Raambekleding voor een schuifpui – wat zijn de beste opties?

Veel licht, frisse lucht, vrije doorloop... de voordelen van een schuifpui zijn duidelijk. Maar de grote glasoppervlaktes en het behoud van vrije doorloop zorgen er ook voor dat niet alle raambekleding klakkeloos kan worden toegepast op een schuifpui.

Gordijnen

De grote glasoppervlakten van een schuifpui laten veel licht toe in je kamer en maken de ruimte groter. Maar niet iedereen wil de hele dag fel zonlicht in de kamer en ook de inkijk c.q. je privacy is iets waar je rekening mee moet houden. Voor veel schuifpuien wordt er gekozen voor gordijnen. Luxaflex® biedt je een prachtige keuze, rijke geweven stoffen. Gordijnen kunnen eenvoudig aan de kant geschoven worde, als je naar buiten wilt. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende vitrages of inbetweens al dan niet gecombineerd met overgordijnen. Een goed gekozen gordijn brengt sfeer in iedere ruimte. Combinaties met een ander type raamdecoratie zij goed mogelijk.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn een sierlijke, elegante vorm van raambekleding, die je strak en eigentijds, maar ook wat landelijker lan laten ogen. Ook onze vouwgordijnen zijn leverbaar in transparante, lichtdoorlatende en verduisterende stoffen, effen en in exclusieve dessins. Haal je een vouwgordijn op, dan vouwt de stof zich bovenaan op. Let er op dat de opgevouwen stof niet in de weg zit bij het bedienen van de schuifpui. De dikte van het pakket is afhankelijk van de gekozen stof, de hoogte en de confectie. Een Luxaflex® Specialist helpt je graag bij de keuze.

Rolgordijnen

Ook rolgordijnen worden vaak toegepast bij schuifpui. Ze kunnen grote breedtes overspannen en nemen in opgerolde toestand een bescheiden positie in. De rol stof kun je vaak ook nog verbergen achter een cassette of een koof. Rolgordijnen kunnen geleverd worden met een transparante, lichtdoorlatende, verduisterende of een screen stof. Afhankelijk van je keuze bepaal je de mate van licht in je kamer en hoe dit verspreid wordt. Ook duo rolgordijnen, bij Luxaflex Twist® Rolgordijnen genoemd, kunnen toegepast worden voor een schuifpui, evenals Silhouette® Shades. Nadeel is dat je voor vrije doorloop de rolgordijnen wel altijd moet ophalen, maar in de praktijk valt daar prima mee te leven.

Plissé en Duette® Shades

Plissé Shades en ook dubbele plissé gordijnen (dupli), bij Luxaflex® Duette® Shades genoemd, zijn een eigentijds en flexibel type raambekleding, en prima toepasbaar voor schuifpuien. Je hebt de keuze uit transparante, lichtdoorlatende of verduisterende stoffen. Plisségordijnen zijn licht en hebben smalle systemen, in de opgetrokken stand blijft er een klein pakketje over, dat weinig ruimte in beslag neemt. Ideaal voor schuifpuien.

Verticale jaloezieën (lamellen)

Ook zien we vaak dat verticale jaloezieën, ook wel lamellen genoemd, worden geplaatst voor een schuifpui. Lamellen zijn verticale stroken die in niet alleen in een brede range stof, maar ook in aluminium en kunststof besteld kunnen worden. Lamellen zijn praktisch doordat ze zijwaarts open en gesloten kunnen worden en zo vrije doorloop garanderen.. Wil je gebruik maken van de schuifpui?

Horizontale jaloezieën

Natuurlijk kan je ook horizontale jaloezieën plaatsen voor een schuifpui, zowel in aluminium als in hout. Als je gebruik wilt maken van de schuifpui, zal de complete jaloezie opgetrokken moeten worden. De lamellen van de jaloezie zullen bovenaan opgestapeld worden. Zeker bij grote, hoge ramen kan dit best een flink pakket worden. Let daarom goed op of deze pakkethoogte de schuifpui niet in de weg zit. Aluminium jaloezieën hebben als voordeel ten opzichte van houten jaloezieën dat ze lichter zijn én dat de lamellen dunner zijn, hierdoor zal de pakkethoogte minder groot zijn. Vaak wordt ervoor gekozen om de jaloezie op te delen, bv. een aparte jaloezie voor het schuivende deel van de pui en een jaloezie voor het vaste deel.

Horren

Wil je met de schuifdeur open of op een kiertje genieten van frisse lucht, maar zonder insecten? Dat kan! Kies voor onze Sencillo en Plissé Volare hordeuren. De Sencillo rolhordeur is voorzien van vlak gaas, waardoor het gaas minder snel vervuild raakt. Daarnaast kan deze hordeur op iedere positie blijven staan – wat andere rolhordeuren niet kunnen. Liever een Plissé Hordeur die elegant in de opening van de schuifpui kan worden verwerkt? De Volare heeft een maximale breedte van 1.8 meter en een hoogte van 2.8 meter en een inbouwdiepte van slechts 25 millimeter.

Beide hordeuren zijn verkrijgbaar in vier standaard RAL-kleuren: wit, crème, zilver en antraciet. Daarnaast is het mogelijk om de hordeur in iedere andere RAL-kleur te bestellen. Hierdoor de profielkleur volledig te matchen met de kleur van het kozijn.

Tot slot

Bij het opmeten van raambekleding voor een schuifpui is het belangrijk om goed naar het model van de schuifpui te kijken. Houd er rekening met dat de rails en de bediening (handvat of hendel) waarmee de schuifpui geopend of gesloten wordt, de raambekleding niet in de weg zitten. Kom je er zelf niet uit? Raadpleeg je Luxaflex® specialist.