Reinigingsinstructies verticale jaloezieën

Reinigingsinstructies Verticale Jaloezieën

Stoffen lamellen

Bij Verticale Jaloezieën met stoffen lamellen dient u enkele richtlijnen aan te houden voor het reinigen i.v.m. de beschermlaag die zorgt voor stevigheid en duurzaamheid van de lamel. Het reinigingsadvies is afhankelijk van de stofkwaliteit. Wanneer u niet zeker weet welke kwaliteit u gekocht heeft, raadpleeg dan eerst uw Luxaflex® dealer. In het stalenboek staat per kwaliteit aangegeven hoe de stof gereinigd kan worden:

  • Afnemen met een zachte borstel: Borstel de lamellen voorzichtig af.
  • Afnemen met een vochtige spons: De meeste stoffen lamellen zijn te reinigen met een lichtvochtige spons. Gebruik hiervoor lauwwarm water.
  • Handwas: Haal de lamellen uit de bovenrail. Rol de lamellen op (om een kunststof rol) zonder onderplaten en verbindingsketting, zet deze vast met rijggaren of elastiek. Maak een handwarm sopje, beslist niet warmer dan 30°C, met een niet-synthetisch wasmiddel. Dompel de lamellen onder en laat deze niet langer dan 30 minuten weken. Spoel ze uit met koud water. Hang de lamellen met de onderplaten nat op aan de rail. Eventueel kunt u de lamellen nastrijken (polyester-stand) met behulp van een vochtige doek.

Aluminium lamellen

Verticale Jaloezieën met aluminium lamellen zijn eenvoudig met een stofdoek of vochtige doek te reinigen.

Kunststof lamellen

Verticale Jaloezieën met kunststof (pvc) lamellen zijn eenvoudig met een stofdoek of vochtige doek te reinigen.