Reinigingsinstructies rolgordijnen

Het doek van uw Luxaflex® rolgordijn is voorzien van een beschermende anti-statische laag. Vuil en stof hebben minder vat op rolgordijndoek dan op normaal textiel. Vlekken dienen evenwel snel behandeld te worden.

LET OP! Gemetalliseerde stoffen en rolgordijnen uit de Expressions Collectie mogen niet met water in aanraking komen omdat hierdoor het doek aangetast kan worden.

Bij lichte en/of plaatselijke vervuiling:
Alle stoffen, met uitzondering van de gemetalliseerde stoffen en Expressions, kunnen met een schone, lichte, vochtige en zachte doek of spons worden afgenomen. Aan het lauwe schoonmaakwater kunt u eventueel een niet-synthetisch wasmiddel toevoegen. Niet hard boenen of wrijven om te voorkomen dat de beschermlaag beschadigt! Gemetalliseerde stoffen en Expressions doeken uitsluitend droog reinigen.

Bij zware vervuiling:
Zwaar vervuild rolgordijndoek is minder eenvoudig te reinigen. Volledige onderdompeling van het rolgordijn in water is niet mogelijk. De stof is door verlijming aan de stalen rolbuis bevestigd en daarom niet separaat afneembaar. Door contact met water kan de stof van de buis loslaten en bestaat er verder kans op roest. Alleen de stof (dus niet de buis) onderdompelen voor totale reiniging is uitsluitend mogelijk bij niet-gemetalliseerde polyester stoffen zonder schulp of plaknaad (raadpleeg hiervoor uw Luxaflex® dealer). Bij katoen en linnen bestaat tevens een verhoogde kans op krimp.

Uiteraard kunt u altijd overwegen uw Luxaflex® rolgordijn in handen te geven van een professioneel reinigingsbedrijf.

Als u beschikt over een voldoende groot bassin, dient u als volgt te handelen:
Vul een bad met lauwwarm water (max. 30°C) en voeg een niet-synthetisch wasmiddel toe. Verwijder de klem van de onderlat van het rolgordijn en haal de onderlat eruit. Rol de stof van de buis, leg de stof in het water en houdt de buis boven water. Voorkom kreuken van de stof. Vlekken kunt u met een zachte doek of spons behandelen. Niet hard boenen of wrijven. Laat de stof niet langer dan twee uur in het water staan. Hang de stof volledig uit en spuit deze voorzichtig met koud water af totdat alle zeepresten verdwenen zijn. Monteer het drupvrije rolgordijn weer in de steunen, breng de onderlat met klem weer aan en laat het doek normaal afgerold drogen alvorens het weer te gebruiken.