Met deze raamdecoratie bespaar je energie

  • Trends, Tips

De winter is nog in volle gang en met de huidige energieprijzen is het des te belangrijk om duurzaam met energie om te gaan. Dat is niet alleen beter voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. In deze blog lees je met welke raamdecoratie je energie bespaart.

Wat is de rol van raamdecoratie bij koel- en stookkosten?

Veel van de opgebouwde warmte in huis verdwijnt via het raam. Ondanks dat de meeste huizen dubbel glas hebben, gaat er nog altijd 20 procent van de warmte verloren op deze manier. Bij oudere huizen met enkel glas is dit zelfs 50 procent. Onwijs zonde en daarom des te belangrijker om die ramen te bedekken. Raamdecoratie speelt daarom een grote rol in energie-efficiënt omgaan met je huis. Het heeft tenslotte geen zin om de verwarming (onnodig) hoog te zetten als de helft van deze warmte weer via het raam naar buiten verdwijnt. Goede zonwering en raamdecoratie helpen het binnenklimaat te verbeteren en te besparen op de kosten voor koeling en verwarming. Daarmee is goede raamdecoratie niet alleen sfeervol, maar vooral ook heel functioneel. Maar welke raamdecoratie isoleert nu het beste?

Gordijnen, Shutters en Powerview® Automation van Luxaflex®

Ga voor gordijnen

Kamerhoge en gevoerde gordijnen geven elke kamer een warme sfeer en werken ook warmte-isolerend. Doordat gordijnstof warmer wordt dan glas, voelt het binnen met gesloten gordijnen behaaglijker aan. Dikke gordijnen zorgen daarnaast ook voor minder tocht, waardoor je in de winter je verwarming een graadje lager kunt zetten. Dat kan op jaarbasis tot zo'n zes procent op de verwarmingskosten schelen. Met goede raamdecoratie die je dichtdoet zodra het donker wordt, bespaar je in een vrijstaand huis tot wel 270 m3 gas per jaar. Dat is met de huidige gasprijzen een flinke besparing. Als je minder hard hoeft te stoken, bespaar je niet alleen geld, maar ook uitstoot van CO2

Duette® en Duette® Architella® Shades van Luxaflex®

Duurzame Duette® Shades

Onze meest isolerende raamdecoratie zijn Duette® Shades, ofwel dubbele plisségordijnen. Ze hebben een speciale honingraatstructuur, waardoor er een stilstaande luchtlaag ontstaat die isoleert tegen de kou buiten en helpt om de kamertemperatuur te reguleren. Doordat deze altijd op maat gemaakt zijn, sluiten deze nauw aan in het kozijn en houden ze in de winter de warmte binnen en de kou buiten, terwijl in de zomer de warmte wordt geweerd door de zonwerende functie. Dankzij het unieke design van de Duette® Shades kan de warmte die door het raam verloren gaat met bijna de helft worden verminderd! Tip: onze Duette® Architella® Shades zijn extra isolerend, dankzij het unieke honingraat-in-honingraat-ontwerp met drie luchtstroken. Deze drie stilstaande luchtlagen creëren een nog hogere isolatiewaarde.

Gordijnen met Duette® Shades Gordijnen met Duette® Shades

Werk in laagjes

Layering is een interieurtrend waarbij gordijnen worden gecombineerd met andere raamdecoratie, zoals vouwgordijnen, jaloezieën of rolgordijnen. Het ziet er stijlvol uit, voegt diepte en dimensie toe aan een ruimte, verbetert de akoestiek én geeft je dubbel de isolatievoordelen van raamdecoratie.

Ga je voor maximaal isoleren? Kies voor gevoerde gordijnen in combinatie met Duette® Shades.

PowerView® Automation Pebble® PowerView® Automation Pebble®

Met één druk op de knop

Om je woning nog energiezuiniger te maken, kun je Luxaflex® raamdecoratie laten leveren met PowerView® Automation: ons draadloos smarthome-systeem waarmee je alle raamdecoratie bedient via een Pebble®, afstandsbediening, spraakbesturing of de gebruiksvriendelijke app. Sluit de raamdecoratie via de app wanneer je niet thuis bent, merk dat de temperatuur oploopt en kom thuis in een warme woonkamer. Of sluit PowerView® Automation aan op je slimme thermostaat om je raamdecoratie automatisch te laten sluiten wanneer de temperatuur onder een bepaalde graad zakt. Handig en comfortabel!