Vintage Dutch Design: een vleugje nostalgie in je woonkamer

  • 23 februari 2024
  • Eline van Dijk
  • Trends

Vintage Dutch Design is een ware trend. Steeds meer mensen zien de schoonheid van iconische Nederlandse ontwerpen uit de jaren 50, 60 en 70. De tijdloze meubels, lampen en accessoires van ontwerpers als Pastoe, Gispen, Kho Liang Ie en Cees Braakman geven je woonkamer een unieke en stijlvolle uitstraling.

Een ode aan functionaliteit en kwaliteit

Dutch Design staat bekend om zijn functionaliteit, kwaliteit en gebruik van natuurlijke materialen. De meubels zijn ontworpen om lang mee te gaan en passen perfect in een modern interieur. Denk aan de iconische Pastoe kast, de Gispen stoel, de Butterfly lamp van Kho Liang Ie of het glaswerk van Andreas Copier en Glasfabriek Leerdam. Deze ontwerpen zijn niet alleen mooi, maar ook praktisch en comfortabel.

Beeld: Marmoleum® van Forbo en Luxaflex® horizontale jaloezieën

Krommenie linoleum en Luxaflex® jaloezieën

Naast meubels zijn er nog veel meer vintage Dutch Design items die je woonkamer een unieke touch kunnen geven. Denk bijvoorbeeld aan vloeren van (Forbo Krommenie) linoleum, een oer-Hollands product dat al sinds 1897 in de Zaanstreek wordt geproduceerd. Of Luxaflex® jaloezieën, al ruim 70 jaar een begrip in Nederland. En.. beide merken zijn nog steeds toonaangevend in hedendaags ontwerp.

Ontdek de digitale brochure

Benieuwd hoe jij de tijdloze horizontale jaloezieën een plek kunt geven in jouw interieur? Download hier de brochure en ontdek meer!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor je aanvraag!

Je ontvangt de brochure binnen een paar minuten in je mailbox.

Tips voor het vinden van vintage Dutch Design

Er zijn verschillende manieren om vintage Dutch Design te vinden. Je kunt op zoek gaan in kringloopwinkels, tweedehandswinkels en online vintage webshops. Ook op beurzen en markten vind je vaak een breed scala aan vintage items.

Ook zijn er verschillende websites en blogs die je kunnen helpen bij het vinden van vintage Dutch Design. Bekijk bijvoorbeeld de website van Theyandme.com, waar je een schat aan informatie vindt over Nederlands design.

Vintage Dutch Design is een prachtige manier om je woonkamer een unieke en stijlvolle uitstraling te geven. Met een beetje creativiteit en geduld vind je de perfecte vintage items om je interieur mee te personaliseren.

Vintage foto van Luxaflex® Vintage foto van Luxaflex®

Enkele tips om te beginnen

  • Bepaal je budget. Vintage Dutch Design kan prijzig zijn, maar er zijn ook genoeg betaalbare items te vinden.
  • Kies een stijl. Er zijn verschillende stijlen binnen vintage Dutch Design. Ga je voor minimalistisch, retro of iets anders?
  • Doe je research. Lees online over de verschillende ontwerpers en fabrikanten.
  • Wees geduldig. Het kan even duren voordat je de perfecte vintage items vindt.