Verminder de kans op inbraak met 60%: de voordelen van rolluiken en buitenjaloezieën

  • 1 december 2023
  • Max Roodhoed
  • Tips

Ben je op zoek naar een manier om warmte binnen en inbrekers buiten te houden? Denk eens aan rolluiken of buitenjaloezieën!

Helpen rolluiken en buitenjaloezieën tegen inbraak?

Zeker! Rolluiken en buitenjaloezieën helpen tegen inbraak. Ze maken het voor inbrekers moeilijker om in te breken, omdat ze de toegang tot het huis blokkeren. Rolluiken zijn over het algemeen effectiever tegen inbraak dan buitenjaloezieen, omdat ze het hele raam afsluiten. Buitenjaloezieen laten vaak nog een deel van het raam open, waardoor inbrekers alsnog binnen kunnen komen.

Uit onderzoek van het Verbond van Verzekeraars blijkt dat rolluiken de kans op inbraak met 60% verminderen. Buitenjaloezieën verminderen de kans op inbraak met 30%.

Om de inbraakwerendheid van rolluiken en buitenjaloezieën te vergroten, is het belangrijk om vakkundig te (laten) monteren. De rolluiken of buitenjaloezieen moeten stevig vastzitten aan het kozijn of de gevel, zodat ze niet losgetrokken kunnen worden.

Daarnaast is het belangrijk om de rolluiken of buitenjaloezieën altijd te sluiten als u het huis verlaat. Ook als u maar even weggaat!

Tips

  • Kies voor rolluiken of buitenjaloezieën die gemaakt zijn van stevig materiaal, zoals aluminium of staal.
  • Kies voor rolluiken of buitenjaloezieën die voorzien zijn van een inbraakbeveiliging, zoals een slot of een scharnierbeveiliging.
  • Zorg ervoor dat de rolluiken of buitenjaloezieën vakkundig gemonteerd zijn.
  • Sluit de rolluiken of buitenjaloezieën altijd als u het huis verlaat.
Luxaflex® rolluik Luxaflex® rolluik

Waarom kiezen voor rolluiken?

De voordelen van rolluiken zijn duidelijk. Ze zijn sterk, duurzaam en bieden je de ultieme licht- en warmtecontrole. Sommige mensen vinden het een nadeel dat ze, met de rolluiken dicht, volledig van de buitenwereld zijn afgesloten, anderen vinden dat juist een zegen.

Wanneer je de rolluiken sluit als je van huis gaat of als je op vakantie gaat is je woning aanzienlijk beter beschermd. Behalve de preventie tegen inbraak is ook is de kans op vandalisme of andere ruitschade kleiner. Rolluiken hebben verder een uitstekende isolatiewaarde. Dit kan dus aardig wat warmteverlies schelen, iets wat juist in deze tijd van hoge energietarieven een slok op een borrel scheelt.

Luxaflex® rolluiken kunnen het licht van buiten (lantaarns, autolichten) en natuurlijk van de zon volledig blokkeren. Dit houdt je woning niet alleen koel, maar geeft je ook een donkere plaats om te slapen. Werk je in wisseldiensten, of slaap je onregelmatig, dan kan een rolluik in je slaapkamer echt een uitkomst zijn, omdat je de kamer ook overdag, koel, stil en donker kan maken. Dit maakt rolluiken dan weer zeer geschikt voor de zomerperiode.

Die geluidsisolatie heeft nog meer voordelen. Woon je aan een drukke weg of bijvoorbeeld naast een school en heb je even geen zin in lawaai, dan kun je dit aardig dempen door de rolluiken te sluiten. Bovendien ben je zo beschermd tegen inkijk.

Rolluiken brochure

In deze gratis digitale brochure kom je nog veel meer te weten over onze rolluiken.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Luxaflex® buitenjaloezieën Luxaflex® buitenjaloezieën

Waarom kiezen voor buitenjaloezieën?

Behalve inbraak voorkomen, kennen ook buitenjaloezieën veel voordelen. Het belangrijkste verschil met rolluiken is dat je, door de lamellen, de lichtinval kan reguleren, waar bij rolluiken de keuze beperkt is tot open of dicht. Buitenjaloezieën bieden privacy, waardoor u zich comfortabeler voelt in uw eigen huis.

Buitenjaloezieën kunnen helpen bij het besparen van energie. Ze kunnen de zon blokkeren in de zomer, waardoor het thuis koeler blijft. In de winter kunnen ze de warmte binnenhouden, zodat je geniet van een comfortabele temperatuur in huis.

Buitenjaloezieën kunnen de waarde van uw huis verhogen. Ze geven uw huis een moderne en verzorgde uitstraling. Luxaflex® buitenjaloezieën zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium en verkrijgbaar in diverse lamelbreedten, kleuren en uitvoeringen. Omdat ze 100% op maat worden gemaakt kun je ze aanpassen aan je specifieke behoeften en voorkeuren.

Buitenjaloezieën brochure

Vraag hier de digitale brochure aan en ontdek alles over onze buitenjaloezieën. Je ontvangt hem direct in je mailbox!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.