Tip: het dakraamrolgordijn

  • Tips

Hou je van een volledig op elkaar afgestemd interieur? Kijk dan eens naar onze dakraamrolgordijnen! Voor dakramen zijn aparte rolgordijnen in een profiel beschikbaar, het is meer dan een “rolgordijn voor een schuin raam”.

Er zijn standaardkleuren – en maten bij de bouwmarkt verkrijgbaar en skylight zonwering die wordt geleverd door de dakraamfabrikant, maar Luxaflex® dakraamrolgordijnen worden helemaal op maat gemaakt én zijn ze verkrijgbaar in (vrijwel) elk doek uit de Luxaflex® Rolgordijn collectie, zodat je optimaal kan combineren en contrasteren. Dat is het verschil.

Functioneel

Ga je de zolder (opnieuw) inrichten? Denk dan goed na over wat je met de ruimte gaat doen. Iedere oplossing heeft zijn eigen “eisen” aan je raambekleding! Wil je inspiratie opdoen? Lees dan deze blog eens.

Lekker slapen!

Eén van meest gekozen toepassingen: een (extra) slaapkamer. In dat geval is het belangrijk dat de raamdecoratie goed verduistert, waardoor je een ongestoorde nachtrust hebt. De standaardoplossingen voor dakramen kiezen vaak voor donkere of rustige kleuren, zoals donkerblauw, ecru, zwart, wit en grijs. Daar is wat voor te zeggen, omdat rustige kleuren prima werken in een slaapkamer, maar wel met een kleurrijk accent. Voordeel van de maatwerk rolgordijnen van Luxaflex®… je kunt kiezen uit de gehele (verduisterende) rolgordijndoeken, zodat je ook een knallend dessin kan toepassen, als je je raam of ramen juist als accent wilt gebruiken en de rest van je kamer in basiskleuren uitvoert.

We raden je wel aan om te kiezen voor een verduisterend doek. Met het licht sluit je (zeker zomers) ook een deel van de zonnewarmte buiten. Hiermee voorkom je klamme nachten of te vroeg wakker worden door de opkomende zon.

Juist in de afgelopen periode zijn veel zolderkamers omgetoverd tot studeerkamer, thuiskantoor, hobbykamer of atelier. Ga je op het zolder werken dan zijn weer andere zaken van belang. Wil je inspiratie voor de inrichting hiervan? Ook daar hebben we een blog over.

Twee zaken staan centraal: optimale lichtbeheersing en de juiste temperatuur. Je werkt het best bij zacht, natuurlijk daglicht dat je kunt reguleren, zodat je de stand van de zon kan volgen en geen last krijgt van hinderlijke lichtschittering op je PC. Kies gerust voor een transparante of semitransparante stof. Omdat Luxaflex® dakraamrolgordijnen op maakt worden gemaakt en geleverd worden in een cassette heb je geen last van lichtlekkage langs de zijkanten, zodat het doek de bepalende factor is voor je daglicht. Met keuze uit ruim 300 stoffen, waaronder ook screen- en zon filterende stoffen is er altijd een keuze die vorm en functie optimaal combinee

Iets anders?

Gebruik je de zolderkamer als reservekamer, opslag of slechts incidenteel? Kijk ook dan gerust naar onze collectie op maat gemaakte rolgordijnen. Je zult zien dat we, ook voor de dakramen van de bekende merken, die zelf standaard rolgordijnen aanbieden een oplossing kunnen bieden die qua prijs goed mee kan en qua kleur veel meer keuzes biedt! Meer informatie vind je bij de dealer in het collectieboek rolgordijnen of hier.

Hou je niet van rolgordijnen? We leveren ook Plissé en Duette® Shades en Jaloezieën, op maat gemaakt voor je dakraam.