Binnenkijken bij Jellina Detmar

  • Tips

Interieur influencer Jellina Detmar is heel blij met haar keuze voor Silhouette® Shades in huis. Lees deze blogpost voor tips en inspiratie!

Als je al langer de blog van interieur influencer Jellina Detmar leest of haar volgt op Instagram, dan weet je dat zij midden in het centrum van Kollum woont. In haar huis zit de keuken aan de voorzijde van hun woonboerderij. Zij hebben er vier prachtige ramen en wat is er nou mooier dan hier mooie raamdecoratie voor te hangen? In deze blogpost vertelt zij graag over haar raambekleding van Luxaflex®!

Meer sfeer met raamdecoratie

Raamdecoratie is een belangrijk basisonderdeel van ieders interieur; het zorgt ervoor dat je hele interieur meer sfeer krijgt. Naast het decoratieve doel van raamdecoratie om sfeer te in huis te creëren, is het ook bedoeld om licht buiten te houden en privacy te creëren. Het kan door alle verschillende soorten raambekleding lastig zijn om een keuze te maken, want ieder product heeft een andere uitstraling en de mogelijkheden op functioneel, maar ook decoratief gebied zijn eindeloos!

Silhouette® Shades

Door een leuke email van Luxaflex® kwamen wij in aanraking met de Silhouette® Shades. Dit prachtige, exclusieve product zou echt geweldig staan in ons huis! Ik ging online kijken wat dit product voor mogelijkheden had. Ik was benieuwd naar de kleuren en of wij dit product in onze keuken zowel functioneel als sfeervol zouden kunnen toepassen.

Ik werd helemaal enthousiast, want met de kleuren kun je alle kanten op, hierin is zoveel mogelijk! Onze kleuren (‘aardetinten’ zoals ik het vaak noem) bestaan zéker tot de mogelijkheid! Alles in het kleurenpalet van deze raambekleding straalt verfijning uit. Ze zijn verkrijgbaar in zachte wittinten, aangename grijstinten of subtiele, natuurlijke aardse tinten. De Silhouette® Shades zullen mooi staan in een klassiek interieur maar ook zeker in een modern interieur. Onze keuken kun je omschrijven als industrieel en stoer en ook bij deze inrichting vind ik ze prachtig passen.

Over de afmeting hoef je je ook niet druk te maken, want de raamdecoratie van Luxaflex® is op maat gemaakt, op basis van persoonlijke wensen. De Silhouette® Shades bieden uitstekende en variabele lichtregulering, ze isoleren kamers tegen hitte en kou en besparen energie, ze beschermen tegen uv-stralen, en absorberen zelfs geluid. Ze verbeteren de akoestiek van een kamer en de geavanceerde bedieningssystemen maken zelfs van het openen en sluiten, het omhoog brengen en het omlaag brengen, een dagelijks feestje.

Privacy door raamdecoratie

Doordat onze keuken aan de voorzijde van het huis zit, hebben wij af en toe behoefte aan privacy. Als we geen raamdecoratie zouden gebruiken hebben we echt veel inkijk in onze keuken. Nu post ik natuurlijk elke dag foto’s van mijn huis, dus je zou denken ‘iedereen mag toch altijd meekijken’? Zeker, ik vind het ook heel leuk om te zien dat iedereen een kijkje in onze keuken wil nemen. Maar natuurlijk is het ook bij ons niet altijd spic en span opgeruimd, ik laat ook wel eens de broodbordjes of koffiekopjes op het aanrecht staan.

Bovendien wil ik me graag op mijn gemak voelen in mijn huis. Ik vind het heel fijn om in het weekend lekker rustig op te starten. De raambekleding is dan nog dicht en dan gaan we met de kinderen heerlijk ontbijten in onze pyjama’s. In de avond vind ik sfeer en gezelligheid heel belangrijk en wil ik het liefst ook de raambekleding sluiten en een kaarsje aansteken. Een beetje privé als we dat nodig hebben en kunnen krijgen door Silhouette® Shades toe te passen is heel fijn.

Licht als zijde

De Silhouette® Shades zijn licht als zijde, elegant als een gordijn en praktisch als horizontale jaloezieën. Bij ons is de cassette zilverkleur en de stof is zwart. Als je de raamdecoratie open hebt, heb je een helder uitzicht en gesloten geven ze complete privacy. Het is echt prachtig!

Gemotoriseerd systeem

Tegenwoordig kun je heel veel apparaten in huis bedienen met een app op je telefoon. Je kunt bijvoorbeeld je alarmsysteem inschakelen, je lampen aan en uit zetten of het ‘sfeer’ licht veranderen via een handige app en nog veel meer.

Ook de Silhouette® Shades kun je met de PowerView® Motorisation app (die gekoppeld wordt aan je raamdecoratie) heel makkelijk bedienen! Met deze app kun je scènes creëren, waarmee je de raamdecoraties in jouw woning bedient in elke gewenste combinatie. Het is niet zo dat je het niet met de hand kan doen maar gemak dient de mens toch?!

Hoe fijn is het als je op 1 knopje hoeft te drukken en de Silhouette® Shades gaan allemaal gelijk open of dicht! Ook zo handig is het dat als je op vakantie gaat je een heel weekmenu kunt instellen op je smartphone, zoals bijvoorbeeld dat je raamdecoratie elke dag om acht uur open gaat en om acht uur in de avond weer dicht! Toen ik van deze functies hoorde werd ik wel heel erg enthousiast!

Het resultaat

Onlangs zijn onze Silhouette® Shades door een monteur van Luxaflex® gemonteerd in onze keuken. Per kozijn zijn ze perfect afgesteld en opgehangen. Wauw, wat een fijne sfeer geven ze in onze keuken. De dag dat wij ze kregen heb ik meerdere keren de Luxaflex® PowerView® Motorisation app uitgeprobeerd. Ook hebben we samen met de monteur een paar scènes in de app ingesteld.

Bijvoorbeeld: als je op de scène ‘ramen lappen’ drukt, gaan alle Silhouette® Shades tegelijk helemaal open. En de scène ‘Slapen’ zorgt ervoor dat ze allemaal tegelijk dichtgaan. Maar je kan ze ook afzonderlijk instellen; wil je twee stuks open laten gaan en twee dicht houden, dan kun je ook daar een scène voor instellen. Je kunt zoveel scènes in je PowerView® app zetten als jij nodig vindt. Dat is toch wel heel handig en snel als je het mij vraagt!

Nog twee tips als je ook over nieuwe raamdecoratie nadenkt:

Als je veel grote raampartijen hebt, of er veel licht binnenvalt, kun je gerust kiezen voor een donkere kleur. Wil je de kamer groter laten lijken of heb je minder lichtinval, dan kun je het beste voor een lichte kleur kiezen. Het is dus belangrijk dat je goed kijkt naar de grootte van een ruimte en de lichtinval.

  1. Als je twee ramen naast elkaar hebt in een ruimte kun je het beste dezelfde raamdecoratie toepassen bij beide ramen. Een symmetrische indeling wordt het vaakste toegepast bij raamdecoratie. Dit geeft je interieur een rustige en stijlvolle uitstraling. Symmetrie werkt altijd goed!

Ik hoop dat je mijn blog met veel plezier gelezen hebt! Ben je ook enthousiast geworden, dan kan je altijd op de website van Luxaflex® zoeken naar een dealer zit bij jou in de buurt.

Liefs Jellina