Welke soorten Luxaflex® raambekleding zijn er?

  • Sophie de Keijzer
  • Tips

De keuze is enorm, dus we snappen best dat je rustig thuis op de bank even wil zien wat Luxaflex® je te bieden heeft. In deze blog zetten we al onze producten kort, inclusief de belangrijkste eigenschappen en voordelen, op een rij. Zo vind jij de ideale raamdecoratie op maat.

Horizontale jaloezieën - aluminium

De originele Luxaflex® aluminium jaloezieën, zijn leverbaar in vijf lamelbreedtes, 16, 25, 35, 50 en 70 mm. De meeste lamelbreedtes zijn leverbaar met ladderkoord en ladderband. Ook beschikbaar voor dakramen (25 en 35 mm lamel), draai- kiepramen (16 en 25 mm) en in een uitvoering geschikt voor badkamers. De 25 en 50 mm brede versie zijn ook verkrijgbaar met MegaView®, waarbij de lamellen slim kantelen en zo het zicht tussen de lamellen door verdubbeld wordt.

Horizontale jaloezieën - hout

Onze collectie Houten Jaloezieën omvat, naast echt hout, ook een mooie collectie bamboe lamellen en houtlook in kunststof, voor bv. badkamers en keukens. Ook hier geldt dat ze leverbaar zijn met ladderkoord en ladderband.

Luxaflex® zwarte houten jaloezieën

Shutters

De Luxaflex® collectie omvat houten shutters in geverfde en gebeitste afwerkingen. Luxaflex® shutters zijn verkrijgbaar als: Essentials, Supreme en Elements shutters. Elements shutters worden gemaakt van kunststof. Deze kunststof shutters zijn geschikt voor de badkamer of keuken. De Essentials shutter is volledig gemaakt van mdf en de supreme editie is een houten shutter met keuze uit 24 lakkleuren uit Abachi-hout of 23 beitskleuren van Paulownia-hout.

Plissé shades

Plissé shades zijn gordijnen die zichzelf opvouwen bij het openen, ook wel plissé gordijnen genoemd. Ze geven sfeer aan je woonkamer en zijn geschikt voor verschillende ruimtes in je huis. Door de slanke stoffen plooi hebben ze een elegante uitstraling en ze zijn geschikt voor vele typen ramen. Zo kan je plissé gordijnen op maat perfect toepassen in serres, ramen met speciale vormen, dakramen of draai- kiepramen met behulp van FrameFix™ of TruFit® profielen.

Duette® shades

Duette® shades, ook wel dubbele plissé of dupligordijn genoemd, bestaat uit een dubbele laag stof met een honingraat structuur. Hierdoor zijn de trekkoorden niet of nauwelijks zichtbaar en bovendien werkt de dubbele laag stof geluid- en warmte isolerend. Ook heb je de mogelijkheid om zowel een transparante als verduisterende stof te verwerken in het product (dag & nacht model). Zo kun je bijvoorbeeld je slaapkamer goed verduisteren, maar ook voorzien van voldoende daglicht, mét behoud van privacy. Ook Duette® shades zijn leverbaar speciaal voor serres, ramen met speciale vormen, dakramen en draai-kiepramen.

Layering: Duette® shades en gordijnen

Verticale jaloezieën

Luxaflex® verticale jaloezieën, vroeger ook wel gordijnjaloezieën genoemd, zijn met stoffen lamellen in 89 en 127 mm. De collectie stoffen voldoet aan de hoogste internationale normen voor duurzaamheid en verantwoord materiaalgebruik en een aantal stoffen zijn Cradle to Cradle®, GreenGuard of OEKO-TEX® gecertificeerd. Ook zijn er lamellen van aluminium (70 en 89 mm) en kunststof (52 tot 127 mm) leverbaar.

Rolgordijnen

Elegante eenvoud vind je in de collectie Rolgordijnen. Een rijke aanbod aan stoffen: van transparant (licht doorlatend) tot verduisterend. Het is mogelijk om in deze collectie rolgordijnen te kiezen voor geavanceerde, duurzame stoffen, zoals GreenScreen Sea-Tex™ gemaakt van Bionic® Yarn, de eerste rolgordijnstof ter wereld die is gemaakt van gerecycled oceaanplastic. De hardware in deze rolgordijncollectie is Cradle to Cradle Bronze Certified™ en dus op een verantwoorde manier en met respect voor de natuur geproduceerd. Luxaflex® rolgordijnen zijn ook geschikt voor dakramen van alle merken, waaronder Fakro® en Velux®.

Luxaflex LightLine® rolgordijnen

De exclusieve Luxaflex® LightLine® Rolgordijnen zijn een must voor de designliefhebber. Ze creëren een zacht diffuus licht dat gelijkmatig over het oppervlakte wordt verdeeld en de dessins zorgen voor een extra dimensie. Gemaakt van hoogwaardige kunstoffenm die je onderling kunt combineren in een rolgordijn zodat je kan spelen met kleurvlakken.

Twist® rolgordijnen

Deze dubbele rolgordijnen (ook wel DUO rolgordijn genoemd) bestaat uit twee lagen stof die langs elkaar heen bewegen en waarin horizontale transparante banen zijn aangebracht. Door de lagen onderling van elkaar te positioneren kan je lichtinval en privacy reguleren. Twist® rolgordijnen worden niet voor niets soms ook Smart Rolgordijnen genoemd: een slimme elegante oplossing.

Silhouette® shades van Luxaflex®

Silhouette® shades

Silhouette® shades van Luxaflex® bestaan uit stoffen 50 of 75 mm brede lamellen, die zicht tussen twee lagen stof bevinden. Zo wordt het interieur beschermd wordt tegen uv-straling, wordt inkijk voorkomen en kan daglicht optimaal gereguleerd worden, maar blijft het zicht naar buiten behouden. De basiscollectie van Silhouette® shades staat bekend om zijn exclusieve stoffen en zachte lichtfiltering. Bij de nieuwe stof ClearView™ ligt de focus juist op een extra heldere doorkijk naar buiten.

Gordijnen

De kamerhoge gordijnstoffen van Luxaflex® bieden ruim 120 stoffen en talloze kleuren en weefsels, waarmee ingespeeld wordt op actuele woontrends. Er zijn allerlei kleur- en stofcombinaties mogelijk, van diepe kleuren in stevige materialen tot linnentinten in zachte stoffen. De gordijnen worden uitsluitend geleverd met het slimme bedieningssysteem PowerView® automation, waarmee het mogelijk is om de gordijnen automatisch te openen en te sluiten.

Vouwgordijnen

Luxaflex® vouwgordijnen geven een unieke uitstraling aan je interieur. Luxaflex® gebruikt alleen de beste en mooiste stoffen om je vouwgordijn, volledig op maat en met je zelf gekozen afwerking te fabriceren. Optioneel kan je het vouwgordijn stof laten voeren (verduisterend), Zo houdt je licht buiten en voorkom je ook schadelijke uv-straling.

Verdiep je in onze raamdecoratie

Vraag hier de gratis brochure aan waarin alle boven genoemde producten verder beschreven worden.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Houten jaloezieën van Luxaflex® Houten jaloezieën van Luxaflex®

Advies en inspiratie

Behalve binnenzonwering en raamdecoratie, biedt het Luxaflex® assortiment ook Horren en Buitenzonwering. Daarover meer elders op deze blog.

Maatwerk zonwering en raamdecoratie van Luxaflex® koop je bij een specialist. Deze helpt je graag met advies, kleurstalen, kan je alle mogelijkheden laten zien. In de winkelpresentatie zie je de vele bedieningsopties en zaken zoals plooien en plooibreedte op ware grootte en in onze stalenboeken vind je het volledige aanbod per productgroep.