Balkon inspiratie: In vier stappen het vakantiegevoel op je balkon

  • Tips

Niet iedereen is gezegend met een diepe achtertuin of een groot dakterras. Toch kun je deze zomer ook heerlijk genieten op een stadsbalkonnetje. Met enkele minimale aanpassingen tover je deze kleine buitenplek om tot een oase van rust.

Niet iedereen is gezegend met een diepe achtertuin of een groot dakterras. Toch kun je deze zomer ook heerlijk genieten op een stadsbalkonnetje. Met enkele minimale aanpassingen tover je deze kleine buitenplek om tot een oase van rust. Lees in deze blogpost over meer balkon inspiratie en hoe je in vier stappen een balkon creëert waar je je op vakantie waant. Zonnebril op, drankje erbij en genieten maar!

1) Lekker loungen

Krijg je meteen zin om aan de slag te gaan? Bedenk allereerst of je deze plek wilt gebruiken voor gezellige etentjes op warme avonden of dat je liever een plek hebt om languit een boekje te lezen. Stem daar vervolgens je meubilair op af. Als je voor een échte eyecatcher wil gaan, dan is een hangstoel of egg chair dé aanschaf voor je balkon. Iets praktischer, maar ook heel stijlvol: een Acapulco stoel in een vrolijk kleurtje of een Frans balkonsetje.

Overigens is goede zonwering geen overbodige luxe, want op je balkonnetje kan het – zeker in de zomer – snel opwarmen. Kies voor een variant die de zon tegenhoudt en qua kleur goed bij je meubilair past. Zo wordt het een stijlvol geheel!

2) Urban Jungle

De volgende stap voor wat balkon inspiratie: flink wat groen toevoegen. Met tropische planten, bamboe of een kleine palm creëer je in een handomdraai dat exotische vakantiegevoel. Waan je je liever in Zuid-Frankrijk? Kies dan voor een rotan mand met een geurende lavendelplant.

Tip: werk bij een balkon vooral de hoogte in. Zet planten bijvoorbeeld in een houten of stalen rek of hang bakjes met kruiden, plantjes of bloemen aan haken op. Zo benut je de compacte ruimte optimaal!

3) Borrelen op het balkon

Voor de echt kleine balkons zijn er tegenwoordig handige oplossingen. Kies bijvoorbeeld voor een tafel die je kunt inklappen. En ken je de balkonbar al? Je hangt deze zo op aan de reling en hebt direct een plek om je tropische cocktails en hapjes neer te zetten. Laat die borrels maar komen!

4) Sfeerverlichting

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar verlichting draagt zeker bij aan de sfeer op je balkon. Met windlichten of een citronellakaars tegen de muggen creëer je direct een intieme sfeer. En wat dacht je van een lichtsnoer met lampionnetjes of LED verlichting aan je Luxaflex Terrasscherm? Romantische zomeravonden gegarandeerd!