Haal de natuur naar binnen met een botanisch interieur

  • Trends

De botanische trend is en blijft hot. Wij vertellen je in onze nieuwste blog hoe je de natuur in huis haalt met tropische dessins, natuurlijke materialen en groene details!

Botanisch interieur is en blijft een van de meest geliefde interieurtrends. Niet zo gek, want de kleuren en rust uit de natuur zijn gemakkelijk naar binnen te halen en kunnen veel doen voor je leefomgeving. Met planten, groentinten en natuurlijke patronen breng je in een handomdraai een botanische sfeer in huis.

Tropische kleuren en prints

Denk jij bij botanisch interieur ook aan tropische regenwouden, weelderige bladen, exotische palmen of aan iets mysterieus dat uit het diepste hart van de jungle lijkt te komen? Je brengt die tropische sfeer in huis door uit je comfort zone te kruipen. Denk aan een exotisch behang of Rolgordijnen met een natuurlijke print. Wissel af met kruidige kleuren als steenrood en geel met batik en tie dye dessins. Maak een extra statement met felgekleurde accessoires en meubels, zoals een gele Acapulco chair, en het tropische gevoel is compleet. Zelfs tijdens de koudere herfst- en winterdagen!

Botanische materialen

Aan de andere kant is de botanische trend ook gericht op neutrale groen- en aardetinten. Maak een groot gebaar door voor wanden én ook raambekleding in natuurlijke groentinten te kiezen en combineer met materialen, zoals gevlochten rotan, bamboe en ruwhout. Kies het liefst voor duurzame materialen en producten. Zo zijn Duette® Shades een mooie optie: de nieuwe doeksoort van deze raambekleding bestaat voor 25 procent uit bamboe. Duurzaam én stijlvol!

Groen in overvloed

Naast behang, raambekleding en meubels zit het botanische effect vooral in de details. Creëer een echte oase met een verzameling tropische kamerplanten, zoals palmen of een bananenplant. Zelfs in een kleine ruimte kun je een mini-oase maken door kleine hangplantjes, cactussen en varens op een plank of bijzettafel te plaatsen. Planten zijn werkelijk in elke ruimte van het huis een mooie toevoeging, zelfs in de badkamer. Heb je souvenirs van een bijzondere reis naar een ver land? Zet deze op een mooie plek, want deze eyecatchers mogen gezien worden en passen perfect in het botanische plaatje.

Houd het natuurlijk

Bij deze interieurtrend geldt de regel: niet overdrijven. Zoek naar de balans tussen natuurlijke materialen met een ‘buitengevoel’ en bijvoorbeeld wat strakkere raamdecoratie voor een moderne twist. Zo zorgen houten Verticale Jaloezieën voor een natuurlijke rust in de slaapkamer, en zijn ze prachtig te combineren met een bed in zachte grijs- en groentinten.

Ga snel met bovenstaande tips aan de slag en creëer een sfeervolle en serene basis, want dat is het effect van groen. Met een botanisch interieur roep je een gevoel op van relaxen en de drukke agenda even te laten voor wat het is. Kom je er niet helemaal uit? Bezoek dan een Luxaflex® dealer voor een vrijblijvend advies, op maat!