De mooiste wandkleden voor je huis

  • Tips

Wil jij jouw huis een persoonlijke en creatieve touch geven? Decoreer je muur dan met een wandkleed. Laat je door onze blog inspireren en maak van jouw wand een echte eyecatcher!

Kan jouw interieur wel een opfrisser gebruiken, maar weet je niet goed waar te beginnen? Het ophangen van een wandkleed is een gemakkelijke en effectieve manier om je interieur een persoonlijk tintje te geven, zonder dat je je huis compleet hoeft te restylen. Bekijk in deze blog de mooiste wandkleden en maak van jouw muur een echte eyecatcher!

Kleuren, formaten en materialen

Wandkleden voor binnen zijn er in verschillende soorten en maten. Erg handig, want hierdoor vind je altijd een kleed dat past bij jouw smaak en wensen. Bij het kiezen van een wandkleed is het niet alleen belangrijk om te letten op de kleur of print, maar ook op het materiaal en de grootte ervan. Je vindt uiteenlopende varianten, in stoffen als velvet en katoen en in formaten tot een paar meter breed.

Wil je een waar kunstwerk in huis halen? Neem dan eens een kijkje op de website van Urban Cotton. Zij verkopen wandkleden van 100% biologisch katoen waarvan een groot deel van de ontwerpen is gemaakt door kunstenaars. Hiermee haal jij een uniek en artistiek exemplaar in huis!

OYOY Living Design OYOY Living Design

Contrast aanbrengen

Heb jij een grote muur die wel wat creativiteit kan gebruiken of heb je een industrieel interieur dat meer warmte mag uitstralen? Creëer dan een contrast door een industrieel wandkleed op te hangen. Denk aan een wandkleed van palmbladeren van Madam Stoltz voor een bohemian look of een hoogpolig kleed met botanische print. Ook is het heel mooi om een interieur met basic tinten tot leven te brengen met een kleurrijk wandkleed. Heb je bijvoorbeeld effen raambekleding en een rustig vloerkleed, dan is een wandkleed binnen met drukkere print een goede toevoeging aan het interieur. Vind je het lastig om te bepalen welke kleur mooi staat aan de wand? Kies dan voor een kleur die al terug te vinden is in je interieur, zoals in raamdecoratie of kussens op de bank.

OYOY Living Design - OYOY Living Design

Wandkleed voor de slaapkamer of kinderkamer

Het fijne aan wandkleden is dat je je niet hoeft te beperken tot alleen een woonkamer of hal; een wandkleed binnen is namelijk geschikt voor meerdere ruimtes. Denk bijvoorbeeld ook aan de slaapkamer, eetkamer of kinderkamer. Zo kun je met een wandkleed heel gemakkelijk een hoofdbord voor bij je bed maken! Ben je op zoek naar wandkleden voor de kinderkamer? ferm LIVING heeft een aantal erg leuke opties; van schelpen tot zeesterren en van tijgers tot vissen.