Power of Pink trend

  • Trends, Tips

Power of Pink: zo creëer jij de ultieme mix voor een stijlvol interieur met de trendkleur roze! Onze trendwatcher Monique van der Reijden geeft stylingtips voor een nieuw, fris gevoel in huis.

Wie heeft kunnen bedenken dat de kleur roze zo belangrijk zou worden in het interieur van nu? Het is een nieuwe basis in huis in combinatie met het rood-paarse kleurengamma dat toon-op-toon wordt toegepast. Met de Power of Pink trend creëer je snel en gemakkelijk de perfecte update van de naturelle sfeer die bij de meeste mensen favoriet is. Wij worden blij van deze zoete kleur en daarom schromen we niet meer om roze groots toe te passen in elke woonstijl.

Groots gebaar

Heb je beton, steen en hout als tijdloze materialen in huis? Voeg er dan de trend power of pink aan toe voor een fris en nieuw gevoel. Roze combineert perfect met alle natuurlijke materialen in huis en je wordt er écht vrolijk van. Alleen een sierkussen is niet meer genoeg. Ga voor een roze dressoir of bank en combineer het met een nieuw verfje op de muur in een lichtere of net donkerdere versie van roze. Breng de sfeer weer in balans door bij de raamdecoratie te kiezen voor een witte of naturelkleurige Silhouette® Shades.

Monochroom

Waarom alles wit maken als het ook roze kan? Een monochroom interieur dat helemaal uit één kleur bestaat, blijkt goed te werken. Zo voelt het verrassend rustgevend, maar doet het ook ‘anders-dan-anders’ aan, de power of pink. Vooral in openbare ruimtes zien we dit steeds vaker terug. Voor de ramen in een monochroom interieur zijn Duette® Shades van Luxaflex® een goede optie; deze zijn in alle kleuren van de regenboog te verkrijgen. Door de vouwstructuur komt een fuchsia-roze kleur nog speelser over en minder als een groot strak vlak.

Colour blocking

Het spelen met kleurvlakken in huis is een belangrijke trend in het interieur. Met colour blocks creëer je contrast waardoor er meer dynamiek in een interieur ontstaat. De sfeer wordt hierdoor verrassend. Met de nieuwste tapijtcollectie Color King van DessoTarkett maak je een grafisch patroon van meerdere kleden in verschillende kleuren op de vloer.

Bloemetje erbij

Hoe meer kleurbeleving, hoe expressiever we durven te zijn in de styling van het interieur. Bloemen zijn hierbij een belangrijk element; zowel vers als in een floraal dessin op behang of rolgordijn. De iconische vazen van het Finse designmerk Iittala zijn er in bijzondere vormen en allerlei nieuwe kleuren glas. Maak een stilleven met verschillende vazen in gekleurd glas en mix diverse soorten bloemen - zolang de trendkleur roze er maar in voorkomt! Zo behoud je de coördinatie met de rest van het interieur.

Romantisch

Met een paar stylingtips haal je snel en gemakkelijk de roze trend op een goede manier in huis. Een jaren vijftig fauteuil die opnieuw gestoffeerd is in een roze fluwelen stof staat in elk interieur modisch. Durf eens een muur te decoreren met het nieuwe, klassieke bloemenbehang Artemis van het hippe House of Hackney. Zo geef je de sfeer meteen een modern-romantische draai! Hou je van bloemen maar is roze je te veel? Er zijn in de collectie Rolgordijnen van Luxaflex® mooie florale dessins in zachtblauw of pastelgroen die hetzelfde romantische effect hebben zonder dat het te tuttig aandoet.

Goud randje

De trendkleur roze gaat heel goed samen met wit en natureltinten, maar je maakt de trendy sfeer anno 2018 af door er nog een ‘schepje goud’ bovenop te doen. Een gouden of messing accent in de vorm van een kruk, bijzettafel of lamp maakt het interieur helemaal ‘glam proof’. In de nieuwe collectie Houten Jaloezieën van Luxaflex® heb je de mogelijkheid om voor een roze verloop te kiezen. Dit geeft een prachtige gradiënt effect en maakt van de raamdecoratie een modisch decor, waarbij het wit mooi overloopt naar de witte muur en het roze weer een link legt naar de trendkleur in het interieur. Subtiel en daardoor heel stijlvol!

Franse boudoir sfeer

Roze is zelfs doorgedrongen tot in de badkamer. Kleine vierkante roze tegels in combinatie wit marmer en glanzende kranen, spiegels en sfeerlampen in koper en goud doen de Franse boudoir sfeer herleven. Niets is meer standaard in deze exclusieve badkamer die duidelijk een nieuw klassiek tijdperk in de wereld van interieur en design aankondigt.