Klaar voor het hooikoortsseizoen met deze 5 interieurtips

  • 1 maart 2024
  • Max Roodhoed
  • Tips

De lente is officieel begonnen! De zomertijd is ingegaan, waardoor de donkere dagen achter ons liggen. De zon begint weer vaker te schijnen, de eerste lammetjes worden geboren en de krokussen springen uit de grond. In deze blog delen we 5 tips om jouw huis klaar te maken voor het voorjaar.

1. Houd een grote schoonmaak

Nu de zonnestralen weer door de ruiten schijnen, wordt ook het stof en de viezigheid in huis beter zichtbaar. Tijd dus voor een grote voorjaarsschoonmaak! Trek de stofzuiger uit de kast, maak een sopje om de ramen te lappen en schuif de meubels opzij zodat je alle hoeken goed kunt schoonmaken. Vergeet daarbij de raambekleding niet; hier kan zich gedurende het jaar veel stof en viezigheid op verzamelen. Door je raambekleding regelmatig schoon te maken, blijven de producten langer mooi. Maar hoe begin je aan deze klus? Lees onze eerdere blogpost met handige schoonmaaktips, zodat je je raambekleding veilig én hygiënisch schoonmaakt.

Beeldmateriaal: Sfeerbeeld en Hordeur van Luxaflex®

2. Houd de pollen en insecten buiten de deur

Het voorjaar is hét moment om de ramen en deuren weer lekker open te gooien en het huis goed te ventileren. Maar naast frisse lucht betekent dit dat ook pollen en insecten het huis binnenkomen. Om ervoor te zorgen dat je binnen ongestoord van frisse lucht kunt genieten, zijn horren op maat een uitkomst. Het primaire doel van een hor is het buitenhouden van insecten, maar wist je dat onze horren ook verkrijgbaar zijn met pollenwerend gaas? Door te kiezen voor Polltex® gaas wordt 90 procent van alle pollen uit de lucht gefilterd. Ideaal voor mensen met hooikoorts!

Polltex ® is een speciaal gepatenteerd pollengaas. Dit unieke medisch gecertificeerde anti-pollengaas houdt 100% van de graspollen tegen, 97% tegen ambrosia, berken en brandnetels en alle brandhaartjes van de eikenprocessierups. En, Polltex® is het enige medisch gecertificeerde pollenwerend horrengaas door E.C.A.R.F. - European Centre for Allergy Research Foundation.

Nog meer maatregelen treffen tegen pollen? Kies dan bijvoorbeeld voor een luchtreiniger van BlueAir. Een luchtreiniger zuivert schadelijke stoffen, zoals pollen, uit de lucht, zodat jij vrij kan ademen.

Beeldmateriaal: Hordeur van Luxaflex®

3. Haal het licht naar binnen

Als de ramen goed gelapt zijn, wordt het tijd om al het licht naar binnen te halen. Voor veel mensen is de lente het favoriete seizoen, omdat het voor het eerst weer licht is na de donkere dagen. Daglicht heeft effect op ons dagritme en we voelen ons er energieker door. Zorg er dus voor dat je al het licht het huis in laat komen. Rol de Plissé Shades omhoog, kiep de horizontale jaloezieën open en schuif de gordijnen aan de kant. Toe aan nieuwe gordijnen? Kies bij voorkeur voor lichte gordijnen die een frisse en zachte uitstraling hebben. Zo zet je jouw interieur in het zonnetje

Sfeerbeeld: Luxaflex®

4. Creëer sfeer met verse bloemen en planten

Verse bloemen of planten zijn een simpele maar effectieve manier om direct het lentegevoel te creëren in je huiskamer. Bij het voorjaar denk je in eerste instantie aan bloembollen. Bloembollen die in het voorjaar bloeien zijn onder andere sneeuwklokjes, krokussen, blauwe druifjes, narcissen, hyacinten, tulpen en sieruien. Geen fan van bloembollen? Ga dan voor een bos bloemen in vrolijke pastelkleuren, zoals roze of geel. Dat staat gezellig en ruikt ook nog eens heel lekker! Fleur bijvoorbeeld je woonkamer op of geef je slaapkamer een vrolijk accent met een mooie bos bloemen.

5. Haal vrolijke kleuren in huis

Als je het lentegevoel in huis wil halen, dan is het natuurlijk voor de hand liggend om voor lentekleuren te kiezen. Denk hierbij aan lila, zachtroze, zonnig geel of frisgroen. Van pastelkleuren krijgen we nooit genoeg. Gelukkig zijn ook dit voorjaar pasteltinten weer helemaal in! Maar waar begin je? Je bereikt al veel met kleine accessoires, zoals kussens en kaarsen in zachte pastellen. Denk hierbij ook aan vrolijke wandkleden van OYOY Living Design of speelse spiegels van &Klevering. Helemaal het voorjaar in je bol? Kies er dan bijvoorbeeld voor een muur in de woonkamer in een pastelkleur te verven, zoals de Flexa Humble Blush muurverf.

Gele Duette® Shades van Luxaflex® Gele Duette® Shades van Luxaflex®