Raambekleding bedienen: welke systemen zijn er?

Ben je druk bezig om raambekleding uit te zoeken? Dan is het fijn om een overzicht van alle keuzes te hebben. Er zijn namelijk ook verschillende opties voor bedieningssystemen, elk met zijn eigen voordelen. Uiteraard voldoen ze allemaal aan de eisen voor kindveiligheid, want dit heeft de hoogste prioriteit bij ons. Benieuwd welke (automatische) bediening er beschikbaar is in combinatie met jouw raambekleding? Wij hebben onze meest gewilde systemen hieronder op een rijtje gezet.

Raambekleding bedienen: welke systemen zijn er?

Slim wonen met PowerView® Motorisation

Houd je van ultiem gemak en comfort? Ben je een echte smart home-fan? Dan is PowerView® Motorisation ideaal. Dit systeem kun je combineren met alle binnencollecties, zelfs onze nieuwe collectie Houten Jaloezieën. Met PowerView® Motorisation bedien je je raambekleding vanaf iedere locatie met een smartphone, tablet of afstandsbediening, maar kun je de producten ook koppelen met slimme assistenten als Google Home Apple, HomePod en Amazon Alexa. Op die manier bedien je je raambekleding met stembesturing!

Hoe het werkt? Je maakt voor elke ruimte een eigen scène, die je een naam geeft. Met één druk op de knop beweeg je de raambekleding precies in de voorgeprogrammeerde positie die jij wilt. Zo opent de raambekleding bijvoorbeeld automatisch op het moment dat jij wakker moet worden. Benieuwd hoe dit er precies uit ziet? Bekijk dan dit filmpje!

SmartCord®: oprolbaar koord

Ons gepatenteerde bedieningssysteem SmartCord® is een eenvoudige, maar effectieve bediening. Kort gezegd is het een intrekbaar koord dat een constante lengte houdt. Hierdoor heb je geen last van lange slingerende koorden en kun je jouw raambekleding moeiteloos en veilig bedienen. Geef het koord een simpel trekje en de raambekleding zakt automatisch naar de gewenste positie. SmartCord® is verkrijgbaar met Duette® Shades, Silhouette® Shades, Plissé Shades en Vouwgordijnen.

LiteRise®: koordloos systeem

Zoek je een koordloos bedieningssysteem? Dan is LiteRise® een goede keuze. LiteRise® is beschikbaar met Duette® Shades, Silhouette® Shades, Plissé Shades en Horizontale Jaloezieën. Het systeem is heel eenvoudig: je trekt de raambekleding met je hand omhoog of omlaag om de positie te veranderen. Vervolgens blijft de raambekleding hangen in de positie waarin je deze loslaat. Deze video geeft een handige impressie.

Combineer met Top-Down/Bottom-Up

Wist je dat je Duette® of Plissé Shades en Jaloezieën kunt combineren met Top-Down/Bottom-Up? Dit systeem maakt het mogelijk om de raambekleding op verschillende manieren te laten hangen. Open ze vanaf de bovenkant, de onderkant, of zet ze ergens daartussen vast. Je creëert er de perfecte balans tussen privacy en natuurlijk licht mee. Lees hier meer over Top-Down/Bottom-Up.

Tenslotte zijn er nog mogelijkheden voor bediening met een slingerstang of schuifstok en koord- of kettingbediening. Bij koord- of kettingbediening zijn er uiteraard altijd extra veiligheidsvoorzieningen voor kinderen.

Op je gemak alles bedieningsopties bekijken? Dat kan bij een van onze dealers. Een dealer kan jou uitgebreid adviseren over de beste oplossing voor jouw ramen en huis.