Plissé en Duette® shades: wat is het verschil?

  • 25 mei 2023
  • Max Roodhoed
  • Tips, Nieuws

“Wat is het verschil tussen Plissé Shades en Duette® shades?” Die vraag krijgen we regelmatig. Op onze blog lees je de belangrijkste kenmerken van elke collectie, om de keuze makkelijker te maken!

Hoe kies je de meest geschikte raambekleding voor in huis? Sommige collecties lijken op elkaar en dat maakt de keuze niet makkelijker. Toch zijn er vaak belangrijke verschillen te vinden. In deze blog helpen we je een handje door alles te vertellen over twee collecties die veel overeenkomen, maar tegelijkertijd verschillend zijn: Plissé shades en Duette® shades!

Plissé Shades: luchtig en kleurrijk

Plissé betekent ‘geplooid’ in het Frans en dat verklaart gelijk de naam van deze luchtige raambekleding. Plisségordijnen hebben een enkele plooi, waardoor je de koordjes door de stof ziet lopen. Voor de liefhebbers van een speelse, frisse en creatieve look zijn de veelzijdige Plissé gordijnen dan ook een perfecte match! Typerend voor dit soort raamdecoratie is dat de stof een subtiel spel van licht en schaduw creëert. Dit komt door de Top-Down/Bottom-Up functie, waarmee je makkelijk schakelt tussen privacy en uitzicht.

Ontdek plissé shades

Vraag hier de gratis digitale brochure aan en lees meer over onze plissé shades.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor je aanvraag!

De brochure komt binnen in je mailbox.

Dupli-gordijnen op maat - Dupli-gordijnen met print op maat

Kleurrijke dessins en meerdere transparanties

De collectie is in negentig moderne en klassieke varianten verkrijgbaar. Voor liefhebbers van opvallende raambekleding zijn er ook Plissé Shades met kleurrijke dessins. Perfect om je woonruimte wat meer kleur en een eigen karakter te geven! Ben je op zoek naar meer lichtdoorlatende raambekleding? Dan zijn de transparante stoffen ideaal, zeker voor ruimtes als de woonkamer, eetkamer of keuken. Wil je ze hangen in de slaapkamer? Dan is er ook een verduisterende variant.

Tip: sommige Plissé Shades zijn leverbaar met een Stainstop®coating, die vocht en vuil afstoot en ervoor zorgt dat de stof langer mooi blijft. Ideaal voor in de keuken!

Badkamer met Plisse gordijnen Badkamer met Plisse gordijnen

Duette Shades: stijlvol, en strak

Wil je een elegante en stijlvolle woonsfeer creëren? Kies dan voor Duette® shades. Deze raambekleding heeft namelijk een dubbele plooi, in tegenstelling tot Plissé shades (daarom worden ze ook wel dupli gordijnen genoemd). Op die manier hebben Duette® shades een strakke, rijke én elegante uitstraling. Net als de collectie Plissé shades is deze collectie in vele kleuren en meerdere transparanties beschikbaar.

Honingraat werkt isolerend

Uniek aan Duette® shades is de kenmerkende honingraatstructuur. Deze zorgt niet alleen voor subtiele filtering van daglicht, het reguleert ook de kamertemperatuur. Ruimtes blijven dus koeler in de zomer en warmer in de winter. Hierdoor heeft deze collectie een energiebesparende werking. Daarnaast werken Duette® shades geluiddempend; ze maken de woning minder gehorig en weren tot wel zestig procent weerkaatsing van het geluid. Ideaal voor gezinswoningen met veel ramen en harde vloeren.

Ontdek Duette® shades

In deze digitale brochure lees je alles over onze Duette® shades

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor je aanvraag!

Je ontvangt de brochure binnen een paar minuten in je mailbox.

Kies voor duurzaam

Een belangrijke overeenkomst tussen de twee collecties is duurzaamheid, een eigenschap die bij Luxaflex® hoog in het vaandel staat. Zo hebben de duurzame stoffen van Plissé shades het Cradle to Cradle Certified brons-certificaat. Dit keurmerk garandeert een verantwoorde keuze en stimulatie van het kringloopprincipe. Deze Revival stoffen zijn gemaakt met 100 procent gerecycled polyester garen en industrieel afval. Bovendien bestaat de collectie Duette® shades ook uit verschillende duurzame stoffen. Zo bestaat de Re-life stof voor 40 procent uit gerecyclede petflessen.

Diverse raamvormen en slimme bediening

Een andere overeenkomst tussen Plissé shades en Duette® shades is de veelzijdigheid. Zo zijn beide collecties geschikt voor diverse raamvormen (dak-, hoek-, cirkel- en trapezoïderamen) en zijn ze verkrijgbaar met de slimme en kindveilige bedieningen PowerView® Automation, SmartCord® en LiteRise®.

Tip: wil je graag Plissé of Duette® shades voor het raam, maar liever niet in je kozijn boren? Dan is FrameFix™ de perfecte oplossing, want hiermee wordt de raambekleding met een magnetisch frame naadloos op het kozijn geplaatst.

Benieuwd naar de andere collecties? Neem een kijkje op onze website voor het brede aanbod of bezoek een Luxaflex-dealer bij jou in de buurt.