Keuken inspiratie! Tips voor een praktische en stijlvolle keuken

  • Eline van Dijk
  • Trends

Een praktische én stijlvolle keuken. Met een paar kleine aanpassingen ben je klaar. Lees ons nieuwste blog en bekijk onze keuken inspiratie.

De keuken is voor velen het centrale punt in huis; een gezellige plek waar geleefd wordt. Je begint er de dag met een kop koffie en de krant, ’s middags wordt er gewerkt of gestudeerd en ‘s avonds uitgebreid gedineerd. Minstens zo belangrijk zijn alle uurtjes die je er doorbrengt om lekkere gerechten op tafel te zetten. Daarom is het geen overbodige luxe om je keuken praktisch én stijlvol in te richten. Laat je inspireren door onze keuken inspiratie!

Creatief met planten en kruiden

Wie graag kookt, heeft vaak een aantal kruidenplantjes in huis. In plaats van deze in een plastic bakje op het aanrecht te bewaren, zijn er veel creatievere oplossingen. Hang kruiden bijvoorbeeld op in gekleurde potjes aan een stang of zet ze op plankjes boven het aanrecht. Combineer een kruidenrekje in dit geval met andere sierplanten en accessoires die aandacht mogen krijgen, zoals retro keramieken mokken of houten pollepels.

Kleuren en prints

Handige opbergruimte in je keuken is fijn, maar vergeet ook niet de uitstraling en sfeer van deze leefruimte. Hoewel je vaak witte muren ziet, geeft wat kleur je keuken een warmere uitstraling. Stap uit je comfortzone en kies voor een sprekende kleur aan de muur. Zo passen groen- en blauwtinten mooi bij een Scandinavische keuken. Ben je dol op een exotische vibe in huis? Kies dan voor een warme kleur zoals oranje of maak een statement met rijkversierde tegeltjes voor een Mediterrane sfeer. Wees bovendien niet bang om kleuren te combineren: colourblocking kan ook in de keuken! Denk aan gekleurde keukenkastjes, een opvallende koelkast of hippe keukenmachine.

Vocht- en vuilbestendige raambekleding

Besteed naast de muren ook zeker aandacht aan de raambekleding. Meestal is de keuken niet de best geïsoleerde ruimte in huis en daardoor ontsnapt veel warmte via de ramen. Overweeg daarom eens stijlvolle Duette® Shades; deze energie-efficiënte raambekleding zorgt in de zomer voor een koele keuken en juist voor extra warmte in de winter.

Waar je in de keuken natuurlijk ook mee te maken krijgt zijn vocht en vuil. Kies daarom voor raambekleding die gemakkelijk te reinigen is. Duette® Shades en Rolgordijnen van Luxaflex® zijn behandeld met Stainstop®, dat vocht en vuil afstoot en ervoor zorgt dat de stof langer mooi blijft. Een andere optie in de keuken zijn aluminium of kunststof jaloezieën, die bestand zijn tegen vet en je eenvoudig kunt afnemen met een vochtige doek.

Er zijn talloze opties, maar hoe maak je een keuze? Kijk vooral welke sfeer je in jouw keuken wilt creëren. Zo passen Duette® Shades in een warme kleur goed bij een landelijke keuken met een Frans tintje. Een rolgordijn in een neutrale tint past daarentegen mooi in een strakke en moderne keuken met een stenen aanrecht en industriële lampen.

Meer weten over keuken toepassingen? Bekijk onze keuken inspiratie en informatie op onze website.