Dit moet je weten over buitenjaloezieën

  • Max Roodhoed
  • Tips

Jaloezieën zijn al jaren geliefd voor binnenshuis, maar wist je dat er ook buitenjaloezieën bestaan? Inmiddels groeien ze in populariteit en dat is niet voor niets, want deze raambekleding voor buiten beschikt over veel fijne eigenschappen.

Het verschil tussen binnen- en buitenjaloezieën

Buitenjaloezieën zijn vergelijkbaar met binnenjaloezieën, maar kennen ook verschillende eigenschappen. Beide soorten kunnen volledig worden gesloten, zodat zonlicht en de mate van privacy kan worden gereguleerd. Het grootste verschil zit in de isolerende functie. Buitenjaloezieën reflecteren zonlicht en werken daardoor isolerend. Dit komt doordat de zon niet direct op het raam valt en de jaloezieën veel warmte buitenhouden op warmere dagen. In de winter zijn buitenjaloezieën ook effectief: kou wordt van buitenaf geweerd en dat bespaart een hoop energie. De verwarming hoeft dus minder snel aan en kan vaak een standje lager. Goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee!

Door weer en wind geschikt voor ieder seizoen

In de zomer realiseren we ons weer hoe fijn het is om goede zonwering te hebben. Buitenjaloezieën zijn de meest directe vorm van zonwering en de lamellen reflecteren moeiteloos de heetste zonnestralen. Het huis blijft daardoor niet alleen koeler, maar ze voorkomen ook schitteringen op je televisie en laptopscherm – wel zo fijn tijdens het thuiswerken.

Handig om te weten is dat Luxaflex® Buitenjaloezieën worden gemaakt van de beste basismaterialen en geschikt zijn voor elk type weer. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen de lamellen opgetrokken of neergelaten worden, terwijl de kantelhoek zo kan worden afgesteld dat direct zonlicht buiten wordt gehouden. Ze zijn daarnaast zeer windbestendig, zodat ze nog steeds gebruikt kunnen worden bij sterke wind.

Vraag de digitale brochure aan

Meer weten over onze buitenjaloezieën?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor je aanvraag

Houd je mailbox in de gaten, je ontvangt de brochure binnen een paar minuten in je mailbox.

Buitenjaloezieën als inbraakpreventie

Tegen inbraak worden vaak rolluiken of screens gemonteerd, maar ook buitenjaloezieën zijn een inbraakwerende oplossing. Ongewenste bezoekers worden tegengehouden, maar in tegenstelling tot andere raamdecoratie kan er met de hoeveelheid daglicht gespeeld worden, doordat de lamellen trapsgewijs kantelen. Doorzicht blijft dus altijd mogelijk, maar tegelijkertijd wordt het interieur jarenlang tegen zonlicht en warmte beschermd. Handig!

Duurzame buitenzonwering in stijl

Onze buitenjaloezieën zijn verkrijgbaar in meerdere lamelbreedtes en vele kleuren en zijn daarom voor nagenoeg elk huis geschikt. Afhankelijk van de gekozen lamellen kunnen buitenjaloezieën stoer en robuust zijn, maar ook sierlijk ogen. Het fijne is dat ze voor 90 procent gemaakt zijn van gerecycled aluminium. Het is daarmee een groene oplossing die het binnenklimaat verbetert, ventilatie mogelijk maakt én grotendeels circulair is. Alle gebruikte kunststof onderdelen zijn glasvezel-versterkt en uv-bestendig.

Ben jij na het lezen van deze blog benieuwd geworden naar onze buitenjaloezieën en de prijzen van de producten? Neem dan contact op met één van onze dealers om een afspraak in te plannen.