Vakantiesfeer in huis: een vleugje Mexico in je interieur

Waan je in Mexicaanse sferen, gewoon in je eigen woonkamer. In deze blog vertellen we je hoe je de stijl van dit kleurrijke land in huis haalt!

Vakantiesfeer in huis: een vleugje Mexico in je interieur

Verlang je naar een werelds interieur met vrolijke kleuren en grafische prints? Dan denken wij gelijk aan één Midden-Amerikaans land: Mexico. Hoe je deze sfeer in huis haalt? Als het maar veel, fel en groots is. In deze blog vertellen we hoe jij een Mexicaans tintje aan jouw interieur geeft!

Mexicaanse kleurexplosie

Zonnig, levendig en vooral kleurrijk. Dat zijn de ingrediënten voor een op Mexico geïnspireerd interieur. Mexico staat bekend om zijn vrolijke en bovenal felle kleuren. Het woord ‘pastel’ komt hier niet in het woordenboek voor, maar opvallende kleurcombinaties voeren de boventoon. Tinten die hierbij niet mogen ontbreken zijn rood, roze, blauw en natuurlijk het zonnige geel. Leuk voor verschillende ruimtes in huis, want van een ruimte met zulke kleuren word je opgewekt en creatief! Je kunt deze kleuren combineren, bijvoorbeeld door een muur in één felle kleur zoals geel te verven en vervolgens aan te vullen met rode en blauwe accessoires. Denk bijvoorbeeld aan rode kaarsen of kleden, blauwe kussens in de tint Chinese Porcelain of Houten Jaloezieën in de kleur geel.

Prints, prints, prints

Geen Mexico zonder karakteristieke prints; je ziet ze werkelijk overal op straat en in huizen. In je eigen interieur creëren kleurrijke prints dan ook een echte vakantiesfeer. Denk daarbij aan geweven patronen in kleden en kussens, een tropische behangprint van KEK Amsterdam of onze Plissé Shades met grafische print.

Prikkelige planten

In een Mexicaans interieur hoort één plant zeker thuis: de cactus. Deze past niet alleen in de droge landschappen in Mexico, maar ook in de Westerse huiskamers. Een cactus met bloemen of juist een met meerdere vertakkingen: zo’n bijzondere plant is altijd een goed idee.

Mexico in detail

Je hebt natuurlijk grote, Mexicaanse meubels, maar wil je liever met details werken? Kies dan voor accessoires of kommetjes, zoals aardewerk van HKliving. Een kleed met felle kleuren of zelfs een ikat kleed (een door ikat-techniek gewoven dik en grof motiefkleed) mag natuurlijk niet ontbreken. Een kleurrijk patroon vind je in vele Mexicaanse huiskamers terug en kun je combineren met andere kleuren, houten meubels en grote planten.

Vergeet daarnaast niet om je tuin Mexico-proof te maken. Versier de loungeset met vrolijke kussens, hang een hangmat tussen de bomen en bedek de tafel met een tafellaken met placemats. Mexican fiesta alom!