5x energiebesparende raambekleding voor de winter

  • Tips

Brrr… heb je het overdag vaak koud terwijl de verwarming aanstaat? De juiste raambekleding zorgt voor minder warmteverlies en tocht in huis!

Energiebesparende raambekleding zorgt ervoor dat je de donkere, koude dagen die ons nog te wachten staan, perfect doorkomt. Thuiskomen in een sfeervol en warm huis is zo fijn. Wist je dat tot 50 procent van de verwarmingsenergie via de ramen kan ontsnappen, zelfs met dubbel glas? Met de juiste isolerende raambekleding zorg je dus voor minder warmteverlies en een lagere energierekening!

1. Warme gordijnen

Wist je dat gordijnen een isolerende functie hebben? Doordat gordijnstof warmer wordt dan glas, voelt het binnenshuis met gesloten gordijnen prettiger aan. Ook tocht het een stuk minder met een goed stoffen gordijn langs de kozijnen. Dit jaar hebben we een stijlvolle collectie gordijnen geïntroduceerd met 128 stoffen en talloze kleuren. Deze kamerhoge raamdecoratie is ideaal voor ruimtes als de slaapkamer, eetkamer of woonkamer en creëert een warme sfeer in huis. Fijne bijkomstigheid is dat ze te combineren zijn met andere raamdecoratie, zoals vouwgordijnen in dezelfde stof, wat de isolatie versterkt. De gordijnen worden geleverd met het slimme bedieningssysteem PowerView® Automation, waarmee het mogelijk is om ze automatisch te openen en te sluiten.

2. Weerbestendige screens

In de wintermaanden zijn screens ideaal vanwege hun isolerende functie. Onze screens worden gemaakt van de beste materialen en zijn geschikt voor elk type weer. Hierdoor zijn ze niet vervormbaar en bestand tegen de hardste regenbuien, zonder te roesten. Kom maar op met dat natte winterweer!

3. Stijlvolle shutters

Shutters, ook wel klapluiken of binnenluiken genoemd, zijn te herkennen aan de tuimelende lamellen, waardoor lichtinval naar wens ingesteld kan worden. Voor hoge ramen, draai-kiepramen, dakramen, brede ramen of ramen met een speciale vorm: onze stijlvolle shutters worden op maat gemaakt en sluiten altijd nauw aan op een raamkozijn. Sluit de lamellen en je bent verzekerd van zeer weinig warmteverlies! Fijne bijkomstigheid: door de stevige materialen zijn shutters in de winter geschikt om het raam te beschermen tegen stormschade en slechte weersomstandigheden.

4. Sfeervolle Silhouette® Shades

De basiscollectie van Silhouette® Shades staat bekend om zijn exclusieve stoffen en zachte lichtfiltering, maar recent hebben we de collectie uitgebreid! De nieuwe Silhouette® Shades ClearView™ geven een extra kristalheldere doorkijk naar buiten, terwijl het interieur beschermd wordt tegen uv-straling. Zo kun je heerlijk vanaf de bank genieten van alles buiten. Voor smart home-liefhebbers is de collectie ook leverbaar met het PowerView® Automation-systeem.

5. Duurzame Duette® Shades

Onze Duette® Shades bevatten een bijzondere honingraatstructuur waardoor de kamertemperatuur gereguleerd wordt. Daardoor blijft je huis koel in de zomer en warm in de winter. De stilstaande luchtlaag in de cel van de Duette® Shades werkt namelijk als een isolatiedeken. Duette® Shades zijn met een coating van aluminium een milieubewuste keuze, maar ook smart home-proof: ze zijn namelijk leverbaar met PowerView® Automation. Tip: Duette® Architella® Shades zijn extra isolerend, dankzij het unieke cel-in-cel-ontwerp met drie luchtstroken. Deze drie stilstaande luchtlagen leiden tot een nog hogere isolatiewaarde. Goed voor de temperatuur in huis en voor het milieu!