Reinigingsinstructies Rolgordijnen

Luxaflex® Rolgordijnstoffen zijn voorzien van een beschermende anti-statische laag. Vuil en stof hebben daarom minder vat op rolgordijndoek dan op normaal textiel. Vlekken dienen echter wel snel behandeld te worden.

LET OP! Gemetalliseerde stoffen en gedrukte dessinstoffen mogen niet met water in aanraking komen omdat hierdoor het doek aangetast kan worden. Deze dient u droog te reinigen (af stoffen, schoon blazen)

Bij lichte en/of plaatselijke vervuiling:
Alle stoffen, met uitzondering van de gemetalliseerde stoffen en gedrukte dessins, kunnen met een schone, lichte, vochtige en zachte doek of spons worden afgenomen. Aan het lauwe schoonmaakwater kunt u eventueel een niet-synthetisch wasmiddel toevoegen. Niet hard boenen of wrijven, om te voorkomen dat de beschermlaag beschadigt!

Bij zware vervuiling:
Zwaar vervuild rolgordijndoek is minder eenvoudig te reinigen. Volledige onderdompeling van het rolgordijn in water is niet mogelijk. De stof is door verlijming aan de stalen rolbuis bevestigd en daarom niet apart afneembaar. Door contact met water kan de stof van de buis loslaten en bestaat er verder kans op roest. Alleen de stof (dus niet de buis) onderdompelen voor totale reiniging is uitsluitend mogelijk bij niet-gemetalliseerde polyester stoffen zonder schulp of plaknaad. Bij stoffen die katoen of linnen bevatten bestaat een verhoogde kans op krimp.

Als u beschikt over een voldoende ligbad, dan kunt u ook dit doen:
Vul een bad met lauwwarm water (max. 30°C) en voeg een niet-synthetisch wasmiddel toe. Verwijder de klem van de onderlat van het rolgordijn en haal de onderlat eruit. Rol de stof van de buis, leg de stof in het water en houdt de buis boven water. Voorkom kreuken van de stof. Vlekken kunt u met een zachte doek of spons behandelen. Niet hard boenen of wrijven. Laat de stof niet langer dan twee uur in het water staan. Hang de stof volledig uit en spuit deze voorzichtig met koud water af totdat alle zeepresten verdwenen zijn. Monteer het drupvrije rolgordijn weer in de steunen, breng de onderlat met klem weer aan en laat het doek normaal afgerold drogen alvorens het weer te gebruiken.