Drie manieren om geel in je interieur te verwerken

21 juni begint de zomer. Hét moment om de energieke, vrolijke kleur geel in huis te halen. Wat maakt een mens vrolijker dan een zonnetje in huis? Geel is de meest opvallende kleur en niet gebonden aan één interieurstijl. In deze blog geven we stylingtips hoe je deze kleur het beste met jouw interieur kunt combineren.

Drie manieren om geel in je interieur te verwerken

Geel als knalkleur

Geel wordt geassocieerd met geluk, energie en plezier. Het roept zomerkriebels en een gevoel van levenslust op. En dat is niet gek als je bedenkt dat zonnestralen dezelfde kleur dragen. Wil je een ruimte visueel groter en lichter doen lijken? Dan is geel je beste vriend. Hou je ervan om een statement in huis te maken? Verf dan een muur knalgeel of kies ervoor om de trap in deze tint te verven. Zo word je bij thuiskomst standaard vrolijk onthaald.

Wil je de kleur in je interieur verwerken, maar begin je het liefst subtiel? Okergeel is een prachtige kleur die fel genoeg is om aandacht te trekken, maar subtiel genoeg om een vertrouwd gevoel op te wekken. Kies ervoor om met gele details te werken. Denk bijvoorbeeld aan okergele kaarsen, kleden of kussens voor op de bank. Of ga voor gele Duette® Shades.

Beeldmateriaal: Okergele Houten Jaloezieën van Luxaflex® & beeld van Flexa in kleur 100bubbels

Less is more

Wil je geel met andere tinten combineren? Doe dit dan liever niet met primaire kleuren of doe het op een subtiele manier. Geel is van zichzelf al opvallend en als je dit combineert met complementaire kleuren, kan je brein minder goed focussen. Een gele muur leent zich bij uitstek voor combinaties met wit, grijs of taupe. Ook het creëren van een contrast met zwart is een echte aanrader.

Beeldmateriaal: Sfeerbeelden van Luxaflex®

Word wakker met geel

Mensen die gevoelsmatig kiezen voor geel zijn vaak actief, creatief en communicatief ingesteld. De kleur zorgt voor concentratie en inspiratie, maar geeft je ook een energiek en opgewekt gevoel. Het is daarom een geschikte optie voor de werkkamer, waar concentratie en inspiratie gewenst zijn. Wanneer je in de ochtend moeite hebt met opstaan, kun je ervoor kiezen om een levendige kleur aan je slaapkamer toe te voegen. Dit kan in de vorm van een geel dekbedovertrek, behang in print of raambekleding zoals verticale of horizontale jaloezieën in een gele kleur. Kies je ervoor om een muur een likje gele verf te geven? Kies dan een muur waar je niet vanuit bed op uitkijkt. Zo maak je een eyecatcher van je wand, zonder dat het je een overweldigend gevoel geeft. Wil je rust? Ga dan voor lichtgeel of vergrijsd geel.