort de StarScreen. Deze is gemaakt van 100% polyester en de kleuren van dit weefsel zijn afgestemd op alle andere collecties van Luxaflex® Outdoor, waardoor er al snel een combinatie te maken is met bijvoorbeeld een terrasscherm.

Screens op maat

Luxaflex® Screens worden volledig op maat gemaakt en bieden een uitgebreide keuze aan mogelijkheden, uitvoering en montage. Daarnaast heb je de keuze uit een groot assortiment aan trendy doeken in verschillende transparanties. Zo is er voor elke situatie een geschikt doek met de gewenste hoeveelheid privacy en zicht naar buiten.