Vijf manieren om de slaapkamer gezellig te maken

We brengen veel tijd in onze slaapkamer door. Een sfeervolle en comfortabele kamer waar je na een lange dag kunt relaxen is dus wel zo fijn. Hoe je daarvoor zorgt lees je hier.

Vijf manieren om de slaapkamer gezellig te maken

Je slaapkamer is de plek waar je ‘s ochtends opgewekt wakker wil worden en na een lange dag wil kunnen relaxen. Een sfeervolle en comfortabele slaapkamer is dus wel zo fijn, maar hoe zorg je daarvoor? In deze blog geven we een paar slaapkamer inspiratie tips die je gelijk kunt toepassen!

Decoreer het bed

Een bed is de eyecatcher van een slaapkamer. Wees daarom niet bescheiden met het aankleden hiervan. Dit kan door veel aaibare stoffen te gebruiken die een kamer warm en knus maken. Kies voor kussentjes en een warme sprei of plaid van bijvoorbeeld Essenza. Een plaid is niet alleen fijn tijdens koudere nachten, maar zorgt tegelijkertijd ook voor veel sfeer in de slaapkamer.

Kies voor warme kleden en raamdecoratie

Niets is zo vervelend als met blote voeten op een koude vloer stappen als je net wakker bent. Leg daarom een vloerkleed onder het bed neer. Heerlijk zacht en warm onder je voeten, maar ook een echte sfeermaker. Raamdecoratie kan ook veel doen voor de sfeer in je slaapkamer. Kies bijvoorbeeld voor een warme kleur of een gordijn dat matcht met andere grote oppervlakken in de slaapkamer, zoals het vloerkleed of beddengoed. Een groot voordeel van gordijnen en vloerkleden is dat het ook nog eens de akoestiek in een ruimte verbetert.

Versier de muren

Effen muren zorgen voor een moderne look, maar muurdecoratie kan net dat beetje extra warmte geven. Dit kan in de vorm zijn van een persoonlijke fotomuur, maar ook een groot wandkleed dat past bij de kleuren in een vloerkleed. Een goed voorbeeld is een abstract wandkleed of juist een fleurige variant van Urban Cotton. Kale muren kunnen tot leven gebracht worden door het gebruik van muurstickers of fotobehang van bijvoorbeeld KEK Amsterdam. Uitgestrekte landschappen, een botanische print of juist prints van unieke ornamenten: de keuze is reuze.

Groen moet je doen

Iedere ruimte in huis wordt blij van iets ‘groens’. Onze woonkamer versieren we met de mooiste planten, maar we moeten ook zeker de slaapkamer niet vergeten. Bloemen en planten geven een kamer namelijk kleur. Heb je niet veel ruimte voor een grote, staande plant? Dan kun je ook denken aan een hangende plant of een vaasje met kleurrijke droogbloemen op een plank boven het bed.

Kies de juiste verlichting

Zeker tijdens koude en donkere dagen is wat extra sfeer en gezelligheid in de slaapkamer welkom. Dé kans om meer slaapkamer inspiratie op te zoeken. Dit creëer je gemakkelijk met de juiste verlichting. Plaats niet slechts één grote lamp in de hoek van de slaapkamer, maar kies er juist voor om de lichtbronnen door de slaapkamer te verdelen. Hang bijvoorbeeld kleinere lampjes in het raamkozijn of boven het bed.

Daarnaast mogen een paar romantische kaarsen in de slaapkamer natuurlijk niet ontbreken. Denk aan de geurkaarsen uit de Moments collectie van Swiss Sense. De verschillende geuren zijn speciaal voor de slaapkamer en hebben een ontspannende werking.

Ben jij op zoek naar meer slaapkamer inspiratie? Neem dan een kijkje bij onze raamdecoratie.