Screens: de zonwering waarmee veel mogelijk is

 • 11 juli 2023
 • Eline van Dijk
 • Trends, Tips

Screens behoren tot de populairste types buitenzonwering. Logisch, want ze zijn functioneel, in het algemeen goed te monteren, breed toepasbaar, elektrisch bedienbaar, op-maat-gemaakt en relatief betaalbaar. Ook zijn screens geschikt voor zonwering buiten op een overkapping en de ideale zonwering voor serres en veranda’s.

De belangrijkste voordelen van screens op een rijtje:

 • Zonwerend: houdt (de warmte van) de zon buiten uw huis.
 • UV-werend: filtert uv-straling waardoor verkleuren van meubels en stoffen verminderd.
 • Privacy verhogend: laat wel licht, maar voorkomt inkijk.
 • Energie-efficiënt: goede zonwering voorkomt dat je de airco of verwarming moet inschakelen.
 • Elegant: slanke profielen, dus vrijwel onopvallend.
 • Makkelijk te bedienen: elektrisch te bedienen, ook handbediening mogelijk.
 • Weersbestendig: vervaardigd van hoogwaardige roestvaste metalen en kunstvezels.
 • Stijlvol: veel kleuren doeken en profielen, perfect af te stemmen op kozijn en raam.
Beeldmateriaal: Beaufort® Screen

Zonwering in optima forma

Screens, ook wel zonfilters of verticaal zonwering genoemd zijn een zeer effectieve en directe vorm van zonwering. Goed geïnstalleerde screens weren tot wel 90% van het zonlicht. Zo blijft je huis op warme dagen lekker behaaglijk. Een screen dat volledig is neergelaten, dekt het gehele raam en dus in staat om de warmte van het zonlicht tegen te houden. Bij andere vormen van zonwering is dit niet altijd het geval. Omdat screens buiten gemonteerd worden, houden ze de warmte van de zon al tegen voordat die door het raam uw huis binnendringt. En in tegenstelling tot rolluiken laten screens wel licht toe, zodat je wel binnen kan leven.

Beeldmateriaal: kodanska.dk en Gele Duette® Shades van Luxaflex®

UV-werend

Ook voor het kleurbehoud van gordijnen, meubels en schilderijen is het raadzaam om direct zonlicht en met name uv-licht zo veel mogelijk uit huis te houden. Screens maken dit mogelijk. De mate van zon- en uv wering is afhankelijk van het type en het weefstel van het doek. Zo hebben we doeken met een metallic finish voor extra verkoeling en verschillende weefstructuren zodat je kan spelen met licht.

De mogelijkheden van Luxaflex® Screens

Beaufort® Screen

De Beaufort® is een vaste waarde binnen de collectie. Deze rits-screen combineert een sierlijk elegant design met een grote windbestendigheid. De Beaufort® is verder zeer geschikt voor hogere ramen. Dit type screen heeft geen kier tussen doek en geleiding, waardoor het ook zeer goed als verduisterende zonwering of insectenwering toepasbaar is.

Vertica ZIP Screen

Door de combinatie van een kleine kast en een doek dat voorzien is van een rits, is dit product zeer geschikt voor situaties waarbij de montageruimte beperkt is en er toch een screen met een hoge windvastheid gewenst is.

Vertica Screen

Door zijn kleine kast is de Vertica Screen populair voor ramen, waar andere soorten zonwering niet geplaatst kunnen worden. De Vertica Screen heeft een minimale kier tussen doek en geleiding, neemt weinig ruimte in beslag en vormt vrijwel één geheel met de ramen. De Vertica Screen is bovendien erg prettig geprijsd.

Benieuwd naar de volledige Luxaflex® outdoorcollectie? Laat je adviseren door een zelfstandige Luxaflex® Outdoor specialist bij jou in de buurt.