Zo creëer je een vakantiegevoel in eigen huis

  • Trends

Warme dagen vol zon, zee en strand en zwoele avonden waardoor je eindeloos van buiten kunt genieten. Dat heerlijke vakantiegevoel creëren we ook binnen met een mediterrane sfeer. Topstylist en trend forecaster Monique van der Reijden geeft zomerse tips over hoe je nieuwe trendkleuren zoals butterscotch, canvas en abrikoos toepast in huis. Start met semi-transparante raamdecoratie voor een natuurlijke uitstraling van je interieur en creëer zo een verleidelijke, zomerse sfeer.

Zuidelijke sferen

Of je nou op het platteland woont of in de grote stad; deze zomerse sfeer past overal bij! Dankzij natuurlijke kleuren en materialen ontstaat een warme en relaxte uitstraling. De nis is een nieuw trendsignalement en een goede manier om een strakke wand een mediterraanse look te geven. Met naturellen gordijnen van Luxaflex® ben je verzekerd van perfect ingemeten en op maat gemaakte raamdecoratie. Zo wordt het zonlicht mooi gefilterd en blijft het binnen een oase van rust.

Foto: buitencollectie Tine K Home en Twist® Rolgordijnen van Luxaflex®

Van buiten naar binnen

Door te spelen met grovere structuren en een verweerde look krijgt het interieur zowel binnen als buiten een doorleefd en tijdloos karakter. De hierbij passende Twist® Rolgordijnen zijn duo rolgordijnen waarmee je op een speelse manier de lichtinval kunt aanpassen. De twee kleuren in dit rolgordijn maken de raamdecoratie net wat spannender zonder te veel de aandacht te vragen. Ze ‘blenden’ goed met het naturellen kleurenpalet. Decoreer daarnaast je terras met rotan, lekkere zitkussens en handgemaakte kannen en kruiken. Of probeer eens een grote zitzak op je terras, want die verplaats je snel van binnen naar buiten. Met rosé en tapas erbij kun je urenlang genieten van de ondergaande zon!

Foto: outdoor zitzak van vetsak en hordeur van Luxaflex®

Geen insecten meer

Niets is zo vervelend als ‘s nachts door muggen te worden lastiggevallen. Met een hordeur en raamhor komt er geen insect meer binnen. Omdat deze horren op maat worden gemaakt, zitten er geen kieren in en kun je ze eindeloos op en neer en heen en weer schuiven zonder ze te ‘ontwrichten’. Met een plissé hordeur vouwt het gaas op, met als voordeel dat de treklijst op elke stand kan blijven staan. De hordeur is daarnaast aan de onderkant slechts 3 millimeter hoog en daarmee erg kind- en rolstoelvriendelijk.

Foto: John Lewis SS22 Natural Scandi Dining Foto: John Lewis SS22 Natural Scandi Dining

Wapperende gordijnen

De ovale houten tafel wint aan populariteit en wordt gecombineerd met houten en leren eetkamerstoelen met gestoffeerde zittingen voor extra comfort. De Scandinavische woonstijl, waarin de natuur centraal staat, is hier de basis. Vooral in de zomer is het heerlijk tafelen met de glazen pui wijd open en wapperende gordijnen voor wat verkoeling. Vergeet niet binnen te stylen met veel tropische planten in gevlochten manden voor dat exotische accent in huis.

Foto: Luxaflex LightLine® Rolgordijnen, Gordijnen van Luxaflex® en geweven vazen van Asart

Mix & Match

Een woonkamer wordt luxer met meer daglicht en ruimte. Je versterkt er het gevoel van well-being. Maar vergeet – met heel veel raampartijen in allerlei formaten – niet te variëren met de raamdecoratie voor de broodnodige sfeerbeleving. De combinatie van bijvoorbeeld Luxaflex LightLine® Rolgordijnen en kamerhoge gordijnen voor de openslaande deuren brengt heel veel gezelligheid en beleving. Doordat de kleuren uit de gehele Luxaflex® collectie op elkaar zijn afgestemd, kun je makkelijk mixen en matchen en ontstaat er een mooie balans in de sfeer.

Foto: Silkeborg Uldspinderi en Luxaflex LightLine® Rolgordijnen

Avontuurlijk

Een persoonlijk interieur begint bij design dat spreekt tot de verbeelding. Iets ‘bijzonders’ zorgt voor dynamiek en een verrassend effect. Een rotan hoofdeinde met bladerdessin is retro decoratie die helemaal past in deze tijd. De jaren 70 vibe wordt versterkt door ook de ramen een meer ‘gemêleerde’ look and feel te geven, zoals met de Luxaflex LightLine® Rolgordijnen. Door de verweerde look van het doek krijg je een mooie, natuurlijke filtering van het daglicht en wordt de sfeer meer landelijk en warm.

Foto: Horizontale Jaloezieën van Luxaflex® en badkameraccessoires Sono van Blomus

Badkamer op zolder

De perfecte plek in huis voor een badkamer is de zolder. Deze is ruimtelijk genoeg en heeft het voordeel dat je geen inkijk hebt. Daarnaast maakt het schuine dak de sfeer alleen maar gezelliger. Je kunt losse units neerzetten om te douchen, te badderen of te wassen. Door te spelen met natuursteen, tegels, leemstuc en een mix van lichte naturellen kleuren waan je je al snel in een boutique hotel in Saint Tropez. Speciaal voor schuine dakramen heeft Luxaflex® raamdecoratie op maat, inclusief ingebouwde hor. Handig en sfeervol!