Industrieel wonen geeft karakter! Een echte woonevolutie.

  • Trends, Tips

Wil jij graag een stoere, industriële look in je interieur toepassen? In onze blogpost laten we zien hoe je ruwe materialen als leer, beton en baksteen kunt gebruiken in huis!

Van de vele interieurtrends die op dit moment populair zijn, is industrieel wonen misschien wel de stoerste. Ruwe materialen als leer, beton en baksteen zien we veel terug in een huis dat geïnspireerd is op deze trend. Hoewel het misschien lijkt of deze stijl alleen neergezet kan worden als je in een oude loods woont, is dat helemaal niet het geval. In deze blogpost laten we zien hoe je je huis een industriële kick kunt geven door vier elementen toe te voegen aan je interieur!

Grijs beton

Het gebruiken van beton is een absolute must in een industrieel interieur. Dit kan op een subtiele manier door voor meerdere betonnen accessoires te kiezen, zoals een stoere klok van Zuiver of moderne lamp van MADE. Wil je het liever grootser aanpakken? Ga dan met betonverf aan de slag en geef één of meerdere wanden een betonnen metamorfose. Stilleven heeft een ruim assortiment aan verfpasta’s die na verwerking op grof, onbewerkt beton lijken. Perfect voor als je de muren een robuuste uitstraling wilt geven, echt industrieel wonen!

Zwart is het nieuwe... zwart

Voeg zoveel mogelijk zwarte accessoires toe aan je interieur om de rauwe kant van de trend te benadrukken. Mix en match door een paar van je huidige stoelen te vervangen door zwarte draadstoelen. Of zet een donkere fabriekslamp neer en hang een spiegel met zwarte lijst aan de muur om het ruige gevoel nog meer te accentueren. Bij Stoer Metaal vind je tal van strakke, industriële accessoires en meubelen. Vergeet ook je raambekleding niet! Kies bijvoorbeeld voor zwarte Plissé Shades om de industriële look compleet te maken.

Maak van je huidige deur een schuifdeur met authentieke, donkere hangers. Hiervoor hoef je geen nieuwe deur aan te schaffen, maar maak je een moderne schuiver via bijvoorbeeld het systeem van Loftdeur. Zo voeg je een flinke dosis pit toe aan je interieur en bespaar je ook nog eens ruimte!

Grove bakstenen

Een bakstenen muur is typerend voor de oude gebouwen en loodsen die het industriële gevoel zo sterk opwekken. Het is gelukkig niet nodig om met klinkers en cement in de weer te gaan om het juiste effect te creëren. Een eenvoudige en tijdbesparende oplossing is om te kiezen voor fotobehang met een print van stenen. Deze zijn in verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar via bijvoorbeeld Photowall.

Liever geen fake? Ga dan voor steenstrips of laat StonePress langskomen voor een echte industriële bakstenen muur, gemaakt van oude bakstenen. De muur wordt ter plekke gemaakt en deze is slechts een halve centimeter dik; je verliest dus heel weinig ruimte en hebt wel het effect van een originele bakstenen muur!

Natuurlijke balans

Industrieel wonen kan ervoor zorgen dat je interieur wat kil overkomt. Zorg er dus voor dat je warmte toevoegt aan het geheel. Materialen die perfect aansluiten bij deze trend en voor de juiste balans kunnen zorgen, zijn leer en hout. Voor beide materialen geldt dat deze mooier worden met de jaren - wat de onafgewerkte, verweerde uitstraling van de trend ondersteunt. Een eiken decoratieladder, afgeschuurde krukjes, bijzettafeltjes en Houten Jaloezieën dragen hieraan bij. Ook een softe touch van warme kleden, vachtjes en kussens zorgen ervoor dat het risico op kilte wordt weggenomen.