Luxaflex® Outdoor – de kracht van op maat gemaakt

Alle producten van Luxaflex® Outdoor worden grotendeels met de hand en natuurlijk volledig op maat gemaakt. Van terrasscherm en balkonscherm, tot rolluik en markies. In deze blog een kijkje achter de schermen.

Luxaflex® Outdoor – de kracht van op maat gemaakt

Meer dan zestig jaar geleden startten Joe Hunter en Henry Sonnenberg hun bedrijf: de “Hunter Douglas Machinery Corporation”. Ze wilden iets nieuws, iets compleet anders. Een product dat de wereld van de raambekleding op zijn kop zou zetten: horizontale jaloezieën van aluminium.

Innovatie – altijd en overal

Deze horizontale jaloezieën werden in 1951 in Europa geïntroduceerd met de merknaam Luxaflex®. Dankzij hun uitstekende ontwerp en praktische functionaliteit werden ze in korte tijd een zeer gewilde raambekleding. Tot op de dag van vandaag, is Luxaflex® doorgegaan met de introductie van nieuwe, baanbrekende producten, zoals de unieke bekroonde Duette® Shades en Silhouette® Shades.

Anno nu biedt Luxaflex® een uitgebreid portfolio van op maat gemaakte raambekleding, waaronder: binnenzonwering, horren en, wellicht minder bekend, de Luxaflex® Outdoor collectie buitenzonwering.

Gemaakt in Nederland – van terrasscherm tot markies

Wat velen van u zich in zich in eerste instantie niet realiseren, is dat ook de producten van Luxaflex® Outdoor grotendeels met de hand en natuurlijk volledig op maat gemaakt worden én dat dit proces nog nét iets gecompliceerder is dan de assemblage van binnenzonwering.

Nog minder bekend is dat dit gewoon in Eindhoven gebeurt. En dat op een locatie waar men al ruim 60 jaar ervaring heeft met het maken van mooie, innovatieve en hoogwaardige zonwering!

Aluminium - de basis voor buitenzonwering

Omdat buitenzonwering natuurlijk sterk aan weersinvloeden onderhevig is, wordt aan het aluminium extreem hoge eisen gesteld. Luxaflex® Outdoor heeft het hele proces, van ruw ’bruut’ aluminium tot het slagvaste, gekleurde (gepoedercoate) eindproduct in eigen huis en kan daardoor een constante kwaliteit leveren. Iedere dag opnieuw.

Eerst gaat al het ruwe materiaal in wisselbaden met water, loog en salpeterzuur. Om constante topkwaliteit te garanderen is dit een nauwgezet proces, waarbij tijd en temperatuur cruciaal zijn. Dit proces ziet er niet alleen arbeidsintensief, spectaculair en ambachtelijk uit, dat is het ook! Het hele proces om aluminium op de juiste manier ter verwerken vereist veel kennis, ervaring en gevoel voor timing, maar de uitkomst is permanent hoogwaardig basismateriaal voor de schermenproductie.

Omdat al dit basismateriaal pas na het zagen en boren wordt gekleurd (gepoedercoat) ontstaat een product dat aan alle kanten en in alle hoeken en gaten is beschermd tegen weersinvloeden en luchtvervuiling.

Luxaflex® Outdoor produceert, en dat is redelijk uniek, ook de armen van de schermen geheel zelf, om de kwaliteit volledig in eigen hand te houden. Alle armen en scharnieren hebben een band met een breekkracht die vier maal hoger is dan de kracht die de veren uitoefenen. Hierdoor heeft men geen last van metaalmoeheid, wind en corrosie. Natuurlijk is voor elke situatie maatwerk mogelijk.

Assemblage - op maat gemaakt met oog voor detail

Alle schermen worden hangend geassembleerd en afgesteld. Pas na een grondige eindcontrole en flinke poetsbeurt verlaat de zonwering, stevig ingepakt, onze fabriek met de Luxaflex® Outdoor vrachtwagen. Op weg naar een zonnige toekomst bij de klant.