Wat is beter screens of rolluiken?

  • Sophie de Keijzer
  • Tips

Screens en rolluiken zijn beide populaire zonweringsproducten in Nederland, maar wat zijn de verschillen? Lees er alles over in deze blog.

Voordat je naar de winkel gaat om je zonwering aan te schaffen is het belangrijk om je goed te laten informeren over de verschillen. Screens en rolluiken zijn beide populaire zonweringsproducten in Nederland, maar wat zijn de verschillen? Het is belangrijk om bij jezelf na te gaan wat jij belangrijk vindt. Ga je voor de prijs, de stijl of voor bepaalde voordelen? En wat is duurder screens of rolluiken? In dit blog lees je over alles wat je moet weten van rolluiken en screens, zodat jij de juiste beslissing voor je huis kunt maken.

Wanneer kies je voor rolluiken, en wanneer voor screens?

Screens

Als jij op zoek bent naar zonwering die je huis koel houdt tijdens de warme zomerdagen kunnen screens de juiste toepassing voor je zijn. Screens worden ook wel verticale zonfilters of vlakhangende zonwering genoemd. Het zonlicht en de warmte worden op een optimale manier gefilterd, waardoor jij geen last hebt van warmte in huis. Daarnaast gaat het de schittering op je laptop en televisie tegen, zodat jij volledig kunt ontspannen. De schadelijke uv-stralen worden door de screens tegengehouden. Zo blijft jouw meubilair nog jaren mooi, zonder te verkleuren. Screens zorgen ervoor dat jij overdag nog steeds naar buiten kunt kijken, maar mensen buiten kunnen niet naar binnen kijken. Lekker veel privacy dus, en ook nog eens geschikt voor alle ramen van je huis.

Screens zijn een goede keuze voor een woning of zakelijke toepassing, waar lichtinval overdag gewenst is. Ze vangen veel zonlicht op maar laten licht door. Dit effect zorgt ervoor dat jij ongestoord kunt genieten van het licht dat door de zonwering komt, zodat je overdag de lampen niet aan hoeft te zetten.

Rolluiken

Een rolluik is een multifunctionele oplossing. Naast de zonwerende functie, werkt een rolluik sterk isolerend in de winter. De kou blijft op deze manier buiten en er kan fors op de energierekening bespaard worden, omdat de verwarming minder hard hoeft te werken.

Als je rolluiken combineert met horizontale lamellen (de welbekende jaloezie) vormt het een gesloten geheel, waardoor ramen en deuren volledig af te sluiten zijn. Het voordeel daarvan is dat je het inbrekers moeilijker maakt om binnen te komen. Tevens kan er met een rolluik op ieder moment van de dag volledige duisternis worden gecreëerd. Voor mensen die nachtdiensten draaien en overdag moeten slapen, zijn rolluiken daarom een echte aanrader. Aan de andere kant is het op de zomerse dagen wel erg donker overdag als je je zonwering sluit.

Een rolluik beschermt optimaal tegen inkijk en geluid. De lamellen zijn voorzien van een aluminium buitenlaag met schuim aan de binnenzijde, wat de kou en de trillingen van het geluid opvangt.

Kenmerken en voordelen van screens

Het grote voordeel van screens is dat alle warmte van de zon tot wel 90% wordt tegengehouden, zodat het binnen koel blijft. Dit is erg handig in de steeds warmere zomers. Door de transparantie van het doek kun je overdag naar buiten kijken, maar behoudt je je privacy. Mensen van buiten kunnen niet naar binnen kijken. Screens hebben een smal frame, wat aan de buitenkant van je huis mooi verwerkt kan worden in het kozijn van je ramen.

Op deze manier ziet jouw zonwering er strak uit en in lijn met de rest van je huis. Als je een balkon of appartement hebt zijn screens erg handig, omdat je een vrije doorloop behoudt, zodat jij meer ruimte hebt voor andere dingen. Screens worden ook wel verticale zonwering genoemd, ze bewegen namelijk van boven naar beneden. Dit is allemaal elektrisch gestuurd, zodat jij met één druk op de knop de stand van de zonwering bepaalt.

Vind hier meer info over screens

Vraag de gratis brochure aan

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Kenmerken en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn ideaal als volledige verduistering en isolatie zowel qua geluid als temperatuur gewenst is. Ook door de inbraakvertragende werking is een rolluik een uniek type buitenzonwering dat door zijn kenmerken het comfort en woongenot verhoogt. Zo voel jij je volledig op je gemak in je eigen huis.
Rolluiken kunnen uiteraard voorzien worden van een elektrische aansturing. Ook een afstandsbediening met een timer, waardoor de rolluiken zich op ingestelde tijden automatisch sluiten en openen, behoort tot de mogelijkheden. Laat je vrijblijvend adviseren door onze specialisten.

Vind hier meer info over rolluiken

Vraag de gratis brochure aan

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Wat is duurder screens of rolluiken?

Welke zonwering is het voordeligst? Dit is moeilijk te zeggen, omdat de afmeting, je keuze van materialen, accessoires en bediening een belangrijke rol spelen. Wat is duurder screens of rolluiken? Screens zijn leverbaar in grote maten en in meer types beschikbaar dan rolluiken. Daardoor kunnen screens soms goedkoper zijn dan rolluiken. Omdat zowel Luxaflex® Rolluiken als Screens volledig op maat worden gemaakt, kun je het beste een offerte aanvragen bij een specialist die je kan informeren over de prijs. Zo kun jij specifiek kijken wat voor jouw situatie de beste keuze is.