Energiebesparende raambekleding

In de zomer wil je de warmte graag buiten houden en in de winter juist de warmte vasthouden. Met energiebesparende raambekleding zorg jij ervoor dat je het klimaat in je huis gemakkelijk kunt reguleren. Door je ramen verlies je namelijk veel energie. Ondanks dat de meeste huizen dubbel glas hebben, gaat er nog altijd 20% van de warmte verloren op deze manier. Door slim om te gaan met je raambekleding zorg je voor het milieu en je portemonnee.

Wist je dat je tot 270 m3 gas kunt besparen als je je raambekleding dichtdoet als het donker wordt? Goede raambekleding zorgt ook voor minder tocht, waardoor je in de winter je verwarming een graadje lager kunt zetten. Als je dit het hele jaar slim aanpakt kun je wel 6% verwarmingskosten besparen.

Slimme besparingstips

  • Mocht je enkel glas hebben is het verstandig om dit te vervangen voor dubbel glas. Lukt dit niet kun je met de beste isolerende raambekleding alsnog veel energie besparen.
  • Met onze speciale Duette® Shades met een aluminium gecoate cel constructie isoleer je nog beter dan met reguliere Duette® Shades.
  • Duette® Architella® Shades bestaat uit een dubbele cel, waardoor ze extra goed isoleren. Kies je dan ook nog eens voor een stof met aan de binnenkant een metalen coating levert je dat nog meer energiebesparing op.
  • Met PowerView® aangestuurde raambekleding kun je je raambekleding sluiten en openen op afstand. Zo kan je energie besparen omdat je minder hoeft te stoken of koelen, want bij veranderende weersomstandigheden pas je vanaf bijvoorbeeld je werk of vakantie de raambekleding thuis aan.

Helpt raambekleding met energiebesparing?

We bieden allerlei soorten raambekleding aan in verschillende kleuren, patronen en motieven. Welke raambekleding je kiest is bepalend voor de hoeveel energie die je bespaart. Per collectie kan de dealer bij jou in de buurt vertellen hoe besparend de raambekleding is. Maar wij geven je alvast een aantal voorbeelden. Combineer Duette® Architella® Shades met gevoerde gordijnen voor een stijlvolle en energiebesparende oplossing. Daarnaast kun je vouwgordijnen voeren, waardoor ze energiebesparend worden of kies voor plisségordijnen met een speciale warmte reflecterende aluminium coating.

Let op: de exacte besparing is afhankelijk van veel factoren: de soort raambekleding, het soort glas en het oppervlak, de kamertemperatuur, de verwarming en het sluiten van de raambekleding.

Energiebesparende raambekleding

We zijn voortdurend bezig om nieuwe producten te ontwikkelen met het oog op een duurzame leefomgeving. De ramen van een woning is verantwoordelijk voor 50% van het warmteverlies. Door het unieke design van onze Duette® Shades kan dit percentage met bijna de helft worden verminderd door intelligent gebruikt te maken van de raambekleding. Duette® Shades maken al 30 jaar woningen energiezuinig en stijlvol.

Makkelijke besparingstips:

  • Zorg dat je in de avond en in de nacht je raambekleding dichthoudt.
  • Heb je de airconditioning of verwarming aanstaan? Houd de ramen dan gesloten.
  • Frisse lucht is enorm belangrijk voor je gezondheid: zorg dat je iedere dag even frisse lucht binnenlaat.
  • Door je raambekleding voor de verwarming te hangen verlies je veel warmte. Voorkom dit door ze op de juiste plek te hangen.
  • Sluit uw raambekleding tijdens zomerdagen om de hitte buiten te houden en lucht door na zonsondergang!

Tot slot: naast warmtebeheersing kan ook lichtregulering je energieverbruik verlagen. Daglicht is een manier om kamers te verlichten met natuurlijk licht in plaats van kunstlicht. Door natuurlijk licht toe te laten in een kamer verminderen veel van onze raambekledingen de behoefte aan andere soorten verlichting, waardoor u minder energie verbruikt.

Luxaflex® Brochure aanvragen

Vraag gratis brochure aan

Bekijk de mogelijkheden en laat je inspireren door onze Luxaflex® producten.

Brochure aanvragen