Buitenjaloezieën van Luxaflex®: windvast, multifunctioneel en elegant

Dit jaar, 2021, is het feest voor Luxaflex®, marktleider op het gebied van raambekleding en zonwering. Wat veel mensen niet weten is dat de horizontale jaloezie voor binnen, die 70 jaar geleden op de markt werd gebracht, al heel snel daarna werd gevolgd door een variant voor buiten. Buitenjaloezieën zijn sindsdien altijd (uiteraard met de nodige productontwikkeling) onderdeel van het Luxaflex® assortiment geweest.

Buitenjaloezieën van Luxaflex®: windvast, multifunctioneel en elegant

Mooi & Praktisch

Met Buitenjaloezieën kunt u, door het kantelen van de lamellen, volledig zelf de hoeveelheid lichtinval in een kamer bepalen. Waar een rolluik 100% afsluit, zijn buitenjaloezieën een betere optie wanneer u natuurlijk lichtinval wilt hebben in een ruimte en toch de zon en de warmte wil weren.

Buitenjaloezieën werken warmte-isolerend werken en weren zonlicht en kou. Buitenjaloezieën zijn daarom ook energiebesparend, omdat de airco of verwarming minder snel aan gaat en zo ja, deze niet direct op de hoogste stand hoeft te staan.

Buitenjaloezieën zijn ook ideaal voor kantoren, thuiswerkplekken en … slaapkamers. Met buitenjaloezieën krijgt u nog genoeg zonlicht binnen afhankelijk van de stand van de lamellen en kunt u dus voorkomen dat de zon op uw computerscherm schijnt. Omdat u de lamellen in elke gewenste hoek kunt kantelen, regelt u zelf hoeveel zonlicht er binnenkomt en maakt de stand van de zon daardoor niet uit. Het verstoort uw uitzicht niet, waardoor u dus voldoende doorzicht behoudt.

Sterk, duurzaam en voor ieder raam

Net als het vertrouwde zusje voor binnen zijn Luxaflex® Buitenjaloezieën de meest directe vorm van zonwering, en licht- en warmtebeheersing. Bovendien zijn ze voor meer dan 90% gemaakt van recyclet aluminium. Het is daarmee een “groene” oplossing, die het binnenklimaat verbetert, ventilatie mogelijk maakt én grotendeels circulair is.

Het aanbod lamellen varieert van zeer flexibele slanke lamellen tot de speciale, gekraalde 88 mm lamel. Voor iedere gevel, iedere toepassing en bij iedere “windbelasting” is de juiste oplossing mogelijk. Want zeker op grote hoogte, dus bij etages en dergelijke is het heel belangrijk dat de buitenjaloezieën windvast zijn. Door toepassing van spandraden aan de zijkanten van het product, is alleen een bevestiging aan de boven- en onderkant nodig. Hierdoor kunnen ook glasvlakken zonder kozijnprofielen worden bedekt.