Zo richt je een kleine woonkamer in

  • Sophie de Keijzer
  • Tips

Heb jij een kleine woonkamer, maar wil je het maximale uit de ruimte halen? Met deze interieurtips woon jij groots in een kleine woonkamer!

Klein is fijn

De woonkamer is vaak de plek waar je tot rust wil komen. Het optimaal indelen van deze ruimte is daarom erg belangrijk. Het inrichten van een kleine woonkamer of zelfs een tiny house kan echter een uitdaging zijn. In deze blog vind je drie handige tips, zodat je het maximale uit de beschikbare ruimte haalt!

De juiste meubels zijn essentieel

Het inrichten van een kleine woonkamer start bij de indeling. Wist je dat grote meubels de ruimte breken, waardoor de woonkamer groter oogt? Vermijd een rommelig interieur met kleine meubels en accessoires en maak een statement door te kiezen voor grote meubels. Kies hierbij wel voor ‘luchtige’ meubels, zoals een hoekbank op poten in plaats van een zware, logge bank.

Meubels zijn dus een belangrijk element bij het inrichten van een kleine woonkamer. Genoeg opbergruimte en multifunctionele meubels zijn een uitkomst om ruimte in huis te besparen. Denk aan een bank met opbergruimte in de zitting, een poef met deksel of bredere krukjes als salontafel waar visite ook nog op kan plaatsnemen.

Ferm Living - Verticale Jaloezieën van Luxaflex®

Benut de hoogte van een ruimte

Een bank op poten is een goede manier om ruimte te creëren, maar er zijn meer manieren om de hoogte in te gaan. Denk aan wandplanken in plaats van kastjes, een zwevend tv-meubel of juist een hoge, smalle kast tot aan het plafond. Raamdecoratie speelt hierbij ook een belangrijke rol. Accentueer de hoogte van de woonkamer door verticale raambekleding op te hangen. Denk aan verticale jaloezieën of gordijnen die reiken van de vloer tot aan het plafond. Onze gordijnen zijn verkrijgbaar in een transparante en semi-transparante stof, waarmee je extra veel licht binnen kunt laten.

Ontdek verticale jaloezieën

Download hier de gratis brochure en ontdek meer over de collectie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor je aanvraag!

Houd je mailbox in de gaten, je ontvangt de brochure binnen een paar minuten.

Sfeerbeeld van Luxaflex® - Houten jaloezieën van Luxaflex®

Licht in de ruimte

Wanneer een kleine woning veel natuurlijke lichtinval heeft, is het zonde om dit te blokkeren met donkere en verduisterende raambekleding. Kies er daarom voor om licht binnen te laten en de ruimte luchtiger en opener te maken. Dit doe je met transparante raambekleding, maar ook met het gebruik van specifieke kleuren op grote muren. Ga voor een rustige tint, zoals Flexa’s trendkleur Brave Ground, in combinatie met zachte kleuren als zand of crème.

Flexa Brave New Ground: kleur van het jaar 2021 Flexa Brave New Ground: kleur van het jaar 2021