Van privacy tot akoestiek - 8 overwegingen om raamdecoratie te kiezen

  • 4 januari 2024
  • Max Roodhoed
  • Tips

Raambekleding heeft verschillende functies. Daarom is het belangrijk dat je bij aankoop met verschillende zaken rekening houdt. De collega’s van Luxaflex Belgium hebben laten onderzoeken welke overwegingen doorslaggevend zijn voor het type raamdecoratie dat we kiezen.

Uit onderzoek van onderzoeksbureau iVOX onder 1000 Belgen zijn een achttal overwegingen in beeld gekomen. Voor elk criterium vind je onze raamdecoratie tips en de beste Luxaflex®-oplossingen om je op weg te helpen.

1. Privacy (25%)

Voor 25% van de ondervraagden is de regeling van privacy de belangrijkste reden om voor een bepaald type raambekleding te kiezen. Goed nieuws: alle raamdecoratie biedt privacy in gesloten toestand! Mits je kiest voor de juiste stof, want (semi-)transparante stoffen bieden ’s avonds geen privacy, lichtdoorlatende wel.

Lees meer over transpanties

2. Behoud van licht in huis (19,3%)

Maar je wil natuurlijk ook niet volledig in het donker komen te zitten. Ga daarom voor een lichtdoorlatende stof. Zo heb je zowel overdag als ’s avonds privacy, terwijl er toch een maximale hoeveelheid licht binnenkomt. Beschikbaar in het Luxaflex® productaanbod voor (Twist®) Rolgordijnen en Vouwgordijnen.

Een andere optie voor extra veel lichtinval zijn MegaView® Horizontale Jaloezieën. De hoeveelheid binnenvallend licht kan worden verdubbeld in vergelijking met gewone jaloezieën omdat de lamellen in volledig opengetuimelde stand per twee worden gestapeld.

3. Schoonheid (15,2%)

Al onze collecties, maar specifiek bij de collecties Duette® Shades, Horizontale Jaloezieën en Rolgordijnen staat Luxaflex® erom bekend een grote keuze aan kleuren en dessins te bieden, zodat je zeker iets vindt dat bij jouw smaak en interieur past met letterlijk honderden mogelijkheden.

Beeld: Rolgordijnen van Luxaflex® Beeld: Rolgordijnen van Luxaflex®

4. Prijs-/kwaliteitsverhouding (14,5%)

Wil je geadviseerd worden over de juiste raambekleding voor jouw woning en stijl? Heb je speciale raamvormen, of opvallend grote of kleine ramen? Dan kies je beter voor de service, het oog voor detail en het gespecialiseerde advies dat je krijgt bij raamdecoratie op maat. Bovendien is een kant-en-klaar product vaak slechts in beperkte maten verkrijgbaar. Bij Luxaflex® leveren we dit maatwerk en streven we naar de beste kwaliteit. Dat hoeft niet persé de wereld te kosten; we bieden ook een ruime keuze in goedkopere prijsgroepen. Daarin vind je een heel goeie prijs/kwaliteitverhouding, en producten die zeker aan de basisbehoeften op vlak van raambekleding.

5. Isolatie (12%)

De beste keuze in isolerende raambekleding: Luxaflex® Duette® Shades. Het unieke ontwerp bestaande uit een dubbele luchtlaag ceëert een isolerende barrière bij je ramen, zodat de binnentemperatuur minder sterk wordt beïnvloed door de buitentemperatuur. De Architella® -stoffen, met een dubbele honingraatstructuur, zijn hier de beste keuze voor isolerende raamdecoratie, met de hoogste energiewaarden.

Beeld: Duette® Shades Architella® van Luxaflex®

6. Praktische aspect (8%)

De meest praktische Luxaflex®-innovatie is ongetwijfeld ons gemotoriseerde bedieningssysteem PowerView® Automation. Het systeem werkt op een gemakkelijk oplaadbare batterij of wordt rechtstreeks aangesloten op het elektriciteitsnet. Met een simpele druk op de knop open en sluit je je raamdecoratie, zonder losse kettingen of koorden. Praktisch, kindvriendelijk en zelfs integreerbaar in je smart home-systeem.

7. Veiligheid (4,3%)

Wil je je interieur afschermen tegen gluurders en ander gespuis? Kies dan voor een lichtdoorlatende, niet-transparante stof voor je rolgordijnen, gordijnen of shades. Liever jaloezieën? Zowel horizontale als verticale jaloezieën kunnen perfect worden gesloten.

Beeld: Horizontale Jaloezieën van Luxaflex® Beeld: Horizontale Jaloezieën van Luxaflex®

8. Akoestiek (1,7%)

Luxaflex® Verticale Jaloezieën zijn beschikbaar in stoffen die speciaal zijn ontworpen om de akoestiek in huis te verbeteren door het absorberen van omgevingsgeluiden en galm. Ook de Architella®-stoffen voor onze Duette® Shades hebben enorme goede geluidsisolerende eigenschappen.

Tot slot: voor het beste advies, bezoek je een Luxaflex®-dealer.