De beste raambekleding voor je thuiskantoor

  • 29 januari 2024
  • Max Roodhoed
  • Tips

Een paar jaar geleden was het thuiskantoor vaak nog een keukenstoel, een open raam en een paar boeken onder de laptop. Dat is flink veranderd.

Nu we al een paar jaar regelmaatig thuis werken, leerden we dat thuiswerken een productieve vorm van werken is, maar dat een (semi-permanent) thuiskantoor aan enkele basiseisen dient te voldoen, zowel wettelijk als voor je eigen comfort. Er zijn veel verschillende voordelen van thuiswerken, maar dan moet je thuiskantoor wel goed ingericht zijn.

Raamdecoratie voor mijn thuiskantoor

Om je ogen rust te geven en optimaal op je beeldscherm te kunnen werken is de juiste keuze van je raambekleding van groot belang. Niet alle typen gordijnen en raambekleding zijn geschikt voor kantoren. Als je aan het werk bent is het vervelend als het zonlicht reflecteert op je beeldscherm. Daarom is het van belang dat je de juiste raambekleding in je werkruimte hebt hangen, die jij op ieder moment van de dag kunt aanpassen aan de stand van de zon. Onze Plissé en Duette® Shades met bottom-up en top-down functie bieden de ideale raambekleding oplossing voor je thuiskantoor, want deze zijn zowel energie-efficiënt als aan te passen naar de perfecte lichtinval en bieden je een forse mate van privacy. Zo kun jij ongestoord je werk doen! Alle raambekleding voor je thuiskantoor wordt altijd op maat gemaakt.

Ook horizontale jaloezieën, van aluminium of de trendy houten jaloezieën zijn geschikt voor je kantoor, omdat je door het tuimelen van de lamellen de lichtinval kunt reguleren.

Warm en comfortabel thuiswerken met isolerende Duette® Shades

Tips voor een gezond thuiskantoor

Het is belangrijk dat je meubels geschikt zijn voor het werk wat je doet. Veel mensen hebben een geïmproviseerde werkplek gemaakt, maar een bureaustoel en een bureau is erg belangrijk voor je gezondheid. Daarnaast is regelmatig bewegen echt een must.

Als je regelmatig of langdurig thuiswerkt is het van belang dat je, je thuiswerkplek uitrust met de goede ergonomische hulpmiddelen. Als je een bindende afspraak maakt met je werkgever over voltijds of deeltijds thuiswerken op een niet-tijdelijke basis (of als je eigen baas bent), gelden voor het thuiskantoor dezelfde eisen voor je werkplek als dat je werkt op kantoor. Dit betekent dat de werkgever moet zorgen voor de gezondheid, de veiligheid en het welzijn van zijn thuiswerkers. Dat houdt onder meer in dat er een werkplekbeoordeling moet worden geregeld.

Ook is er voldoende licht nodig op je thuiskantoor. Vooral daglicht is heel belangrijk, maar dat mag niet verblinden. We bieden verschillende soorten transparanties bij verschillende producten, zodat je nog steeds licht binnenkrijgt, maar je geen hinder ervaart van het zonlicht. Investeer in een goede bureaulamp met dimmer indien nodig.

Regelmatig frisse lucht binnenkrijgen is belangrijk. Als het buiten fris is kun je af en toe de ramen openzetten, zodat je voor een aangename werksfeer zorgt. Zet bij echte hitte de ramen niet wagenwijd open. Zet liever een raam op een kier, of open een bovenlicht. Als alles open staat haal je de warmte binnen en dat is contraproductief zeker als het hoog zomer is. Wil je geen last hebben van insecten? Kies dan voor Horren! Meer tips? Lees dan deze blog.

Luxaflex® rolgordijnen Luxaflex® rolgordijnen

Kleur en sfeer!

De kleur die je gebruikt voor je woning is van invloed op je humeur. Als je je goed wil concentreren is blauw de perfecte keuze. Het heeft een rustgevende werking waardoor je je goed kan blijven concentreren en focussen. Je kunt de kleur gebruiken in accessoires, op de muur of bijvoorbeeld in je raambekleding. Pas deze tinten toon-op-toon toe, zodat de ruimte in harmonie is en combineer met rustige wittinten en een vloer met houtlook. Zwarte raamdecoratie en accessoires kunnen, maar wel met mate. Zorg wel dat je kantoor niet te somber wordt, kies in plaats van zwart voor een wat donkerdere grijstint.

Vergeet ook zeker niet om groen te gebruiken, want dit stimuleert balans en rust; twee onmisbare ingrediënten in je eigen home office. En “groen” kan natuurlijk ook in de vorm van planten. Die zorgen immers voor frisse lucht en bieden sfeer.

Balans tussen privé en werkleven

Een geordend bureau zorgt voor een opgeruimd hoofd. Herkenbaar? Houd dat in gedachten bij het inrichten van je werkkamer en plaats praktische kasten en andere opbergmogelijkheden. En werk je in de huiskamer of slaapkamer? Ruim dan na werktijd op en zet je spullen uit het zicht. Dat geeft een betere balans tussen werk en privé.

Ben jij op zoek naar meer mogelijkheden of inspiratie? Download dan een onze inspiratie brochure met alle informatie die je nodig hebt om jouw thuiskantoor compleet te maken met raambekleding op maat. Geen last meer van hinderlijk zonlicht, maar de perfecte oplossing voor jouw huis. Weet jij al wat je wil? Alle mogelijkheden voor jouw huis worden uitgelegd bij de specialist in de buurt. Vraag hier jouw gratis adviesgesprek aan.