Rust in huis = rust in je hoofd! Zo creëer je een zen interieur!

  • Tips

De zomervakantie is ten einde en we gaan weer aan het werk. Al die prikkels zijn even wennen. Des te fijner om thuis te komen in een rustgevend interieur. Met de tips uit deze blog kun je thuis ultiem ontspannen

Fijne zithoek

Na een dag vol schermen is het fijn om ’s avonds offline te gaan en er een goed boek of tijdschrift bij te pakken. Creëer in huis voor dit soort momenten een fijne zithoek met goed licht. Licht is erg belangrijk, en dan het liefste daglicht. Dat geldt ook zeker voor een lees- en zithoek. Hoe meer natuurlijk licht, hoe beter. Daarnaast moet je uiteraard lekker kunnen zitten. Een comfortabele stoel, een grote fauteuil of een loungestoel bijvoorbeeld, maar vergeet ook zeker niet een heerlijk zacht plaid of verwarmd kussen voor erin. Zet de stoel zo neer dat je lekker naar buiten kunt kijken. Zo kun je er niet alleen ontspannen een boekje lezen, maar maak je er echt een rustplek van. “Kies voor dit plekje juist voor meubels van zachte materialen. Denk hierbij aan velvet stoelen, schapenvelletjes of wollen plaids. Zulke items geven je interieur direct een gezellige en warme uitstraling”, tipt Maartje Knipscheer, onze interieurstyliste.

Moments Geurstokjes van Swiss Sense + Gordijnen en Duette® Shades van Luxaflex®

Rustig slapen

Maak ook van je slaapkamer een fijne, zen plek. Dit is tenslotte de plek waar je jezelf oplaadt voor de volgende (werk)dag. “Durf, zeker in deze ruimte, te kiezen voor kleur. Een witte muur met witte vloer geeft de slaapkamer niet die gedempte sfeer die je hier nodig hebt”, vertelt Maartje. “Kies bijvoorbeeld voor een muur in bruin- of beigetint in combinatie met zacht beddengoed in pasteltinten. Op deze manier creëer je een rustige en behaaglijke uitstraling.” Om het beste uit je nachtrust te halen, is het ook belangrijk dat je kiest voor raambekleding die geen daglicht doorlaat. Denk aan verduisterende, zijdezachte gordijnen of de Pure Sense-lijn binnen onze Horizontale en Verticale Jaloezieën-collecties, die een zachte en subtiele gloed aan het binnenvallende licht geeft.

Niet alleen het kleurgebruik of zachte stoffen zijn van belang in de slaapkamer, ook het verwerken van geuren in je avond- of ochtendritueel kan je helpen om meer ontspannen in en uit bed te stappen. Gebruik in slaapkamer een fijne geurkaars of diffuser, zoals de producten uit de speciale slaapkamergeurencollectie van Swiss Sense.

Beeld: Houten Jaloezieën van Luxaflex® en sfeerbeeld van ferm LIVING

Natuurlijke materialen

Door in je interieur wit en natuurlijke elementen te gebruiken, creëer je een open en lichte ruimte. Voor een mooie minimalistische look combineer je een witte basis met houten meubels. Denk aan crème linnen gordijnen of kies juist voor elegante en duurzame houten jaloezieën. Hiermee valt het daglicht mooi gefilterd binnen en zorg je voor een warme sfeer in huis. Met wit en hout is eindeloos te variëren.

Een andere tip: bamboe. Dit duurzame plantensoort roept bij de meeste mensen een warm en tropisch gevoel op. Door de lichte kleur van bamboe is het ideaal voor in ieder soort interieur. Denk aan een bamboe kamerscherm, spiegel of houten jaloezieën in bamboe variant.

Duette® Shades Duette® Shades

Ontspannend groen

Een zen interieur gaat samen met natuurlijke decoratie. De natuur heeft een ontspannen werking op mensen, dus planten en bloemen mogen in huis dan ook niet ontbreken. Denk aan een rustgevende aloë vera plant, bonsai boom of verwen jezelf met een vrolijke bos bloemen op de eettafel. Of wat dacht je van een kunstwerk geïnspireerd op de natuur of een behang in botanische print? Kies bijvoorbeeld voor [voorbeeld] Groen kan altijd! Ben je op zoek naar inspiratie voor het gebruiken van planten in je interieur? Bekijk dan deze blog!