Kijktip: 7 series over interieur voor de liefhebbers

Droom jij van een nieuw interieur, maar heb je nog geen idee hoe jij dit wilt aanpakken? Wij hebben een aantal inspirerende interieurseries voor je op een rijtje gezet, waardoor je zelf zin krijgt om aan de slag te gaan!

Kijktip: 7 series over interieur voor de liefhebbers

Nu we veel tijd thuis doorbrengen, droom je misschien van een compleet ander interieur. Is jouw huis inmiddels al helemaal gerestyled of is de inspiratie juist ver te zoeken? Voor interieurinspiratie kun je natuurlijk het bekende Pinterest raadplegen, maar wist je dat je ook veel ideeën kunt halen uit interieurseries? Wij hebben 7 programma’s voor je op een rijtje gezet die zowel inspiratie als ontspanning bieden. Deze series over interieur is precies wat je nodig hebt. Veel kijkplezier!

Stay Here

Adembenemende gastenverblijven met een prachtig uitzicht, romantische woonboten en bed & breakfasts op uitgestrekte wijngaarden; zwijmel jij regelmatig weg bij de accommodaties op de website van Airbnb? Dan is de serie Stay Here iets voor jou. In deze Netflix-serie geven designer Genevieve Gorder en ontroerend goed-expert Peter Lorimer B&B’s en Airbnb’s een make-over. Ze gaan bij allerlei accommodaties in heel Amerika langs en nemen je niet alleen mee in de metamorfose, maar je krijgt ook een uniek kijkje achter het ontwerpproces. Bekijk hier de trailer van Stay Here.

Tidying Up with Marie Kondo

Een serie die natuurlijk ook in deze lijst hoort, is Tidying Up with Marie Kondo. Van rommelige kamers naar een overzichtelijk paleis: Marie Kondo laat de magie van het opruimen zien. De opruimgoeroe ruimt, met behulp van haar KonMari methode, verschillende huizen op en geeft daarbij handige tips. Het inspireert daarom ook om je eigen huis aan te pakken. Je geniet immers optimaal van je huis als deze ook netjes is, toch? Heb je na het zien van deze Netflix-serie ook zin om de handen uit de mouwen te steken voor een restyle en grondige lenteschoonmaak van je huis? Lees hier hoe jij je interieur helemaal klaar maakt voor de lente.

Tidying Up with Marie Kondo Tidying Up with Marie Kondo

vtwonen: Weer Verliefd op je Huis

Eén van eigen bodem: met Weer Verliefd op je Huis van vtwonen krijg je een kijkje in de woonkamers van verschillende Nederlanders. De liefde voor hun woning is bekoeld, omdat de woonsmaak van het stel vaak behoorlijk uit elkaar ligt, met een compromis als gevolg. Een team van stylisten gaat de uitdaging aan om de bewoners weer verliefd te laten worden op hun huis en zorgt dat de verschillende woonstijlen weer op één lijn komen. Een gegarandeerde dosis woonproblemen en bijbehorende wooninspiratie!

Big Dreams Small Spaces

In deze lijst mag inspiratie voor buiten natuurlijk niet ontbreken. Is jouw tuin al klaar voor de lente? Als je nog op zoek bent naar inspiratie, is Big Dreams Small Spaces een aanrader. In deze Netflix-serie zie je geen razendsnelle make-overs, maar juist weldoordachte en grootse veranderingen in verschillende Britse tuinen. Heb je geen groene vingers? Geen zorgen, een hovenier tipt in de serie een aantal handige en laagdrempelige tips. Hier kun je de trailer bekijken.

Big Dreams Small Spaces Big Dreams Small Spaces

The World’s Most Extraordinary Homes

Bij The World’s Most Extraordinary Homes kun je wegdromen bij de prachtige interieurs die een bekroond architect en de enorm enthousiaste actrice Caroline Quentin bezoeken. Zij reizen de hele wereld over op zoek naar bijzondere huizen op extreme locaties. Tijdens de rondleidingen door excentrieke designerhuizen kun je genoeg inspiratie opdoen. Verstopt in de bergen, versmolten met de zee en zelfs op een klif: de focus ligt bij deze Netflix-serie op huizen die op bijzondere wijze overgaan in de omringende natuur.

Abstract: The Art of Design

Altijd al willen weten hoe designers denken en hoe zij tot een uiteindelijk ontwerp komen? Designliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de serie Abstract: The Art of Design, waarin je meekijkt met het designproces en vakgebied van de meest vernieuwende designers. Bekijk hier de trailer van de Netflix-serie.

Eigen Huis & Tuin

Met Eigen Huis & Tuin maak je van je huis weer je thuis. Het is niet voor niets dat dit programma al ruim 27 jaar op de Nederlandse televisie te zien is. Maar misschien niet voor lang meer! Hoe en wanneer het programma na de zomer weer terugkeert is helaas nog onbekend, maar wij hopen dat dit fijne programma nog lang op de buis blijft. Van een gezellige borrelplek creëren, doe-het-zelven in de tuin of juist het restylen van een kledingkast: bij dit programma komt alles aan bod.

Eigen huis en tuin Eigen huis en tuin